U intervjuu za finske novine Helsingin Sanomat, Nokijin CEO Stephen Elop izjavio je kako je Nokia N9 kompanijin prvi, ali ujedno i posljednji smartphone s OS-om MeeGo. Ovaj će finski proizvođač svu svoju pažnju posvetiti Windowsima Phone, bez obzira na to kakav će tržišni uspjeh N9 doživjeti.
Prema Elopovim riječima, N9 donosi mnogo dobrih stvari u pogledu upotrebljivosti, dizajna i korištenih materijala. Sve će te dobre strane Nokia nastaviti koristiti i u budućim modelima, nadodao je CEO, no odbio je iznijeti konkretnije informacije, nadodavši kako će „uskoro sve biti jasno“. Također, Elop funkcionalnosti N9 više pripisuje frameworku Qt, nego MeeGou, što omogućava izvođenje aplikacija na tri platforme koje Nokia koristi (no ne i na Windowsima Phone 7).
WP7 je Nokijina budućnost, a Elop tvrdi kako su u kompaniji od testnih korisničkih grupa, kao i od mobilnih operatera, dobili izrazito pozitivne povratne informacije.
Ovo lagano nema veze s zdravom pamecu. Jasni mi je da Microsoft dao hrpu para da se njihov OS vrti na NOKI ali ono što je pokazano u proteklih nekoliko dana je ocito išlo debelo u korist MeeGo a ne WP7 jer su oba sustava bila prikazana na istom uređaju N9 ( WP7 verzija moba je imala dodatnu tipku za kameru jer tako i sam Microsoft nalaže da mora bit određen broj tipki na mobu ). Tako da mi je ovo sve lagano nelogicno i u jednu ruku žalosno. Symbian je debelo zasjenjen MeeGo-m jer su decki napravili više nego odlican posao i uveli hrpenitu novotarija.Code:http://www.bug.hr/vijesti/nokia--kraj-meego/109527.aspx
Sve u svemu još jedan dijamant odlazi u mirovinu i prije nego li je i zaživio.

Odgovori uz citat
Bookmarks