Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 3 od 3 PrvaPrva 1 2 3
Prikazujem rezultate 51 do 71 od 71
    Super-forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Bodovi: 19.680, Nivo: 34
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Spor je zato što vjerovatno imaš puno aplikacija - ne bi trebalo biti uzrok, možeš potražiti bolje objašnjenje zašto, ali jednostavno kada nakrcaš puno aplikacija mobitel je sporiji - iako nisu pokrenute... Tako da je pametno držati na mobitelu aplikacije koje se zbilja koriste, a one koje se koriste rijetko se uvijek mogu skinuti s marketa - ili ih držati na memorijskoj kartici u obliku backupa (ili freeze u titanium backup). Naravno, aplikacije koje su na memorijskoj će isto usporiti mobitel - pogotovo ako je sporija kartica. Zato je poželjno imati class6 barem, a i class 10 nisu skupe.
    Aplikacije koje su na sistemskoj memoriji se ne mogu obrisati.

LgCamera ima na marketu - ali naravno nema beta, ima verzija koja ima:
    https://play.google.com/store/apps/d...5sZ0NhbWVyYSJd
    I ta je verzija ok.

Što se tiče sporosti ukratko bi trebalo napraviti ovo: resetirati na tvorničke postavke s brisanjem memorijske kartice (formatiranje). Memorijska bi trebala biti formatirana s defaultnom veličinom jedinice za dodjelu. Mislim da je za 16GB karticu to 16kb (u windowsima formatiranje). Prije toga kopirati slike i ostalo sa memorijske - jel će se obrisati.
    Dalje, instalirati samo aplikacije koje se zbilja koriste i koje su dobro optimizirane (koje puno ljudi hvali, puno su skidane, imaju dobru ocjenu - to bi mogle biti dobre smjernice).
    Ne raditi update aplikacija koje su na sistemu već - tipa facebook, google maps...jer će zauzeti dupli prostor (na sistemu i na korisničkoj memoriji).

Aplikacije kao facebook će samo zagušiti mobitel - tako da treba isprobavati koje su dobre, koje se dobro ponašaju, kada se ugase ostanu ugašene, i sl. Za sporost može biti odgovorna i samo jedna jedina aplikacija koja "okupira" procesor...
    Tu i tamo ugasiti/upaliti mobitel. Ugasiti wlan, bt, 3G, sync.

Generalno, malo poduzetnije rješenje i dugotrajnije je nadograditi na ICS preko SUS, rootati, obrisati bloatware,...ICS je bolji od GB. Moje iskustvo je da je i stabilniji i brži - gb mi se znao sam od sebe restartirati i tu i tamo pokazati lag. Na ICS ne vidim lag, nije se ni jednom restartirao. Ali naravno, čim napunim sav prostor sistemske i korisničke memorije i prebacujem app na memorijsku - nešto se tromije ponašaju aplikacije (znaju se nekada zatvoriti - jer je malo rama). Ali ukoliko se pametno biraju app - nema tih problema!

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2009
    Bodovi
    8.976
    Nivo
    22
    Bodovi: 8.976, Nivo: 22
    Bodovi: 8.976, Nivo: 22
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da li je pametno da uradim root+cwm recovery+ICS ako je tel pod garancijom

Forum Admin Postignuća:
    SocialYour first GroupVeteranTagger First ClassOverdrive

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    Nokia 8, Xperia X Compact
    Operater
    tomato, Vip
    Godina
    33
    Bodovi
    59.097
    Nivo
    59
    Bodovi: 59.097, Nivo: 59
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rootanjem mobitela:
    - gubiš garanciju
    - možeš u potpunosti onesposobiti uređaj ukoliko točno nemaš iskustva i nije ti poznat sistem rootanja
    - gubiš podršku proizvođača na nadogradnje
    - riskiraš bugove i greške koje nosi custom ROM ili neispeglani ISC stock ROM
    - ICS je sporiji od Gingerbreada

Naravno, ako pratiš nekakav tutorial zapamti da se svi odriču odgovornosti i nisu krivi ukoliko ti mobitel više ne bude radio tako da bi bilo dobro da ti netko iskusniji napravi rootanje, ako je baš toliko neophodno.

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rootanjem mobitela:
    - možeš izgubiti garanciju (ponovnom instalacijom operativnog sustava sa SUS se vraća garancija koja je "izgubljena" rootom)
    - možeš ga onesposobiti i ako ti padne u vodu ili na pod -->rekao bih da je to daleko vjerovatnije nego da se onesposobi rootanjem...
    - ne gubi se podrška proizvođača na nadogradnje (odakle ti to?) -->osim toga, sony je poznat po tome da prestane nadograđivati uređaje, tako Ray je maximalno ICS. Nema JB za njega. A ako i bude, spojiš ga na SUS i nadogradiš! Time se briše root i cwm i sve ostalo.
    - ne mora se staviti custom rom, ili neispeglani ICS stock rom ako se ne želi. Ali uglavnom su costom romovi bolji od stock...pa si odabereš što ti paše.
    - ICS nije sporiji od GB. Meni je brži ICS od GB. GB mi je znao raditi lag ponekad. Znao mi se restaritrati sam od sebe. ICS to ne radi...pa tako kada sam nadogradio na ICS sam planirao da ću najvjerovatnije morati vraćati na GB jer je kao loš, truo, nestabilan, lag, spor - ali mi se pokazalo sasvim suprotno i ne planiram se vraćati na GB kao ni na froyo... Prve verzije ICS su bile loše i trule - v 4.0.4 je ok.

Veća je opasnost da se mobitel ošteti kada ga pijan vadiš iz džepa ili pospan ujutro pa da ti ispade i razbije se - to ne pokriva garancija. A ukoliko pratiš tutorial sa slikama nemaš što pokidati. A ako i pokidaš, postoje tutoriali za popravljanje. Uglavnom uvijek je osnovni alat SUS kojim se ponovno instalira OS.

Rootanje nije neophodno uopće, kao što nije potreban ni administratorski pristup na windowsima - ali kada imaš admin pristup možeš si prilagoditi OS po svojim potrebama.

Nema potrebe plašiti ljudi da je root nešto spektakularno strašno opasno! Nije opasno, neće se pokidati mobitel, i neće se izgubiti garancija. Ali naravno, može biti opasno, može se pokidati mobitel, može se izgubiti garancija, i sam ćeš sebi biti kriv - nitko drugi!

Ja obično kada kupim mobitel koristim ga par mjeseci da se uvjerim kako je ispravan. A ako je bio ispravan 6mj, onda će vjerovatno biti i još 18mj. Pošto mi root i cwm donose brdo prednosti, moja odluka je da napravim root i iskoristim te prednosti - jer ja sam kupio njega a ne on mene. Kada se pokida kupi ću novi. A prednosti ukratko su kako sam već ranije navodio (više prostora, brisanje neželjenih aplikacija, brži mobitel, stabilniji, duže trajanje baterije, bolje slike, bolji video, napredne mogućnosti kod nekih aplikacija koje zahtijevaju root, drugi romovi, cwm, backup...)
    Ako će netko koristiti mobitel samo za pozive i poruke - nema potrebe za rootom! Jer ionako ima previše prostora, mobitel je dovoljno brz i stabilan za pozive i poruke, baterija traje koliko traje, slikanje i video ne koristi ionako, druge romove neće stavljati, backup mu ntreba...

Unlock bootloadera ima za posljedicu gubitak garancije. Meni je trenutno sim lock prisutan - pa kada istekne garancija planiram zatrašiti sim unlock od operatera i možda otključati bootloader - da isprobam druge kernele, romove... Trenutno mi to ne treba!

Root je normalna stvar kao dobro jutro!

5. 'Hvala' kaže:

Hardcore forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2004
    Mobitel
    Xiaomi Redmi 6
    Operater
    BonBon
    Bodovi
    20.873
    Nivo
    35
    Bodovi: 20.873, Nivo: 35
    Bodovi: 20.873, Nivo: 35
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Root ne treba raditi ako za tim nemas potrebu. Tj. lega mi reko da rootam, pa ja rootam tolko da kazem da sam rootao. Neznam ni sta je root ni cemu sluzi al ga imam.
    ja jos nisam naisao na nesto sto mi je zgodno, a za sta mi root treba pa nisam rootao.
    X8 sam recimo rootao jer sam zelio drugi firmware.
    Siemens A36 > N 3310 > Siemens C60 > Moto v525 > SE z550 > LG KP500 > N 6303 > LG GS290 > SE Xperia X8 > iP 3GS > SE Xperia U > SGS 3 mini > iP 5S > Huawei P9 Lite 2017 > Xiaomi Redmi 6

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    VeteranTagger Second Class5000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    Android OS
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    6.453
    Nivo
    19
    Bodovi: 6.453, Nivo: 19
    Bodovi: 6.453, Nivo: 19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao zvorkapic.os Pregledaj post
    ja jos nisam naisao na nesto sto mi je zgodno, a za sta mi root treba pa nisam rootao.
    A recimo Titanium Backup?
    Pa to je aplikacija bez koje doslovno nebih mogao "živjeti". Em mi pomaže obrisati sav bloatware (koji btw nije mali ni na jednom telefonu), em radi backup programa kako niti jedna aplikacija ne može. Ja igre na mobitelu ne igram, ali zamisli neku igru (štrumpfove npr) igraš par mjeseci i nešto ti se smrda na mobu pa moraš raditi hard reset. Titanium napravi backup svega. Da ne pričamo dalje što se sve sa njime može jer je dobru većinu i mlesic opisao ranije u postovima.
    Bez roota je on poluproizvod.
    Također xperije po defaultu nemaju quickpanel (ono kad povučeš prstom dolje pa imaš Widget buttone). To imaju gotovo svi, samo se Sony "pravi pametan" i ne stavlja u rom. Također "must have" stvarčica, isto nemoguće staviti bez roota. Ima toga još, ali meni su ovo od bitnijih...

Rasprava treba li ti root (ili ne) je bezvezna i samo se flejma tema.
    Kome treba - taj će to i napraviti. Kome netreba ili misli da mu netreba, tome valjda stvarno ni netreba. Čak i ljudi koji pitaju treba li im - netrebaju.
    Every man is a genius until he opens his mouth.

8. 'Hvala' kaže:

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Re: Sony Ericsson Xperia™ ray - komentari, rasprava, pitanja...

Tako je. Tko želi nek napravi. Meni je cilj dati informaciju ovdje kako bi se moglo odlučiti i dati upute kako napraviti kad se odluči. Inače ray ima malo prostora, i meni je root najviše zato potreban, da umjesto 300mb imam 500mb. Da šaljem app na system s titanium backup i radim integrate update in rom. Nisam stavio custom rom, nego samo cwm da mogu drivere za kameru staviti.

Brat moj nema pojma u android-ali zna da hoće da mu nejavlja kako nema prostora, da mu bude brži mob - i ja mu rootam, obrišem bloatware i on koristi dalje!

Na mobitelima sa ICS i više prostora ni netreba root - jer se dosta app može zamrznuti a prostora par gb. Običnom korisniku ne treba root na skupljem telefonu!

Ray ima 300mb a 50-100mb napuni se već sa update system apps: facebok, gmail, market, google maps, office i sl.

Forum Admin Postignuća:
    SocialYour first GroupVeteranTagger First ClassOverdrive

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    Nokia 8, Xperia X Compact
    Operater
    tomato, Vip
    Godina
    33
    Bodovi
    59.097
    Nivo
    59
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uglavnom - root treba onome tko ima potrebu za tim i tko misli da su prednosti rootanja važnije od mana

Za 90% korisnika root je nepotreban.

11. 'Hvala' kaže:

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nepotreban je ako imaš novi mobitel na ICS ili JB i 1-2 GB praznog prostora za aplikacije, kao i 500mb ili 1GB RAMA - naravno da ti ne treba root. Jer ionako imaš odličan skupi mobitel koji ima puno prostora, novi os sa raznim prednostima (zamrzavanje app), kamera je odlična, video perfektan...

Ali ako imaš Ray sa 300mb prostora - onda ti treba root. Jer nakon update system apps imaš 200mb, pa kada instaliraš još par app koje koristiš (skype, es file explorer,...) onda imaš još 50-100mb...staviš jednu igricu i već mobitel javlja kako nemaš dovoljno prostora! Zamrzneš aplikacije koje možeš, ali svejedno je mobitel spor - jer ICS bi radije volio 1 GB umjesto 500mb rama. Volio bi i jači gpu, jači procesor...

Drugi primjer, x10 mini - naravno da treba root - jer je svaki megabajt dobro došao. Olakšati brisanjem bloatware je praktički neophodno!

E sada - kao što sam rekao, ukoliko se koristi SAMO za pozive i poruke - onda ne treba root. Ali većina voli i prosurfati. Pa tethering, pa slikanje, pa igrice, pa gledanje videa, snimanje videa...štošta rade tih 90% korisnika kojima je nepotreban root...

Evo, besana npr - tek je kupila mobitel a govori kako joj je spor, kako prebacuje aplikacije na memorijsku - ni nezna da mobitel vapi za rootom..hehe
    A kada stavi ICS će vidjeti kako je sony stavio mono zvuk kod snimanja videa, pa će pročitati negdje da isti senzor (kameru) ima i Iphone 4s a daje bolje slike od ray - zašto? Pa zato što je sony zabrljao i lijen je! I onda uzmeš root i to sve ispraviš!
    Ali naravno, ne moraš ako ne želiš!

Pravo pitanje nije traba li mi root i cwm, nego: Želim li bolje slike? Želim li bolji video sa stereo zvukom? Želim li više prostora na mobitelu da nemoram prebacivati na memorijsku aplikacije? Treba li mi Titanium Backup? Želim li bolje drivere za GPU? Želim li CWM kojim ću lako instalirati te drivere ili napraviti backup? Treba li mi custom ROM (ima li koji dobar)?
    -Evo, root je samo preduvijet da se to sve postigne (administratorski pristup, ništa više). Ukoliko to sve gore nabrojano nije potrebno, i Ray je sasvim ok takav kakav je - onda ne treba root!

Nakon roota, može se staviti sve ovo ili samo nešto što treba...po želji!

mod_se Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Discussion Ender

Datum registracije
    Dec 2004
    Bodovi
    36.153
    Nivo
    46
    Bodovi: 36.153, Nivo: 46
    Bodovi: 36.153, Nivo: 46
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ovo nije tema za rasprave koliko kome jest ili nije potreban root. Za to postoje druge, generalnije teme. Nema smisla ovdje pisati litanije o tome. Molim držati se teme isključivo o ovom telefonu.

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tema je ovaj telefon - xperia Ray - koji ima jako malo prostora za instalaciju aplikacija, spora je, gase se aplikacije i slično...tako smo došli i do roota koji rješava dosta tih problema! Koliko kojoj osobi je potreban root imaju druge generalnije teme, ali ja govorim ovdje o tome koliko je potreban root na xperia Ray - govorim o telefonu i kako se ponaša sa rootom a kako bez. Kakvo je moje iskustvo na GB a kakvo na ICS! Da je sony ericsson napravio bolji posao, root ne bi bio toliko potreban...
    Ali opet, svatko zna što mu treba na telefonu a što ne!

UPDATE:
    -->Stavio sam GB malo da se vratim da vidim kakve su razlike. GB vs ICS bi bilo: GB daje nešto bolje performanse, može bez problema snimati 14Mbps video, nema laga, ima 230ak mb slobodnog rama...Ukratko, mobitel se nekako komotnije osjeća sa GB. Slobodnog prostora ima 313mb korisnički i system se da osloboditi do 250-260mb. ICS je isto ok - ali se ponekad osjeti da je to noviji OS na starijem hardware-u...

A još mi se čini ali nisam posve siguran - kada sam stavio GB v.42 rotao i onda update OTA v.62 mobitel je trošio bateriju cca kao i ICS. Danas sam stavio v.62 direktno i rootao ga - čini mi se da troši nešto manje baterije (otprilike kao i kada mi je bio iz trgovine sa v.62 ali bez roota). Neznam mijenja li se kernel ako se direktno fleša v.62 a OTA možda ostaje od v.42? Mora proći još koji dan, ali čini mi se da sporije opadaju postoci - za 50% mi je zaslon bio upaljen 2,5-3h što znači upaljen internet, instalacija aplikacija, podešavanje, restarti... Na ICS i v.62 (update OTA sa v.42) sam se navikao da 50% znači 2-2,5h.
    Zadnji uredio mlesic : 08-04-2013 u 01:13

15. 'Hvala' kaže:

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

ICS (t-mobile) popis aplikacija koje se mogu sigurno obrisati

1. Ne mora se brisati, može se cut/paste na memorijsku pa po potrebi vratiti. Samo treba staviti onda permisions kako je i na ostalim app u system/app tj. rw-r-r i restartirati mobitel
    2. Prije uklanjanja Home.apk treba imati instaliran drugi launcher
    3. Gmail, youtube, google maps...mogu se ponovno instalirati s marketa (novije verzije) i cut/paste iz data/app u system/app (staviti permissions na rw-r-r nakon toga restart)
    4. Osim ovih na popisu još se neke mogu vjerovatno sigurno obrisati ili zamrznuti.
    5. Vending.apk - tj. market, ne dirati i ne raditi integrate update,...može se obrisati vending.apk nakon što se napravi update aplikacije pa je ima u data/app...može se onda cut/paste na system/app
    6. Uglavnom se i na GB mogu obrisati slične aplikacije, kao i na ostalim xperijama iz 2011.god

system/app (71 Files – 83,02MB)
    AntHalService.apk – 80,38kb
    antradioservice.apk – 75,10kb
    antstatenotifier.apk – 24,16kb
    AppEnabler.apk – 610,28kb
    chinesetextinput.apk – 5,89mb
    datatrafficswitch.apk – 242,68kb
    EventStream.apk – 86,21kb
    EventStreamPluginCallLog.apk – 72,03kb
    EventStreamPluginFacebook.apk – 188,51 kb
    EventStreamPluginTelephony.apk – 78,64kb
    EventStreamPluginTwitter.apk – 321,70kb
    Exchange.apk – 687,49kb
    facebook.apk – 3,92mb
    FBCalendarSync.apk – 66,80kb
    FBIAppShare.apk – 504,08kb
    FBMediaDiscovery.apk – 596,77kb
    FBMusicLike.apk – 1,34mb
    FBSetupwizard.apk – 163,84kb
    Galaxy4.apk – 422,02kb
    Gallery2.apk – 1,79mb
    GenieWidget.apk – 1,47mb
    Gmail.apk – 2,70mb
    GMS_Maps.apk – 6,20mb
    GoogleFeedback.apk – 247,69kb
    GoogleLyricsPlugin.apk – 31,54kb
    GoogleQuickSearchBox.apk – 722,37kb
    HoloSpiralWallpaper.apk – 58,88kb
    Home.apk – 956,54kb
    HTMLViewer.apk – 12,39kb
    JapaneseIME.apk – 8,57mb
    LiveWallpapers.apk – 1,66mb
    LiveWallpapersPicker.apk – 145,80kb
    livewaremanager.apk – 1,45mb
    MagicSmokeWallpapers.apk – 225,61kb
    MediaWidget.apk – 297,31kb
    MusicWidget.apk – 496,24kb
    NoiseField.apk – 78,01kb
    officesuite.apk – 4,54mb
    OmaDatasyncService.apk – 758,02kb
    org.microemu.android.se.appello.lp.twisepilot.apk – 2,39mb
    PhaseBeam.apk – 75,05kb
    PhotoWidget.apk – 223,07kb
    POBoxSknPink.apk – 304,54kb
    POBoxSknWood.apk – 469,86kb
    PostViewer.apk – 150,46kb
    Protips.apk – 153,57kb
    retaildemo.apk – 85,23kb
    SemcCrashMonitor.apk – 80,82kb
    SemcDlna.apk – 2,37mb
    SemcEmail.apk – 3,71mb
    SEMCFacebookProxy.apk – 227,36kb
    SEMCSetupWizard.apk – 955,49kb
    StatusSwitch.apk – 634,84kb
    storefront.apk – 746,76kb
    Street.apk – 281,42kb
    Sync.apk – 585,73kb
    TimescapeSpline.apk – 5,16mb
    TimescapeWidget.apk – 470,25kb
    trackid.apk – 2,52mb
    UpdateCenter.apk – 813,77kb
    usersupport.apk – 2,20mb
    VisualizationWallpapers.apk – 185,36kb
    VoiceDialer.apk – 130,09kb
    VoiceSearch.apk – 2,30mb
    WeatherWidget.apk – 2,01mb
    widgetonoff.apk – 910,06kb
    WikipediaPlugin.apk – 34,65kb
    YouTube.apk – 3,63mb
    YouTubeKaraokePlugin.apk – 34,42kb
    YouTubePlugin.apk – 32,25kb

data/app (4 Files – 3,92MB)
    mcafeesuite.apk – 3,54mb
    powersavemode.apk – 365,49kb
    uefalauncher.apk – 12,42kb
    uefalauncher2.apk – 12,43kb

etc/product/applications (4 Files - 3,92MB)
    mcafeesuite.apk – 3,54mb
    powersavemode.apk – 365,49kb
    uefalauncher.apk – 12,42kb
    uefalauncher2.apk – 12,43kb

system/etc/dop.iso --> 1,71MB

Mogu se još sigurno obrisati ali ja nisam:
    DefaultThemes - 3,32mb
    DigitalClockWidget - 113,12kb
    MediaUploader - 488,71kb
    SimContacts - 27,82kb
    OemCryptoReceiver - 6,00kb
    OMAClientprovisioning - 153,13kb
    OMADownload - 45,58kb
    OmaV1AgentDownloadServices - 8,53kb
    qcSemcservice - 7,36kb
    talkback - 775,70kb
    SemcSnpVideoPlayer - 1019,26kb
    SemcVideoEdit - 2,04mb

Može se obrisati nakon instalacije neke druge aplikacije:
    Browser.apk
    Calculator.apk
    Calendar.apk
    Conversations.apk
    Home.apk
    SemcDeskClock.apk
    SemcEmail.apk
    SemcGallery3D.apk
    SemcMusic.apk
    textinput-tng.apk

Još bi se moglo obrisati ICS ako ima (sa popisa za GB bloatware):
    AdobeeFlashPlayer
    AccessoryKeyDispatcher
    CdfInfoAccessor
    FBNotificationPublisher
    GooglePartnerSetup
    IddAgent
    LearningClient
    playnowclientsarvat
    PicTts
    powersavemode
    TimescapeRssPlugin
    SoundRecorder
    Stk
    Talk
    Widgetfavouritepeople
    WallpaperPicker
    UnsupportedHeadsetNotification
    DownloadProviderUi
    CoreNotificationPublisher
    NotificationProvider
    Radio
    SecureClockJava

Izvori (prolistati za detalje):
    http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1089470
    http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1615084
    http://talk.sonymobile.com/message/398771#398771
    Zadnji uredio mlesic : 21-04-2013 u 01:48

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    SE Play i C901, Lumia 820
    Operater
    t-mob HR, blau.de DE
    Godina
    47
    Bodovi
    14.081
    Nivo
    28
    Bodovi: 14.081, Nivo: 28
    Bodovi: 14.081, Nivo: 28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo baš danas u dućanu (velikoj trgovini SATURN) u njemačkoj naletio na ovaj model rasprodaja za 127 eura! Sasvim i čak jako dobra cijena rekao bih za uređaj koji dosta hvale iako već stariji model.
    Život je jedno, stvarnost sasvim drugo!

Forumaš Postignuća:
    1 year registered1000 Experience Points

Datum registracije
    May 2013
    Bodovi
    1.295
    Nivo
    8
    Bodovi: 1.295, Nivo: 8
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zna li neko kako da vratim na stari GB 2.3.4 sa ICS 4.0.4...ovaj noviji sistem mi se ne svidja jer jede bateriju vise itako...neznam ni ja sto me je tjeralo da nadogradjujem na noviji sistem ali eto.....nekako mi je kamera losija u odnosu na prije...u pitanju je sony xperia ray--pa ako neko zna bolje kako da vratim i kako da instaliram sve potrebno da bi ponovo radio stari gingerbread 2.3.4

MIUI HR Translator
    Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    Mi5 Black
    Operater
    Tele jedno
    Bodovi
    21.764
    Nivo
    35
    Bodovi: 21.764, Nivo: 35
    Bodovi: 21.764, Nivo: 35
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

imaš i ovdje
    Mi6 Black

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    May 2013
    Bodovi
    1.295
    Nivo
    8
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    skinuo sam ovo sve i pocnemda flash mode kao na ovome video pri kraju i zastane mi..iskljucim mob i usb i drzim tipku back i prikljucim ponovo usb i tako zadugo stoji,,pise wait for flashmode ili nisam dobro odradio pritiskao pravilno tipku...sad me zanima jel treba da se ceka 15- minuta da to prodje ili bi trebalo odma...

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Trebalo bi odma. Imaš na jednom mom postu tu sve lijepo sa linkovima. Tutorial na eng sa sony stranice...zaboravio sam točno ali znam da sam stavio linkove. Moj savjet ti je staviti ics 4.0.4 jer nećeš puno baterije dobiti. Tako sam i ja mislio...ali gb se pokazao nestabilan, manje mogućnosti, sporiji...a sve jer MOŽDA 10% baterija traje duže. Na ICS imas cybershot mod koji staviš i slike su bolje, video duplo bolji itd...
    A za bateriju ti vrijede standardni savjeti: ekran na najmanje, pogasi sve, 2G, što manje app...ali ja sam odustao od sekiranja oko baterije...sada imam htc one sv. Jednostavno svaku večer punim i to je to. A sada dal mi je 5% il 45% na kraju dana nije bitno - moram ga punit svejedno ak želim bit miran... A za duže putovanje i sl. kupi solarni punjač i sl. To je 100-500kn, ovisi šta želiš...pa ga držiš u džepu, torbi.. punjače posij svuda, u auto, na poslu, kod kuće...i to je to.
    Evo, to je moj zaključak flešanja gb i ics...nekoliko puta se odlučivao šta je bolje, isprobavao... I ics pobjeđuje. Rootaj erootom i obriši gluposti. Stavi kvalitetne aplikacije i bit ce ok...

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    May 2013
    Bodovi
    1.295
    Nivo
    8
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sinoc sam uspio da vratim na gingerbread 234, pomocu flashtoola znaci samo sam fleshovao...jel potrebno rotati ubacivati dodatke neke kao kao za kameru, bloatware, i cwm ili nesto drug sto vec ima i kako to uradit ...a dobar je bio ICS brz bas samo me je nerviralo to sto nisam mogao trajno iskljuciti 3g mrezu kako kod gingerbreda da mi ostane 2g mreza nakon restarta telefona, cim se upali odma 3g mreza i moram svaki put ici u postavke i podesavati...

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Na ics imaš više modova. Root se radi sa eroot i doslovno je 5sec - kineska neka stvar...netreba fleshati kernel kao prije itd... A cwm se lako stavi kao i mod za kameru. Mebi je npr bitnije snimit dobar video i bolju sliku od ručnog 3g biranjapo restartu (inače ima i mod za to ja mislim). Bloatware tj applikacije koje ne koristiš obrišeš saes file explorerom npr. Imš sve u mome postu o tome...a generalno xda forum ti je prva i zadnja adresa za upute. Google isto zna pomoć..
    Ja ti ne bih preporučio gb jer dugoročno će štekat. Ics dugo radi brzo i odlično. Bolji je možda ram management, bolji multitasking itd itd. Brdo toga je na strani ics... E sada ako ti takav ray nevalja sa ics, još manje će valjati sa gb...onda traži jači i bolji telefon. Ray sa ics se da nariktat da se izvuče maksimum i da skoro prati u korak i jače telefone... Ali moraš prvo malo prošvrljati po xda. Samo cybershot mod je dovoljan razlog za ics - jer dobiješ 12Mbps bez problema a može i 14Mbps video. Bolji zvuk, manje trzanja, slike bez kompresije i bolje... Na gb je max 10mbps mislim. Stock je 6Mbps.
    Uzmi SUS i stavi ics. Prouči moj post i xda pa redom podesi telefon kako ti paše. Makni google maps i ostale gluposti koje troše ram i bateriju...stavi cybershot. A 3g 2g možeš i taskerom mislim podešavati automatski po potrebama...
    Probaj gb ali vjerujem da ćeš se u roku od 1mj vratiti na ics...

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    May 2013
    Bodovi
    1.295
    Nivo
    8
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    a jeste upravu si vratit cu se na ICS...nekako mi je ljepsi ima bolje mogucnosti...a kako da ubacim te cybershotove za kameru skinuo sam nekakve ali neznam kako da ih ubacim jel preko flashtoola ili...dobro mi se ponasao ray i na ICS nije stekao ali eto malo malo da testiram..a hocu vala najpre cu uradit update preko sony companiona na ics pa poslje detaljno prouciti ....jel taj progam eroot se skida sa interneta ili..

---------- Post added at 23:28 ---------- Previous post was at 20:05 ----------

uspio sam sa ovim eroot napravit root cini mi se...pise mi u telefonu superuser nadam se da je to to...sad me zanima kako ubacit cvm mod i taj cybershoot

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jesi pročitao cijelu ovu temu od početka? Pročitaj ispočetka cijelu ovu temu. Malo je starija pa evo sažeto upute:
    1. Instaliraj Pc companion i instaliraj Sony update service. Za update/repair koristi SUS (sony update service), iz nekoga razloga je bolje to napraviti sa SUS
    2. Eroot programčić instaliraš i pratiš upute šta da klikneš - gotovo za 5-7 sec uglavnom bude...možda sve rootat i gb i ics
    3. Preko cwm flešaš cybershod mod, drivere za gpu i sl. Tamo i očistiš dalvik cashe i cashe nakon takvih nekih zahvata

http://talk.sonymobile.com/t5/Androi...nd/td-p/154389
    http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2219781
    http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2500837

Evo svašta:
    http://talk.sonymobile.com/t5/Androi...ent/bd-p/22051

Napomena: ugasi net kad eroot radiš - nedaj mu da se updejta ako traži.
    http://talk.sonymobile.com/t5/Androi...287857#U287857

Ako nešto zbrljaš, spoji na sus pa ponovo sve stock pa ispočetka...

Kod cybershod moda pročitaj prvi post sve lijepo - imaš i FAQ pa pogledaj šta kad se npr obriše app i sl. Vidi koja verzija bi ti bila najbolja i sl. Najbolja ti je verzija koja snima h264 jer je kvalitetniji video...pa ga staviš na 10-12 Mbps i miran si. Snimaš i slikaš sa lgcamera još ako želiš - jer ima više opcija i sl. Uglavnom, pročitaj za početak cijelu ovu temu, odi na talk.sonymobile jer tamo imaš lagane upute sa slikama. Za više imaš na xda...Ali poigraj se, nemaš što pogriješiti - ak zabrljaš, SUS pa ispočetka. Bar je lako sada i root napraviti. Stara metoda je bila da se fleša sa fleštoolom stariji kernel, roota se, pa se vrati noviji kernel...kompliciranije, više koraka i restarta...ovako spojiš mob, klikneš Eroot i pričekaš koju sekundu i gotovo. Restartaš mob i vozi.

GB je bio ok, ali sa ICS se može izvući više od mobitela. I GB će ti dobro raditi - daleko od toga da je neupotrebljiv, ali ICS je moćniji a nema nekih mana. Čak mi se stabilniji pokazao. Nemoj koristiti Task kilere. Nemoj trpati skype ako ti ne treba na mob ili google maps...što više toga makni i nemoj korsititi. Recimo makni galeriju, koristi quickpic. Pročitaj par postova prije sam svašta govorio, i testirao... Sve sam zapisao tu na temu i radi sebe, jer brat sada koristi moj ray tako da ću mu morati malo osvježiti mob - pa ću pratiti svoje upute...

---------- Post added 08-03-2014 at 00:01 ---------- Previous post was 07-03-2014 at 23:58 ----------

= Citat = Izvorno postao student89 Pregledaj post
    a jeste upravu si vratit cu se na ICS...nekako mi je ljepsi ima bolje mogucnosti...a kako da ubacim te cybershotove za kameru skinuo sam nekakve ali neznam kako da ih ubacim jel preko flashtoola ili...dobro mi se ponasao ray i na ICS nije stekao ali eto malo malo da testiram..a hocu vala najpre cu uradit update preko sony companiona na ics pa poslje detaljno prouciti ....jel taj progam eroot se skida sa interneta ili..

---------- Post added at 23:28 ---------- Previous post was at 20:05 ----------

uspio sam sa ovim eroot napravit root cini mi se...pise mi u telefonu superuser nadam se da je to to...sad me zanima kako ubacit cvm mod i taj cybershoot
    https://play.google.com/store/apps/d...vy.CWMinstaler
    Instaliraj sa play store i pokreni - tamo klikni da ti ga instalira i to je to. Pričekaj dok ne završi, potraje par minuta... Opet se vraćamo na to da ne čitaš ovu temu, jer sam napravio copy paste iz posta #49
    Cybershot mod stavljaš onda iz CWM - JUST APPLY VIA CWM, DON'T FORGET BEFORE INSTALLING, PLEASE WIPE CACHE PARTISION, WIPE DALVIK CACHE, REBOOT & ENJOY...!!!
    AFTER INSTALLING PLEASE CLEAR DATA Cyber-shot™ & FORCE STOP IN Setting>Apps>All

Upute i sve imaš na:
    http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1791746
    Prvo sve pročitaj, prouči, pogledaj zadnje postove...izaberi si verziju koja ti paše...imaš najnoviju ali i starije su dobre - vidi u čemu je razlika...Fajl staviš na memorijsku i onda to iz cwm primjeniš po uputama.

Kako se sve to radi ćeš skužiti ako PROČITAŠ cijelu ovu temu i ostale teme vezane u Cybershot sa xda... Trudio sam se u prijašnjim postovima napisati tako da shvati netko tko nema pojma šta je CWM, Mod, root...
    Root imaš ako imaš superuser app koji funkcionira. Restartiraj mob i vidi onda...Update superuser app kada napraviš sa playstore nemoraš ga integrirati na system pariticiju nego je ok da ostane i na data particiji - ako se zbrčka novija verzija lako je obrišeš jer ti ostane stara, tj. i dalje imaš root. Ako obiršeš i tu sa system, onda nema više roota.
    Erooot je zadnja verzija 1.3.4 valjda...neznam nisam siguran, treba provjeriti...ali u novijoj bude novija superuser app...pa zato, čisto eto!

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1426912
    http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1628264
    Zadnji uredio mlesic : 08-03-2014 u 01:13

+ Odgovori na temu
Stranica 3 od 3 PrvaPrva 1 2 3

Slične teme

1. Odgovora: 102
    Posljednji post: 11-06-2014, 06:16
  2. Odgovora: 494
    Posljednji post: 13-04-2014, 14:54
  3. Odgovora: 60
    Posljednji post: 20-04-2013, 18:05