Prednosti i nedostatci:
Puno sam toga nadrobio u ovoj recenziji, što subjektivnog, što objektivnog mišljenja, namjerno sam izostavio sve benchove koji definitivno nisu mjerodavni za ništa, tako da sve usporedbe sa Nexusima i iphoneima i nekim tamo inim uređajima padaju u vodu. Navesti ću neke svoje prednosti i nedostatke, pokušat ću biti što objektivniji.
Prednosti:
- Veličina ekrana i razlučivost
- Odziv digitizera
- Biometric fingerprint sensor
- Autonomija baterije
- 1080p snimanje (sa budućim updateima)
- Vađenje microSD kartice bez gašenja telefona
- Webtop i svi mogući i nemogući dockovi
- Odličan prijam signala
- Odlična kvaliteta zvuka (unutarnji i vanjski)
- Dizajn i čvrstoća
- Urnebesno moćna konfiguracija
- ..................
Nedostatci:
- Dizajn kopči poklopca baterije
- Loša kamera pod lošim uvjetima (noć, manjak osvjetljenja)
- Ultra loše napravljen punjač
- Nedostatak 2.3 gingerbread androida (i za njega će uskoro update)
- Ograničene funkcije motoBlur sučelja
- Ograničene funkcije fingerprint security policy-a (aplikativni dio)
- Siromašna standardna oprema
- Nema FM radio.
ZAVRŠNA RIJEČ I MIŠLJENJE
Pretpostavljam da svi vi znate koliko sam dugo član na motorola podforumu, te vjerujem da ste svi skeptični oko moje objektivnosti kod recenzije, no uvjeravam vas sve da uistinu nisam zadrti fan motorole, nego sam jednostavno imao uvijek dobar osjećaj oko njih i smatrao sam da se mogu probuditi is velike krize koja ih je zapala i doći na sam vrh. Motorola je prva svjetska korporacija bez koje danas mobilna tehnologija ne bi postojala kakvom je danas znamo.
Motorola Atrix im je definitivno vrhunac tehnologije i sa 100% sigurnošću ću opravdati izjavu glavnog direktora motorole na CES-u da je Motorola atrix definitivno najjači smartphone uređaj na svijetu i na trenutnom tržištu. Sam uređaj ima svoje prednosti i nedostatke, ali niti jednom docku nisam uspio naći zamjerku, iako ih nisam koristio, pregledao sam desetke videa na youtubeu i pročitao desetke recenzija, svi su oduševljeni i ne vidim zašto bi i ja našao neku manu. Dual core telefoni koji su danas izašli posjeduju također procesnu snagu kao i atrix, ali mislim da je finalni štih kod motorole pobjedio u svim kategorijama, nadasve zbog dockova, zbog kvalitete izrade i posebno obraćene pozornosti na dizajn. Od današnjih high end smartphonea mogao bih samo jedan telefon izdvojiti koji je pobjedio atrix u dizajnu i kvaliteti izrade. Sony ericcson ARC. Taj telefon je fantastično dizajniran i vrlo čvrsto napravljen i bez premca pobija atrixa i sve telefone na tržištu trenutno u dizajnu.
Internet je pun recenzija gdje se rade usporedni testovi sa benchevima, testiraju primjerice stock gingerbread na nexusu S i motobluriziran froyo na atrixu. Unatoč tome, u dosta segmenata atrix dobiva nexus, ali jednostavno u nekim stvarima ne može, jer sam OS ograničava atrix. Dakle, takvi testovi ne mogu biti mjerodavni jer nisu u istim uvjetima napravljeni, a uvjeren sam da bi atrix pobjedio svaki telefon danas da se ti uvjeti izjednače. Čak štoviše, kad izađe službeni gingerbread, sam ću napraviti sve moguće stress testove.
Moja završna riječ: Definitivno jedno od najvećih mobilnih postignuća u svijetu smartphone-a i telefonije, te svima toplo preporučam ovaj uređaj, koji me je u puno stvari iznenadio, iako sam pročitao tonu teksta već o njemu. Mobitel ima veliku procesnu moć, multitasking na visokoj razini, ovdje se koristi i GPU što znači da su otišli korak naprijed sa naprednom 3D grafikom. Izuzetan telefon, sa nekoliko boljki i mana, što svakako ne možemo zamjeriti u usporedbi sa tolikim prednostima koje ovaj telefon nudi.
Napomena: Nadam se da Vam nije problem što sam slike povukao sa recenzija iz gsmarene i neke sa googlea, stvarno nemam dostojan fotić doma da poslikam live slike, čim mi stari fotić donese iz firme, obećajem da ću i njih dodati. Kompletan tekst je napisan iz moje glave, tako da nema nikakvih prepisanih stavki iz bilo koje recenzije na netu. Ovo je striktno moje mišljenje. Hvala Vam na razumijevanju.
Hvala Vam svima puno na čitanju, nadam se da ste uživali čitajući!

Odgovori uz citat
Bookmarks