Join Today
Prikazujem rezultate 1 do 18 od 18

Threaded View

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    MOTO RAZR MAXX
    Operater
    Simpa_sam
    Godina
    35
    Bodovi
    12.090
    Nivo
    26
    Bodovi: 12.090, Nivo: 26
    Bodovi: 12.090, Nivo: 26
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tutorial nisam ja napravio, već samo prevodim/izmjenjujem/olakšavam noobovima, koji neznaju koje fileove najbolje izabrati za moddanje/flashanje i mali FAQ koji je nakon procedure stavljanja Cyanogenmod 7. Tutorijal je kompliciraniji nego za htc-eve, ali oni koji žele će lako uspjeti. Izgleda jako kompliciran jer se koristi dosta fileova, ali nije baš tako ako se prati tutorial. Ja koristim Windows 7 x64 bit i meni je ovaj postupak radio.

UPOZORENJE: Baterija neka bude barem 70% napunjena, SVI podaci/aplikacije/postavke s mobitela se brišu, memorijska kartica se ne modificira tako da se ona netreba vaditi niti raditi sigurnosna kopija. Sim kartica takoder netreba van mobitela niti se ona modificira tokom postupka. Backup vašeg trenutnog software-a kojeg imate ne mobu će se napraviti tokom tutorijala. On će se nalaziti na memorijskoj kartici od moba koja se ionako ne dira.

NE ODGOVARAM ZA POSLJEDICE UKOLIKO DO NJIH DOĐE, OVO RADITE NA VLASTITU ODGOVORNOST.

Instalirajte motorola drivere (skinite ih ovdje http://www.motorola.com/staticfiles/...iver_5.0.0.exe) zatim restartajte računalo.

FLASHANJE FROYO OS-a

Upalite RSD Lite 4.9, spojite mobitel s USB konekcijom podešenom na Portal and tools i flashajte froyo OS-a (flashajte file u mapi 3.4.2_177-005_NORDIC). Nakon restarta mobitela odštekajte ga s USB-a i uključite USB debugging. Menu-settings-applications settings-development-usb debugging ON, ponovo zaštekajte mobitel nazad na USB i pod vrstom konekcije odaberite Portal and tools mode.

ROOT-amo DEFY
    Pokrenemo program SuperOneClick [pokrenite ga s admin pravom/ desni klik Run as administrator] zatim na programu stisnite gumb Root. Kada program odradi root-anje, ugasite ga i upalite, pa ponovo ugasite i upalite mobitel. Sad na USB konekciji odaberite Card memory.

RECOVERY BOOT
    Instaliramo 2nd Init Recovery Installer 1.4 (aplikacija za instalaciju 2nd init recovery). To napravimo tako da prebacimo SndInitDefy_1.4.apk na memorijsku karticu.
    Odemo u meni mobitela i nađemo System recovery i stisnemo Install recovery system (allow na pitanje koje se pojavi).

Kad se instalira ponovo pokrenemo istu aplikaciju i odaberemo Recovery boot, kad se mob pocne bootat, bootat ce se u recovery-u, koristeci volume down tipku navigirajte do Backup and restore (odaberite s gumbom za gašenje), odaberite backup opciju. Kad je backup gotov imate backup kompletnog mobitela s vasim original software-om.
    Ako se nakon restarta moba ponovo pojavi android bootmenu na mobu samo gumbom za gasenje odaberite "+Boot-->" pa volume down na" [Normal]" pa ga odaberite gumbom za gasenje da se mob normalno upali (sad se to vise nece pokazivati).

Kad se mobitel upali USB Debugging stavite na OFF. I dva puta ugasite pa upalite mobite.
    Sada iskopirajte .zip datoteke "update-cm-7.1.0-jordan-beta6-signed.zip", "gapps-gb-20110307-signed.zip", "FixBrightness.zip", "battery_step.zip" na memorijsku karticu od moba.

Slijedi instalacija CM7 na mobitel =) (budite spremni da stisnete volume down tipku tokom paljenja moba jer plava led lampica ne svijetli dugo).

Ugasite pa upalite uređaj, kad će biti prikazan crveni motorola logo, u jednom trenu će se upaliti plava led dioda pri vrhu uređaja, vi tada pritisnite volume down tipku tako da dodemo na android boot menu opet i tada opet odaberite "+Boot-->" pa "set default bootmode",
    nakon toga "[2nd-init]", nakon toga "[custom recovery]start",
    odaberite "wipe cache partition",
    nakon toga odaberite "wipe data/factory reset",
    nakon toga odaberite "install zip from sdcard",
    odaberite "choose zip from sdcard", i odaberite "update-cm-7.1.0-jordan-beta6-signed",
    odaberite "choose zip from sdcard", odaberite "gapps-gb-20110503-signed.zip",
    odaberite "choose zip from sdcard", odaberite "fixbrightness.zip",
    odaberite "choose zip from sd card", odaberite "battery_step.zip",
    odaberite "++++Go Back++++" pa zatim odaberite "reboot your system now".

Čestitam, imate andorid s Cyanogenmod 7 i verziju andorida 2.3.4 na svojoj motoroli defy.

LIGHT FAQ:

Ukoliko vam se čini da imate slab prijem signala ili emergency calls only, na mobu odite menu-defy baseband- ja koristim central europe 2.34.0 i prijem mi je opet odličan (kad odaberete aplikacija ce ponuditi da restartate mobitel, što i dopustite da se koristi nova frekvencija za signal).

Ukoliko neznate kako doći do vaših kontakata s SIM kartice, kad stisnete Contacts na home screenu i udete u njih, pisat ce da importate kontakte, vi tada stisnite prvu tipku s lijeva u dnu, onu s četiri kockice i odaberite Import/Export i odaberite Import from SIM card.

Jedino što sam primjetio da mi ne radi je zoom na kameri ako se odabere najveći znači 6x zoom (zoom radi, slika se naslika normalno ali dok gledate što ćete uslikati nevidite dok ne uslikate), drugi rade, za što se nadam da će doći neki fix.

Ako još što nije po vašoj volji, postajte ovdje pa ćemo probati riješiti.
    Hehheeh, 700-stoti post =)

Linkovi za potrebne datoteke i programe:

Link za 3.4.2_177-005_NORDIC, battery_step, fix_brightness, gapps-gb-20110307-signed, RSD Lite 4.9, SuperOneClick, update-cm-7.1.0-jordan-beta6-signed, SndInitDefy_1.4.apk http://hotfile.com/dl/119090386/71d6...7_mod.rar.html

Link za defy_recovery-1218-0326-signed.apk http://hotfile.com/dl/119097282/d696...igned.apk.html

EDIT: Ako netko bude radio po ovome tutorial neka ne koristi SetVSel za podesavanje frekvencije/napona. Jer program nije kompatibilan s rom-om zasada.

Dosao je i update na RC0, ako nekoga zanima mogu upgrade-ati tutorial kako se samo stavi novi RC0 jer netreba pola iz prvog tutoriala.

Uskoro će CyanogenMod biti i službeno predstavljen za Moto Defy.

UPDATE NA CM7_rc1_v2
    Update na CM7rc0, CM7rc1, Cm7rc1v2 možete napraviti ovim postupkom:
    Možeš nakon kompletnog flasha samo skines novi cm7 rc i gapps na karticu stavis skupa.

Rebootajte mob i cekajte plavu diodu da zasvjetli i stisnite volume down, "enter recovery"->"custom recovery" , odaberite "wipe cache", pa na "advanced" odi i odaberite "wipe dalvik cache" i "wipe battery stats".
    - Odite nazad i odaberite "install zip from sdcard" , "choose zip from sdcard", odaberite "cm7.1.0-RC1-jordan-signed.zip" (ili koju već verziju želiš).
    - Odaberite "choose zip from sdcard", odaberite "gapps-gb-20110729-signed.zip" Reboot phone nadite na pocetku recovery menua je negdje.

Najnoviji google apps link-- http://goo-inside.me/gapps/gapps-gb-20110729-signed.zip
    Najnoviji CM7rc1v2 link-- http://www.multiupload.com/Z8N3FLM1WY
    Zadnji uredio night_whisper : 29-08-2011 u 12:23
    |\/|0T0r0La

2. 'Hvala' kaže:

Slične teme

1. [Tutorial] Sygic Mobile Maps 10 (Android)
    By hrc50 in forum Android
    Odgovora: 12
    Posljednji post: 18-01-2013, 21:22
  2. Odgovora: 2
    Posljednji post: 23-03-2011, 11:05
  3. Odgovora: 2
    Posljednji post: 19-03-2011, 18:27
  4. Tutorial: Instalacija Android Froyo (2.2.1) na iPhone 2G/3G
    By -->Cionn<-- in forum iPhone 2/3G/3GS
    Odgovora: 26
    Posljednji post: 24-02-2011, 22:22
  5. Odgovora: 1