Raditi ce...meni radi na Acer one d250 bez problema.
Ovako, prijatelj ima nešto slabiji kompjuter- Pentium 4 1.8GHz, HD2400 i oko 512- 1 GB RAM.
Dobio je neki opasan LCD koji bi sada koristio kao monitor/televizor.
Najjednostavnije bi bilo da kupi onaj jeftini DVB-T reciever i to je to, ali LCD nema scart.
Ima HDMI, VGA i kompozitni ulaz.
Tako da je onda mislio uzeti neku TV karticu za kompjuter na koji bi i spojio LCD i tako koristio kao TV.
Samo, boji se da mu je kompjuter preslab za tako nešto.
A, niti ja niti on se ne razumijemo u te stvari- pa me zanima bi li mogao njegov kompjuter to normalno pogoniti?
Ako ne- što bi preporučili kao najjednostavniji (najjeftiniji) način?
Bi li DVB-T prijamnik radio s adapterom koji omogućava spajanje scarta na kompozitni ulaz?
Ili da jednostavno kupi neki prijamnik sa HDMI- em?
EDIT: Ovo je LCD o kojem se radi.
Zadnji uredio georgy : 24-05-2011 u 19:55
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
Raditi ce...meni radi na Acer one d250 bez problema.
Tko rano rani, zajebo je pjetla
Znači, nema veze što kompjuter nije nešto naročito jak? Zar se procesiranje i to sve sa signalom odvija na TV kartici?
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
HDTV neće moći ali obični SDTV bez problema radi sa tim procesorom.
Ili obični "set top box" prijemnik koji ima HDMI konektor pošto monitor raspolaže i s njim. SCART na onaj ružni žuti cinch daje dosta lošiju sliku,radije izbjeći pogotovo na tako velikom ekranu.
Mada mi se čini kako je usb prijemnik za komp u konačnici jeftiniji jer ne mora kupovat i HDMI kabel za povezivanje. A procesiranje signala se odvija samo na skupljim tv karticama sa hardverskim dekoderom(znači cca. 350kn pa naviše) dok sve ostale papaju CPU.
Bookmarks