Kupih ga u vipu jer u ponudi nije bilo Galaxy S-a trenutno pa bih ga čekao, a kako već 5 mjeseci se svađah sa t-mobileom oko toga rekoh dobro, idem na vip pa eto, uzeti Omniu 7. Svakim danom sve više i više bivam zadovoljan korištenjem jer, koliko god na prvi pogled i na slikama WP7 izgleda neprivlačno u tulavo, kada se mobitel uzme u ruke, stvar dobiva kompletno drugačije značenje. Za početak, volim htc, lg mi je drag, ali na ovoj Omnii WP7 definitivno izgleda savršeno, dizajn, super amoled i implementacija OS-a daju jednu vrlo skladan-funkcionalan uređaj. Kada kažem funkcionalan mislim na iOS tip funkcionalnosti. Dakle out of the box uređaj radi kompletno savršeno, bez usporavanja, bez ikakvog laga igdje, android je tu naravno lošiji, no android je i dalje prema mojem mišljenju najbolja opcija po pitanju mogućnosti. Ontopic; dizajnom odličan, naravno premium feel se osjeti jer za razliku od galaxy s-a ovdje nije plastika u igri i uređaj definitivno postaje mnogo profesoinalniji na prvi pogled.
Što se tiče samog OS-a jednostavno je - želim Mango. Stvar je fenomenalna, i leti, ali Mango i multitasking, IE9 i grafička akceleracija, te bing search su stvari koje igraju veliku ulogu i bilo bi lijepo da kao u android community-ju ljudi pokušavaju nekako nabaviti Mango i implementirati ga čim prije. WP7 developeri imaju tu mogućnost pa se nadam da će na xda nešto izletit brzo.
Što me smeta kod OS-a? Smeta me bing i samo bing. Hoću Google kao svoj homepage, bing search dolje dakako ali kada upalim IE bilo bi lijepo da mogu birati svoj homepage. Mogućnost imaju i iOS i Android.
Druga stvar koja narušava privatnost jest pozitivno-negativna kompletna implementacija i sinergija gmaila, windows livea. twittera i facebooka. Što je dobro je očito, konstantno up to date, odličan notifications sistem, imenik je praktički čim se unesu adrese prisutan i to štima. Loše jest to što u (na primjer) Pictures su ponuđene i slike sa svih servisa koji se koriste i to je nemoguće onesposobiti, ergo svaka osoba koja ima pristup uređaju može prelistati sve slike koje osoba ima.
Uređaj ima iznimno pristojno reprodukciju zvuka, ali da je tih, tih je. Ja prelazi sa iPhone-a tako da sam stvarno naviknut na glasniju reprodukciju.
No razlog zbog kojega bih ja i dalje bio spreman mijenjati ga za Galaxy S jest činjenica da ima 8 gb neproširive memorije, meni je to malo, i ne shvaćam zašto nema microSD, niti ću shvatiti.
Neke stvari su ipak izvedene tako glatko da se tu ekipi treba dati nekakav respect. Naime wireless sync postoji preko Zunea, ali na koji samo način. Doma sam, i na ikonicu od mobitela prebacim sve podatke koje želim makar mobitel nije spojen na laptop. Navečer ga stavim na punjenje i u trenutku kada ga spojim na wall charger, preko noći se svi podaci prebace na mobitel i do jutra su tu. Fenomenalna opcija.
Ali ima toga još; na primjer kamera se aktivira pritiskom gumba za okidanje koji da svoj feedback tako da se ne mora otključavati uređaj i pokretati aplikacija, instant paljenje unutar sekunde, a i okidanje slike je jednako brzo. Kvaliteta slike je neupitna a 720p od 24fps stvarno ima dovoljnu količinu detalja i funkcionira jako dobro i fluidno. Bitno je napomenuti da na primjer ako je mobitel u džepu i sličajno se pritisne tipka za okidanje on neće okinuti tipku jer će proximity sensor tu odigrati svoju ulogu.
Baterija mi traje 18,19 sati i ne znam je li problem u njoj, no po pitanju toga sam zabrinut. Imam upaljen 3g i lokacijske servise, no oni se ne koriste konstantno ovdje ako se ne varam. Sad, tu bi mi trebala kakva pomoć, jel.
Ja sam sve u svemu zadovoljan. Kad bi još mogao imati u njemu 32gb mislim da ga ne bih mijenjao za išta. Pogotovo računajući na nadolazeći Mango i sve veću količinu aplikacija na Marketplaceu
edit: nakon updatea na novi software, mogu li i dalje koristiti Chevron7 unlock? Nikako da nađem tu informaciju pa ako itko zna bio bih zahvalan na pomoći.

Odgovori uz citat
Bookmarks