Evo da napišem par riječi o mobitelu. Nakon dva tjedna korištenja dojmovi su uglavnom pozitivni. Ima par stvarčica koje mi se ne sviđaju ali općenito gledano mobitel mi je ok. Prvo kad sam ga uzeo u ruke izgledao mi je jako mali i lagan. Moralo je proći tjrdan dana da se naviknem na dimenzije mobitela. Sada mi je sasvim ok. Kvaliteza izrade je rekao bi zadovoljavajuća iako mi je na početku djelovao malo pre plastično. Ali s druge strane ništa ne škripi niti pucketa.
Mobitel mi je došao sa Androidom 2.3.4 tako da ga nisam trebao nadograđivati. Imam android na desireu HD i tu mi je sve poznato, postoje neke male razlike pošto je ovo SE a ne HTC ali sve u svemu sam sa time zadovoljan.
Isto tako dobio sam u njemu karticu od 8GB. Neznam kako je kod drugih, pročitao sam da dolazi sa karticom od 2 GB i ovo je bilo pozitivno iznenađenje. I slušalice koje sam dobio su bolje od onih koje sam očekivao tj. koje sam vidio da dolaze u paketu s njim. Dakle još jedno pozitivno iznenađenje. Mislio sam da ću trebati staviti druge slušalice ali ove su stvarno ok. Skinuo sam sa marketa eqilaizer i kada si podesim zvuk do izgleda dosta dobro, ja sam zadovoljan.
Baterija mi je prvih 5, 6 dana trajala jedan dan i nisam bio nikako zadovoljan ali nakon otprilike 6 punjenja sada mi traje puna dva dana. Ja sam očekivao i mrvicu duže da će trajati ali ajde nije ni dva dana loše s obzirom da mi je wi fi non stop uključen i da se par računa svaki sat sinhronizira.
Ono što mi se ne sviđa je smještaj led diode. Smještena je na gornjoj strani mobitela i nije na baš vidljivom mjestu. Prvih par dana je uopče nisam skužio i mislio sam da nema ledice. Bilo bi bolje da su je stavili na prednju stranu jer bi bila puno vidljivija. Ovako mobitel mora biti okrenut sa gornjom stranom da bi se ledica vidjela. I ne sviđa mi se to što ima pre spori interval kad radi. Da li postoji neki program da se može drugačije podesiti?
Sada najveće razočaranje na mobitelu, kamera tj. foto aparat. Tu sam stvarno razočaran, očekivao sam bolje slike. Možda sam navikao na slike sa Satia kojeg sam imao do sada. Kada usporedim te slike to je razlika nebo i zemlja. Video je stvarno dobar ali sa slikama nikako nisam zadovoljan. Zapravo sam bio toliko razočaran da sam nakon tjedan dana išao kupiti fotić, Olimpus VR 320.
Sa marketa sam instalirao nekih desetak aplikacija i sve to dobro radi. Instalirao sam i navigaciju Mireo dont panic, kupio kartu Hrvatske i radi bez greške, satelite stvarno brzo pronađe.
Evo toliko za sada. Sa mobitelom sam uglavnom zadovoljan, da je fotoaparat bolji i da je ledica bolje pozicjonirana rekao bi da je stvarno odličan.