Prije nekih 15-ak dana uzeo sam sestrin telefon i uradio update sa 2.3.4 na 4.0.4 i od tada samo problemi sa telefonom, konkretno sa memorijom odnosno memorijskom karticom.
Nakon update u tel smo zamjenili karticu koja je dosla uz tel od 2gb sa karicom od 8gb, izgledalo je sve ok, karticu sam normalno formatirao i na nju instalirao sve potrebne aplikacije, medjutim tel je nakon par dana totalno usporio i poceo da blokira, nekada se jednostavno i display ugasi, svjetle samo tipke, nista osim vadjenja baterije ne pomaze, takodje i slike u galeriji koje su napravljene kamerom odjednom samo imaju ikonu kao da su ostecene i ne mogu se vise otvoriti.
Nakon par dana uradio sam restore, formatirao staru karticu sto je dosla uz tel od 2gb, kontam da je u pitanju kartica, medjutim nakon dan 2 isti problemi i sa tom starom.
Neki dan sam otisao i kupio novu kingston karicu 8gb class 4, i evo danas opet isti problemi, sa slikama u galeriji izgleda sve ok, mada ih nekada totalno sporo otvara, a tel isto nekad jednostavno blokira i mora se vaditi baterija, ni na dugme se ne moze ugasiti. Evo veceras izbacuje nekakav error vezan za memoriju.
Da li je jos neko imao ovakvih ili slicnih problema?
Na servis da vrate 2.3.4 ili sam to napravi ali onda gubiš garanciju... Nekako mi se čini da nije do memorijske kartice..
Ja sam prije mjesec dana updejtao na ICS i nemam problema, telefon normalno radi. Imam sada jedan drugi problem. Stražnja strana mobitela, dakle poklopac baterije mi se počeo lagano guliti na donjem rubu. Htjeo bi promjeniti taj poklopac baterije ali nisam ga uspio nigdje pronaći osim na ebayu. Da li zna netko gdje se može kupiti taj poklopac kod nas da ne naručujem preko ebaya..
PREDATOR
Uzmi kakav silicon case baš za njega, naravno i foliju za ekran. Prvo ga očisti što bolje, pogotovo ekran i radnu površinu...da je po mogućnosti "dust-free", pa i ruke dobro oprati. Nalijepiti foliju (onako odozgo, tlocrtno...), i onda kada staviš silicon case on će sprečavati da se odlijepi ili zadigne folija - a čim zrnce prašine dođe ispod gotovo ti je, pogotovo ako zapne za džep. Silicon case će ti prekriti to što se ogrecao poklopac a i učvrstiti će cijeli mob ako igdje šripuće i činit će se solidniji...Inače sam uvijek protiv tih folija i zaštita i maski, ali zbilja ta folija zaštiti od grecanja, ukoliko postoje već oštećenja prekrije ih, a sam telefon u silicon case bolje leži u ruci, lakše je rukovati s njime a i manje treba brinuti. Bez toga se mora ogrecati i ekran i sam mobitel...Iako sam vidio frenda koji nosi samsung galaxy s puknutim ekranom - ali ono puknut ekran JAKO, na posve, cijeli...neznam kako vidi raditi na njemu...![]()
Pozdrav,
imam dva pitanja..
Uzela sam mobitel od kolegice. Rekla mi je da se desava ono sa pregrijavanjem, tiltanjem sistema i da joj se neda zezati sa odlaskom na servis (odustala je od mobitela, pa je prije pola godine kupila novi, a SE stavila u kutiju), pa sam se ponudila da cu ga ja odfurati. Tamo su mi rekli da su ako se dobro sjecam resetirali (ili tako nešto) touch screen i da će sve biti u redu. Za sada mi se cini sve ok,no pitanje je:
1.Kako da mobitel opteretim da uistinu vidim dali je sve ok?
- prckala jesam po njemu dosta, pregrijavao se (fizicki) par puta, no nista se nije bilo dogodilo sa softwareom da se stilta. Sve je bilo ok.
2. Vidim na eBayu da ima za kupiti jacu bateriju. E sad, u pitanju je 1860 mAh, cini mi se neka kineska. Koliko je to pametno (evo linka ) uzimati? Dali je tko od vas uzimao te jace baterije i kakve su vam?
Zamjenske baterije, pogotovo kineske, treba uglavnom zaobilaziti. Čini mi se da ova spomenuta ulazi u tu kategoriju.
Po meni, ako se mobitel uspio zagrijati, to je to. Možeš ga još jedino držati tako opterećenim (zagrijanim) neko vrijeme, ako se još uvijek ne desi ništa, valjda ni neće.
pozz! imam jedan problem mozda i nije al meni se opet nesvida to
ovako radi se o xperia st15i s androidom 2.3.4
spojio sam ga na pc i ponudio mi da instaliram one postavke njegove (Sony PC Companion 2.1) instaliro a ono izbaci mi da ima novi softver i dali ga želim nadogradit pa rekoh ajde i potrajalo to neki 15min i kad sve to završilo odspojim mob i upalim kad ono nema vise sony ericson i onaj logo nego samo sony pa xperia i sav meni drukciju i umjesto androida 2.3.4 ono 4.0.4
znam da sam to sve napravio i sve ok radi jedino meni se to nesvida bolji mi onaj stari izgled hm kako da sad vratim nazat onaj orginal softver koji je bio na njemu i naravno android 2.3.4????
trebaš flash tool i Stock firmware(.ftf file)
imaš sve ovdje
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1568792
Zadnji uredio MASVA : 29-08-2012 u 12:54
Mi6 Black
Mali ispravak, trebaš .ftf a ne .ttf. Ne treba ti font.![]()
Uzeo sam Xperiu mini i vrlo sam zadovoljan mobitelom, samo me čudi jedna stvar...naime na SD kartici ima 1,85 gb mjesta, no meni je slobodno samo oko 800. gledam po folderima i try&buy i pc companion imaju 123 odnosno 178 mb, svi ostali folderi daleko manje ili nista. try&buy sam pobrisao, a pc companion ne. što mi uzima toliko mjesta? pobrisao sam i svu muziku, slike i videe koji su došli s mobitelom. navodno da formatiranje kartice rijesava taj problem no koliko je to pametno radit? da li se negdje može kupiti veća memorijska kartica za taj mobitel?
Također sam i u paketu s mobitelom dobio nekakve dvije naljepnice za ekran...na jednoj pise front, na drugoj back...sto bi s tim trebao napraviti?
Gdje mogu kupiti Xperiu mini,koliko je kesa?
možda ti je faulty SD kartica, snimi sve s nje na PC, formatiraj na PCju i snimi si nazad.
si to gledao preko mobitela ili preko PCja? Ako si s mobitela, postoje "nevidljvi" folderi, koje možeš vidjet samo preko PCja, imaju "." u nazivu! - ako si prebacivao appove na SD i slično.
karticu možeš zamjenit većom SD karticom.
A što se naljepnice tiče, ako na svakoj piše drugačije možda je jedna za displej a druga za poklopac baterije?
Ili si krivo vidio pa ista stvar piše na obje, back ljepiš na displej, sa front samo odljepiš nakon što staviš na disp.
Siemens A36 > N 3310 > Siemens C60 > Moto v525 > SE z550 > LG KP500 > N 6303 > LG GS290 > SE Xperia X8 > iP 3GS > SE Xperia U > SGS 3 mini > iP 5S > Huawei P9 Lite 2017 > Xiaomi Redmi 6
gledao sam preko pc-a i prebacio sve foldere na komp...svi skupa imaju nesto vise od 300 mb, a meni je na kartici zauzeto skoro oko 1 gb.
nema foldera sa "." u nazivu. nisam appove prebacivao na karticu.
gdje mogu kupiti vecu karticu?
obje naljepnice su identicne...zaljepljene jedna za drugu i u obliku ekrana su...ne znam bi li ih trebao zaljepiti na ekran kao neku vrstu zastite ili je sam ekran dovoljno otporan na ogrebotine. buni me to sto su front i back...bile su u vrecici skupa s krpicom za ekran...
ma to ti je screen protector. svakako bi bilo okej staviti ga da bi se izbjeglo grebanje ekrana, ne postoji još potpuno otporan ekran =)
a SD karticu moš kupit i u konzumu doslovno. ili u bilo kojoj informatičkoj radnji =)
si ju probao formatirati?
Siemens A36 > N 3310 > Siemens C60 > Moto v525 > SE z550 > LG KP500 > N 6303 > LG GS290 > SE Xperia X8 > iP 3GS > SE Xperia U > SGS 3 mini > iP 5S > Huawei P9 Lite 2017 > Xiaomi Redmi 6
pozdrav imam st15i ,kako na njemu mogu vidjeti koje su dolazne a koje poslane sms poruke. hvala
Zadnji uredio lore : 17-11-2012 u 16:58
Na Androidu koncept odvojenih odlaznih i dolaznih poruka više ne postoji. Sad su to "conversationi" iliti razgovori, gdje su odlazne i dolazne poruke zajedno, grupirane po osobi odnosno tel. broju i sortirane po vremenu.
a jeli postoji neka aaplikacija koja može to da radi, daodvaja posebno dolazne i poslane
Ne bih znao, ali nije baš vjerojatno. Potraži po Google Play, možda se nađe koja.
Vi koji koristite stock ics rom 404 sa 587 firmware - jeste li ikada dozivjeli fenomen da mozete vrtiti vise aplikacija odjednom bez laga ALI kad ulaziti u phonebook da zapisete neki broj,cekate pola sata da se otvori?
Poznata stvar na Xperijama i nije svojstveno samo X Mini već se događa i na drugim telefonima (ja osobno primjetio na Xperia U i na Xperia P).
To govori da je neoptimizirana Phone apliacija.
Every man is a genius until he opens his mouth.
Potpuno normalno.
izmeđuostalog - i zbog toga sam vratio xperiu na 2.3.
Tko još koristi stock dialer?? Imate dialer one app. Teško da je to razlog za vraćanje na gb...
Bookmarks