i ja imam isti problem, odnosno imao sam na ubuntu, ali sam prešao na mint zbog bolje podešenosti hardvera i jednostavnosti ali imam isti problem i na njemu...
Da vas pitam ovdje da ne otvaram novu temu sad: jel vama radi sleep, odnosno suspend opcija? Ja cesto stavljam laptop na stand by medutim na Ubuntuu kad ga suspendam jednostavno se nece "probudit", samo mi stoji crni ekran i jedino sto mogu je izvadit bateriju jer ne reagira na nista![]()
i ja imam isti problem, odnosno imao sam na ubuntu, ali sam prešao na mint zbog bolje podešenosti hardvera i jednostavnosti ali imam isti problem i na njemu...
u 99,99% slucajeva radi kako treba. Jeste kreirali swap particiju i jel vam dovoljno velika (2x kolicina RAMa)?
system-administration-disk utility ili ako si na sugavom unity onda samo upisi disk pa ce ti ga pokazati
Tamo odaberi disk i pod "Volumes" ce ti pokazati sve particije koje imas gore i onda biras swap i vidis detalje.
A ako moras reparticionirati onda preporucam da skines GParted liveCD, zaprzis, bootnes i odradis to. Ne preporucam reparticioniranje sa dignutim sistemom iako se moze. I ta procedura moze potrajati dosta dugo, ovisi o tome kaj radis tak da nemoj panicariti.
Zadnji uredio kinggo : 30-04-2011 u 19:02
Dakle nisam jedini kojem se unity ne sviđa baš
Evo pronašao sam, 2.2 GB mi je swap particija, a 2 GB RAMa imam. Kako to mogu najlakše povećat na 4? Iako sam čitao ovdje da je dosta i pola ili jednako količini RAMa, ali eto da probam..
Malo kasnimTnx, budem se poigrao s tim malo kasnije pa javim
![]()
Kad pokrenes GParted bude ti jasno sve. Nije komplicirano, samo pomaknes onaj klizac i povecas swap a smanjis nesto drugo i to je to. I nis se ne bude dogodilo dok ne potvrdis promjenu.
A koliko swap treba biti velik je zapravo relativno. 2x RAM je definitvno dovoljno za svaku situaciju. Iako bi meni trenutno bilo i pola vise nego dovoljno jer sa 8GB RAMa skoro nikad ne prelazim vise od 30%.
Bookmarks