Reinstaliraj drivere za chipset,možda pomogne. Koji je OS gore?
Nadam se da dobro postam, jer sam vidio da ovdje ima par tema vezanih za probleme s računalima.
Imam MP aopen MX46-800N i problem s USBovima.Kada spajam neki optički uređaj kao npr miš sve radi OK.Kada spojim fotic (100%ispravan) nece prepoznat uređaj i kaže usb device not reo....Svi drivri su dobro isntalirani, a za bios nema novije verzije !
Reinstaliraj drivere za chipset,možda pomogne. Koji je OS gore?
XP SP 2.Nisam našao chipset drivere, ima samo sis agp....
Provjeri s ovim programom koji je chipset.
Sis 661FX.Skinuo najnovije drivere i opet isto.Ali kad sam imao card reader sve je bilo OK.Isto tako i miš i zvučnici su USB i sve šljaki.....
...spajaš li uređaj direktno na ploču ili preko prednjih usb-a na kućištu...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Sve sam probao ali isto !
Ako u BIOS-u imas legacy USB opciju, probaj je ukljuciti ili iskljuciti. Isto tako probaj staviti i na USB 1.1 standard.
Ova druga opcija se isto podešava u biosu ili ??
Da, podešava se u BIOS-u.
Bilo bi dobro da nadogradiš na SP3, ali ne bi rekao da zbog toga imaš probleme.
Za spajanje koristiš orginalni kabel od fotića ili neki drugi?
Više puta sam naišao na isti problem kao tvoj i to na različitim operativnim sustavima od Ubunta do Sedmice i uvijek je problem bio u kabelu. Kabel sa filterom (ono zadebljanje) redovito su stvarali probleme, a kabeli bez filtera normalno su radili. Teško je sad garantirati da je i kod tebe isti slučaj, ali ništa ne gubiš ako probaš.
I usput, pripazi malo na naslov. Naslov treba upućivati bolje na problem koji imaš. Izbjegavaj riječi kao problem, pomoć.... jer čim otvaraš temu imaš ili problem ili trebaš pomoć. Mnogi će automatski preskočiti temu ako im naslov ne privuče pažnju, a s problem, pomoć i sl. sigurno nećeš privući pažnju.
Zadnji uredio Sljaka : 25-04-2011 u 10:57
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
ma ja iman jedno bolje rješenje i sigurnije osim ako nema fotić veliku internu memoriju..
a da nabaviš usb čitač kartica,
ja svoj pentax kada sam spajao mi je znalo i pol baterije potrošit dok slike kopira a i sporo je išlo dok s čitačem karticu van i u par minuta uspije 2 gb slika kopirat,a cijene nisu velike tih čitča čak u vipu ih ima ispod 50 kn a da ne govorimo za ebay ili oglasnik
u 2 sata se ne stigne iskopat 20m kanala,bagerom da, ali mi nismo bageri
Bookmarks