Aplikacije moraju u internu memoriju, no cesto postoji opcija da se resursi aplikacije stave na SD, koji su najveci potrosac prostora. Ne moras se bojat, 1gb je sasvim dovoljno za sve sto si zamislio.
ma tko usporedjuje android i symbian, znam ja da to nije za usporedbu. hmm... neznam koliko su velike aplikacije za android ali ak je recimo neka igrica za iphone cca 600mb onda je 1gb totalno 0 bodova. uvijek sam kemijo i sa symbianima tak da imam volje i s ovim. znaci moze se rjesit s rom-ovima?
EDIT: a i sta e mi onda 8gb mjesta na kartici ako ih nemogu koristit za aplikacije? pa koliko samo jenda navigacija i karte pozderu memorije? netreba mi 8gb za multimediju. za multimediju mi najmanje mjesta treba.
8210,8850,7210,t630,d500,6600,e61i,5800xm,htc sensation
Aplikacije moraju u internu memoriju, no cesto postoji opcija da se resursi aplikacije stave na SD, koji su najveci potrosac prostora. Ne moras se bojat, 1gb je sasvim dovoljno za sve sto si zamislio.
Pobjeda u svađi na forumu je kao pobjeda na Specijalnim olimpijskim. Ni jedno ni drugo ne umanjuje činjenicu da si retardiran
Da i postoji igrica za Android od 600MB, ne misliš li da bi developeri te igrice razmišljali o problemu nedostatka prostora? Veće igre se spremaju na internu memoriju na način da samo apk od kakvih max 20-30MB stoji na mobu, dok ostatak igre (teksture i te gluposti) skidaš prilikom prvog pokretanja igre i one se automatski spremaju na karticu.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
ok, hvala na informacijama. hebi ga godinama sam u symbianu pa neznam kak android funkcionira. znam samo da kupujem sensation![]()
8210,8850,7210,t630,d500,6600,e61i,5800xm,htc sensation
ONE X & Sensation & Desire by HTC
..jel ima ko da je sim unlockal sensationa?
zanimaju me iskustva
gubi se garancija sa sim unlockom ili? ima dvije metode na xda..
anyone?
Koliko znam, micanjem SIMlocka se opcenito uvijek gubi garancija, neovisno o telefonu, OS-u, metodi...
Pitanje za ove strucne osobe koje se bave rootanjem i otkljucavanjem romova. Mene recimo zanima jel netko pokusao unlockati bootloader na htc sensationu prema uputstvima s njihove stranice:
http://www.youtube.com/watch?v=oS2De...eature=related. Registrirao sam se i jos se nisam odlucio za taj korak jer me iskreno malo strah. Nisam se nikad time bavio. Jel se taj postupak zove rootanje mobitela ili je to nesto drugo? Kada bih otkljucao bootloader jer to znaci da mogu recimo instalirat onaj programcic koji overclocka procesor jer prilikom njegove instalacije navodno telefon mora biti rootan pa me malo zanimaju pojasnjenja oko toga?? Hvala
Rootanje nema veze sa unlockom bootloadera.
Koja je razlika i sto se s cime dobiva?
Razlika je ogromna i vjerujem da je vec puno puta objasnjena. K tome je ovo ovdje offtopic jer nije po nicemu specificno za Sensation.
No evo ipak jos jednom:
Bootloader ucitava glavni OS, njegovim unlockom dobija se mogucnost stavljanja custom (necertificiranih, nepotpisanih) ROM-ova.
Rootanje je postupak dobivanja administratorskih ovlasti u OS-u. Sto se time dobiva vec je objasnjeno u yagerovom Android FAQ-u.
ako moze jedno pitanje da ne otvaram novu temu...
da li postoji mogučnost da se mobitel otključa sa unlock code-om, a da se prije napravi backup pa da se vrati ukoliko mob mora na servis?
Netko probao?
http://www.androidauthority.com/how-...nsation-21697/
Pa to je već odavno poznato.
Nisam znao za telefone koji nisu rootani. Netko vec radio nesto na svom sensationu?
Ili telefon mora biti rootan ili ta funkcionalnost mora biti vec ugradjena u OS. Ocigledno je ovo drugo. Nema tu puno mudrovanja.
nije ga bilo u t-mobile u pa sam ostavio broj pa me zanima koliko odprilike treba čekati?
To ces saznati kad ti se jave.
Jako sam razocaran kako je telefon usporen tj kako se uspori kretanjem kroz menije kad stavim zivu pozadinu. Da ga barem mogu dignuti na 1,5 ali neusudim se prckati po necemu sto neznam
Ma naravno da jesi. Za sad jos necu iako mi to djeluje jednostavno barem prema ovom video dojk je na forumu xda opsirnije (http://www.youtube.com/watch?v=WQd91G2mi2c)
Volio bih neizgubiti garanciju, a ujedno i kad bih nekom placao volio bih nauciti iz toga. NIje da sam totalni tudum nego se neusudim heheh
Garancija se gubi rootanjem, no uredno se može i vratit.
Postupak je jednostavan i potrebno je pratiti napisane upute.
Daljna rasprava hoćeš li rootati ili ne je nepotrebna. O rootanju i o svemu oko toga se dosta pisalo na forumu.
Bookmarks