Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 16 od 16

Hybrid View

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    VeteranOverdriveSocial50000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    SE K550i, Nokia 3310
    Operater
    091, 095
    Godina
    44
    Bodovi
    73.835
    Nivo
    66
    Bodovi: 73.835, Nivo: 66
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Prelazak sa Symbiana na Android

Dakle, trenutno već pola godine konstantno koristim Nokiju E63 koja se pokazala iznimno pouzdan mobitel. Gotovo nijedan bug, sve radi kako treba, baterija zadovoljava.
    Iznimno sam zadovoljan mobitelima s punom qwertz tipkovnicom, ali koje možete držati u jednoj ruci (znači BB style).
    U zadnje vrijeme, nekih 10-ak dana sve se mislim priječi ili ne na neki Android. Konkretno su mi za oko zapela dva HTC-a, Desire i onaj sa "Z". Do sada nisam držao nijedan HTC u ruci, ali jesam imao touch-screen mobitele (Nokia 5800 i iPhone 3G) s kojima sam zamrzio touch sistem rada na mobitelu.
    Sada, jest da Desire Z ima full tipkovnicu, ali ne znam kako ostalo funkcionira (svi kontakti su mi spremljeni u OVI suite Nokia, pa pretpostavljam da bih morao sve ponovno unositi).
    Neki forumaši mi savjetuju da si kupim, da neću mrziti touch s HTC smartphoneima i Android softverom.
    Jednostavno ne znam. Strah me je istresti gomilu novaca, a nakon 10 dana mobitel prodavati pošto-poto, pa i u 50% nižu cijenu.

Sigurno vas ovdje ima sa sličnim/istim/različitim razmišljanjima i iskustvima.
    Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
    U Mobisu!

Najforumaš 2011. Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Jun 2007
    Mobitel
    1+3T
    Operater
    tomato
    Godina
    36
    Bodovi
    22.432
    Nivo
    36
    Bodovi: 22.432, Nivo: 36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mozda priprosto pitanje, ali zasto ne odes do nekog centra i jednostavno isprobas te mobitele koji te zanimaju? Mozes tamo prckat po njima koliko te volja i tako ces najbolje vidjet pase li ti taj touchscreen sistem na androidu ili ne Ja osobno sam na upravo taj nacin rijesio svoje nedoumice.

Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    SE K550i, Nokia 3310
    Operater
    091, 095
    Godina
    44
    Bodovi
    73.835
    Nivo
    66
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Izgledat će mi sigurno fascinantno, kao i sve što je novo tih 20, 30 kolikogod minuta. Znači, tu igru u nekom centru ne bih baš uzeo kao stopostotni za ili protiv. Igrati se mobitelom vezanim žicom...
    A što da sad kažem-za mene je touch još uvijek touch.
    Zanima me jel netko prešao na Android i više nije poželio ni požalio za Symbianom?
    U Mobisu!

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    Motorola Atrix 4G
    Operater
    bonbon
    Godina
    39
    Bodovi
    38.840
    Nivo
    48
    Bodovi: 38.840, Nivo: 48
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ja sam koristio oboje i symbian nema više šta tražiti u mojim rukama. neću puno komentirat, od brzine, do jednostavnosti, funkcionalnost. ma sve.

5. 'Hvala' kaže:

Najforumaš 2011. Postignuća:

Datum registracije
    Jun 2007
    Mobitel
    1+3T
    Operater
    tomato
    Godina
    36
    Bodovi
    22.432
    Nivo
    36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Takoder sam presao sa Symbiana, tocnije s Nokije N82 s kojom sam bio izuzetno zadovoljan medutim osjecao sam da je nekako zastarjela (ne toliko hardverski koliko softverski) i evo vec skoro pola godine uzivam na androidu Jedino sto mi fali s Nokije je kamera, dakle sa softverske strane apsolutno nista. A sto se toucha tice, bio sam stajalista slicnog tvojem i nije mi se svidjelo to sto cijela mobilna industrija ide u tom touch smjeru, medutim nakon sto sam se priviknuo moram rec da sam odusevljen i da se vise nikad ne bi vracao na ne-touch mobitel

7. 'Hvala' kaže:

Tek rođen Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Activity Award

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    iPhone 16 Pro
    Operater
    HT
    Bodovi
    63.496
    Nivo
    61
    Bodovi: 63.496, Nivo: 61
    Ukupna aktivnost: 100,0%
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ...a ja i dalje nedam svoju Nokiju E71 koja mi je i dalje kao primarni mobitel, dok Android i HTC Hero stoji samo za surfanje netom, sve ostalo nije to to, što mi nudi Symbian. Touch bez pune qwerty tipkovnice mi nije to to, ubiti više ni jedan mobitel (ako tipkaš dosta). Ako se odlučiš, onda uzmi Desire Z.
    HC4L

9. 'Hvala' kaže:

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    Motorola Atrix 4G
    Operater
    bonbon
    Godina
    39
    Bodovi
    38.840
    Nivo
    48
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao HCSC Pregledaj post
    ...a ja i dalje nedam svoju Nokiju E71 koja mi je i dalje kao primarni mobitel, dok Android i HTC Hero stoji samo za surfanje netom, sve ostalo nije to to, što mi nudi Symbian. Touch bez pune qwerty tipkovnice mi nije to to, ubiti više ni jedan mobitel (ako tipkaš dosta). Ako se odlučiš, onda uzmi Desire Z.
    http://www.gsmarena.com/motorola_dro...xt610-3541.php

SocialVeteranOverdriveTagger First Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    Galaxy S7 Edge
    Operater
    Vip®
    Bodovi
    28.054
    Nivo
    40
    Bodovi: 28.054, Nivo: 40
    Ukupna aktivnost: 8,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Imam i Desire i Desire Z i mogu rec da sam jako zadovoljan.
    Symbian mi naspram njima izgleda kao neka jeftina igracka.
    Jednostavno kada se naviknes na Android nema vise nazad.

QWERTY na Z-u je odlican, svidjaju mi se ove 2 tipke koje mozes isprogramirat kao shortcutove. 'Gumirana' je tako da ne klizi, a i tipke su dosta velike pa ne mozes fulat. Jedini minus na tastaturi je to sto su tipke previse 'utisnute' pa ne mozes bas lagano na slijepo pisat.
    Slide mehanizam je odlican. Gledao sam na youtubeu da se nekima pokvario da kada se mobitel okrenuo naglavacke bi se otvorio.
    Inace, brzina je divna, pogotovo kada rootas i napravis OC.
    "Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs

12. 'Hvala' kaže:

EMP moderator Postignuća:
    VeteranTagger Second Class25000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Jun 2005
    Mobitel
    Huawei Mate 10
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    40
    Bodovi
    32.026
    Nivo
    43
    Bodovi: 32.026, Nivo: 43
    Bodovi: 32.026, Nivo: 43
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Prešao sam i ja s Nokie 5800 i nisam baš oduševljen svojim Androidom.

Najviše me smeta virtualna tipkovnica. Probao sam ih nekoliko, nikako se ne mogu naviknuti i stalno griješim. Imam velike prste i tipke u portrait modu su mi jednostavno premale. U landscape je druga priča, ali tako skoro nikad ne koristim mob jer mi nije praktično. Tipkanje u vožnji je nemoguća misija, a dosta često moram. Morat ću potražiti neku alfanumeričku verziju jer mi je to izgleda jedini izbor za portrait mod.

Baterija traje puno kraće nego na bilo kojem Symbianu kojeg sam imao iako je kapacitetom najveća. Ne izdrži ni jedan dan jače upotrebe dok je nekakav prosjek oko dva dana. Sa Symbianom sam imao od 3-4 do 7-8 dana, ovisi koji mobitel je u pitanju. Najviše troši ekran i raznorazne aplikacije za sync.

Doživljaj kod surfanja internetom mi je dosta bolji iako ni Android nije baš optimiziran za Flash. U pola browsera uopće ne radi, a tamo gdje radi sve zaštekava dok se Flash izvodi. Podrška za IM i razne mail protokole su isti, ali rade bolje nego na Symbianu, pogotovo MS Exchange i s te strane sam jako zadovoljan.

Kod multimedijalnih stvari je lošiji skoro u svemu. Fotoaparat odnosno kamera i zvuk su katastrofalni na većini modela. Jako mi nedostaje hardverska tipka za fotoaparat i LED flash. Ekrani su uglavnom bolji, ali opet ovisi koji modeli se uspoređuju. Modele s ekranima ispod 800 x 480 pixela nema smisla uzimati.

Ako si Symbin volio hackirati, modati i flashati, kod Androida je to puno lakše. Flashanje drugog ROM-a i kernela se praktički može napraviti bez kompa, sve ide sa SD kartice. Isto vrijedi i za rootanje (opcija slična hackiranju) čime dobivaš pristup svim dijelovima OS-a i bez kojeg neke aplikacije ne rade.

Na kraju bih se dotakao aplikacija. Izbor je puno veći i ima stvarno super stvarčica. Praktički sve što ti padne na pamet možeš upisati u search u Marketu ili gdje već i gotovo sigurno ćeš naći to što tražiš. Tu bi se dao napisati cijeli roman. Međutim, neke stvari ne mogu prežaliti, a to su aplikacije za kontakte i poruke. To je prejadno napravljeno i neke osnovne stvari uopće ne postoje. Još uvijek nisam našao neku dostojnu zamjenu. Nadalje, upravljanje profilima, pokretanje Java aplikacija, backup/restore podataka i još neke sitnice su moguće jedino preko third-party aplikacija.

Sve u svemu, OS kao OS će ti biti dobar, ali tek nakon dosta navike (nema nimalo sličnosti sa Symbianom) i zezancije s aplikacijama koje očekuješ da su već unaprijed instalirane. Sve ostalo ovisi o modelu za koji se odlučiš. Ako puno tipkaš, svakako razmisli o nekom s QWERTY tipkovnicom kao što je taj Desire Z ili Motorola Milestone.

14. 'Hvala' kaže:

SocialVeteranOverdriveTagger First Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    Galaxy S7 Edge
    Operater
    Vip®
    Bodovi
    28.054
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Domy: Zasto onda nisi zamijenio QWERTY tastaturu sa phone tastaturom??

1)Baterija mozda krace traje zbog 3,7 inchnog ekrana.
    2)Webkit (onaj stock) browser mi je bezvezan. Koristim FF i jako sam zadovoljan (iako nije za mobitele sa malom internom memorijom, ali Z ima 1GB tak da nije problem).
    3)Desire Z ima hardversku tipku za kameru i naravno LED.
    4) Za root Desire Z-a ces ili morat naucit koristiti ADB ili riskirat i pokusat sa jednim appom (Visionary), dok je to kod obicnog Desirea svedeno na idiot proof metodu sa 1 klikom preko kompa.
    "Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Apr 2011
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne kužim ljude koji još uvijek koriste Nokiu+njihov Symbian ako imaju financijske mogućnosti za prelazak na Androida. To bi ti trebalo reći sve.

Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    SE K550i, Nokia 3310
    Operater
    091, 095
    Godina
    44
    Bodovi
    73.835
    Nivo
    66
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao refract Pregledaj post
    Ne kužim ljude koji još uvijek koriste Nokiu+njihov Symbian ako imaju financijske mogućnosti za prelazak na Androida. To bi ti trebalo reći sve.
    Ha, sad. Zašto vozim Golf ako si mogu kupiti Mercedes S klase? Nije sve u novcima. Ima nekih oglasa na netu gdje ljudi mijenjeju HTC za npr Nokiju E72 (najčešće) ili za razno (da imaju fizičku tipkovnicu).

@GoGs-ovaj mi se koncept možda najviše sviđa. Puna tipkovnica plus tač, a OS je Android.
    U Mobisu!

stargazer Postignuća:
    VeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Bodovi: 56.617, Nivo: 58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Loša ti je usporedba. Usporedi dvije klase mobova ISTE cijene, a različitih OS-ova gdje je jedan Android.

Kao dugogodišnji heavy user (ne hvalim se ) Symbiana i E71 prešao sam na Android. Strah od touchscreena je bio ogroman pogotovo po pitanju tipkovnice, i vjerojatno nikad ne bi niti izdvojio te pare za Android da ga prije toga nisam probao. Odluka je pala tek nakon isprobavanja!

Fizička tipkovnica koju mogu koristiti jednom rukom (znači hebeš Desire Z ili Milestone) mi zafali kada sam u pokretu, a također Symbianu (E71ici) u prilog ide manja potrošnja baterije. Početni šok oko trajanja baterije je nadvladan, stvar navike, a tipkovnica će uvijek zafaliti. Barem meni

Long story short - nema više Symbiana u mom selu. Jedino ako naprave neku revoluciju, ali ne vidim je na obzoru.
    Keep calm and fastboot oem unlock.

Tek rođen Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Activity Award

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    iPhone 16 Pro
    Operater
    HT
    Bodovi
    63.496
    Nivo
    61
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    xlr izdajico i to je hvala Symbianu što te služio? Ja se i dan danas nedam, mada imam tu sreću (ili nesreću) što koristim po potrebi više mobitela (platformi) pa se sa svime pomalo zabavljam. Ali E71 je stalno još uvijek u uporabi kao primarni mobitel (ne računajuči poslovni).

...a ovaj GoGs-ov prijedlog mi ne izgleda loše, mada ciljam na nešto više nalik Milestone dvojci pa si i to pogledaj?
    HC4L

stargazer Postignuća:
    VeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nisam izdajica jer sam blizu da uzmem neki model iz E serije kao backup phone. Uvijek ću tvrditi kako E serija vrijedi svake kune i to su mobovi koji su me općenito uveli u smartphone svijet. Samo u mom slučaju je činjenica da s Androidom napravim puno više stvari na mobu nego što sam to mogao sa Symbianom - a govorim samo za aplikacije i softverske mogućnosti. Pored toga možeš (a i ne moraš) uzeti u obzir i dodatne modifikacije nakon rootanja.
    Nikad se potpuno ne odričem stvari koje sam probao i kojima sam vjerovao
    Keep calm and fastboot oem unlock.

Forumaš sa iskustvom Postignuća:

Datum registracije
    Feb 2007
    Mobitel
    Samsung Galaxy S
    Operater
    T-Crap
    Bodovi
    14.706
    Nivo
    29
    Bodovi: 14.706, Nivo: 29
    Bodovi: 14.706, Nivo: 29
    Ukupna aktivnost: 0,4%
    Ukupna aktivnost: 0,4%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bio je dosta tezak prelazak sa Symbiana na Android. Eclair ,a osobito Samsungova kustomizacija su mi.smetali. Sada,sa Gingerbreadom, gotovo pa nemam nijedan prigovor na mob i Android opcenito. Baterija me mozda najvise smeta, no moram uzet u obzir da mob ipak ime ekran s 4inca dijagonale. Sve u svemu,toplo ti preporucujem prelazak i probaj uzeti neki HTC-ov stroj. Sta jes jes-ipak su oni trenutno najveci eksperti za Android
    Mobile Review Forum- ako želite znati sve o najnovijim hi-tech gadgetima. Obnovljen, bolje organiziran i još zanimljiviji! :) http://forum2.mobile-review.com/index.php

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Odgovora: 1
    Posljednji post: 12-02-2011, 16:49
  2. kontakti sa symbiana na MDA
    By -TOT- in forum Windows Mobile
    Odgovora: 6
    Posljednji post: 25-03-2007, 23:46
  3. kompatibilnost contacts.cdb symbiana 6 i symbiana 8?
    By vizionar in forum Symbian S60 1st i 2nd edition
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 17-08-2005, 12:41
  4. alarm kod symbiana
    By andro2001 in forum Nokia
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 05-02-2004, 18:17

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke