Vec ga dva sata susim s fenom i sve je proradilo osim glavnog zvucnika, dal ce mi to u servisu htjet i znat popravit?
Vec ga dva sata susim s fenom i sve je proradilo osim glavnog zvucnika, dal ce mi to u servisu htjet i znat popravit?
Proradit ce ti i on. Meni je frendu upao i isto tako nije radilo, pa je za par dana proradilo
btw. nadam se da je fen na jako laganu toplinu namjesten. Inace, mogao si sa malim šarafcigerom odšarafit one dole dvije male vide i donje staklo povuci prema gore pa bi imao "direktan" pristup i4 maticnoj.
Nista od servisa, iphone ti ima neke tockice koje u dodiru sa vodom pocrvene, tak da nis od garancije.
One day, sky went blue...
Ma nisam mislio na garanciju, platio bi, ali sva sreca proradio je, dali bi bilo dobro da ga otfuram u neki servis , neznam dal ce bit kakve posljedice kasnije zbog toga, dal se moze napravit neki kamenac na maticnoj ili da oksidira ?
Stavi ga u vrecicu s rizom na par sati ili na dan pa će ti riža popit svu vlagu iz moba.
mozda bi ga trebao otvorit pa onda kupit kontakt sprej koji je za elektroniku malo naspricat te pustit da se osusi
Ma nemoj niš spricat niti nosit, odsarafi ona dva sarafa i skini zadnje staklo, takvog ga stavi i uroni u kutije riže i ostavi bar 24h najmanje, ako možeš nek bude i 48...da popije svu vlagu, tek onda javi kako je i što te da li je sve proradilo. Ako je proradilo, zašarafi i dalje normalno koristi![]()
Horsepower is the force determined by how fast u hit the wall.
Torque is the force determined by how far u push the wall when u hit it.....
ultrazvučna kadica i riješen problem.
Evo,pao je iphone u vodu i u njoj bio 2-3 sec..Nece se upalit..Jel se mooze to popravit i kako?.Mob nema garancije .Koliko bi to cca kostalo?
MOgu ga nekako sam popravit?Kako?
Zadnji uredio dodooNN : 26-04-2011 u 21:24
prvo već se pisalo o tome po forumu tj nisi se potrudio proć kroz nekoliko stranica foruma da nadjes rješenja problema
A drugo meni je uspjelo sa vrečicom od riže...kupiš vrečicu (prave kineske) riže i unutra staviš na 24 do 48 sati mob i proradi...jer riža upije vlagu iz njega
meni je iPhone po drugi puta pao u vodu. prvi puta sve je bilo dobro,za sat vremena sve je proradilo.
danas mi je opet pao i ne radi, odmah sam ga osušila, stavila na toplo,nakon 2 sata provjerila sam dali u njemu još ima vode,protresla sam ga i nisam čula vodu ,pa sam ga upalila,i nije reagirao,pokušala sam ga priključiti na kompjuter i nije ga pronašao,sada sam ga pokušala staviti u vrećicu s rižom. to što on meni nije reagirao dali znači da više ne radi ? :O dal imate kakav prijedlog da ga popravim ?
Isplati li se zbog čišćenja koje košta 100-200 kn riskirati mobitel vrijedan par tisuća kuna? Sudeći po navikama i preporukama kako spasiti mobitel koji je pao u vodu izgleda da da.
Prvo i osnovno, mobitel koji je pao u vodu ne uključivati, ne provjeravati da li radi. Ako je moguće izvaditi bateriju i odnijeti u servis. Objasniti što se dogodilo, u kakvoj je vodi mobitel završio i koliko dugo je bio u njoj.
To što ponekad netko uspije "spasiti" mobitel ništa ne znači. Puno puta voda ni ne stigne ući , ili igrom slučaja završi tam gdje neće napravit štetu, ali vrati se na početak posta i dobro razmisli još jednom.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Ugasio ga i probaj ga ostavit par dana
A u međuvremenu neka voda u mobitelu kojem ne možeš izvadit bateriju radi svoje. Vrlo mudar savjet.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
meni je upalo dosta mobitela u vodu i samo promijenim bateriju i ispravan
Potpisujem u potpunosti!
To nije problem raditi sa uređajima vrijednosti cca 200 kn. Ako radi - super, ako ne radi baciš, pa kupiš drugi. Ovdje je ipak riječ o višestruko skupljim uređajima za koje će te srce i novčanik dugo boljeti.
I ne razumijem kako ti može "dosta" mobitela pasti u vodu. Meni otkada je prepaid došao u hrvatsku, (vip me) godine su znači u pitanju, je koliko se sjećam 2x mobitel ispao iz ruku.
Pa nije to žlica da ne paziš kada ga držiš.
Every man is a genius until he opens his mouth.
Meni je iPhone 5 upao u vodu neki dan u skoli. Brze sam ga obrisala i stavila pod susilo za ruke no ugasio se i vise se nije htio upaliti. Nakon toga stavila sam ga na punjac, mislila sam da ga je to dokrajcilo. Nakon 3 sata stavila sam ga u rizu i drzala samo preko noci ujutro se upalio, ali nije radila home tipka, niti kamera, niti zvucnik. Zvucnik je proradio nakon par sati, home tipka nakon jedan dan, zatim sam ugasila pa upalila mobitel i kamera je radila bolje nego ikad. (Mozda se trebala proprati malo haha)
Zadnji uredio katarina1210 : 19-04-2015 u 22:17
da se nadovežem na temu
dao sam maloj iphone 4 da ga ona sada koristi,ja imam neki samsung android i pao joj je u katu u vodu,izvadila ga je van i izvadila sim karticu i stavili smo ga u rižu,evo već tri dana stori zatvoren u rižu i jučer išao da vidim dali radi,ali kad ga idem upaliti display ko da samo zablicne i to je sve...
skroz malo se vidi u ekranu da zablisne i ništa više
jel moreš pretpostaviti možda što može biti
dali bi se to dalo popraviti...
barem da dam nekom da vidi i ustanovi što je ustvari otišlo ća pa da vidimo dali se isplati ili ne...
lijepi pozdrav
Pozz!
Imam jedan problem. Naime iphone 4 je pao u vodu, stari nije znao otvoriti i izvaditi bateriju, ali ga je stavio u rizu. Nakon odredjenog vremena ga je spojio na punjač. jabuka se pojavila. ali to je bilo sve. Nakon toga MRTAV!!!
Ja sam onda naručio novu matičnu ploču i zamijenio istu. Međutim, nakon što sam sve sastavio i spojio telefon na punjač, NIŠTA. Nakon nekih 10-ak minuta čuo se zvuk, no to je sve. Svaki put kad izvadim punjač i vratim ga čuje se taj zvuk, no telefon se ne pali.
Odgovorno tvrdim da je display ispravan.
###1410989180026
Baterija je izvjesno vrijeme bila u kratkome spoju i ona je 99% umrla.
Nosio sam ga u servis, oni nisu znali sta je, no svakako su servisi kod mene "divlji" i nemaju pojma.
Javit cu se kada provjerim bateriju, zamijenim novu. Postoji li nacin da se provjeri baterija da li je riknula?
Nezz kako cu sad brzo naci novu bateriju, morat cu je poruciti sa neta.
###1410989180026
Bookmarks