Što je tu čudno?Krepao je laser za čitanje CD medija dok ovaj drugi za DVD medije radi. Kupi novi DVD-ROM ili DVD RW, to je ionako potrošna roba koja više nije tako skupa. Za 100 i nešto kuna se može kupiti DVD snimač s dvije godine garancije.
Danas mi se dogodilo nesto cudno, stavim u dvd rom cd, kad ono neki cudni zvukovi se cuju iz dvd rom citaca, vec pomislih da je kreao laser, I tak sprobavam ja cd po cd I ni jedan ne radi, dodjem do dvd, ubacim kad ono cita, super sav sretan stavim cd opet ne cita, vratim dvd cita, nis mi ni jasno? Uglavnom svaki DVD cita ali cd niti jedan ne!
Što je tu čudno?Krepao je laser za čitanje CD medija dok ovaj drugi za DVD medije radi. Kupi novi DVD-ROM ili DVD RW, to je ionako potrošna roba koja više nije tako skupa. Za 100 i nešto kuna se može kupiti DVD snimač s dvije godine garancije.
Eto meni je bilo cudno, posto nisam upoznat u tehnologiju rada dvd roma, znaci dva su lasera. Eto sad je sve jasno. Izgleda da cu morat po przilicu.
Isti problem imam i ja, jučer sam tek saznao kaj je problem
Dobro pa CD-e nisam pržio mjesecima![]()
Ni ja nisam znao da imaju dva lasera unutra...
@ Alex: probaj sprašit novi firmware za svaki slučaj,niš ne košta a može pomoć.![]()
Ni ja nisam znao dok nisam vidio po netu jer mi nema baš logike. Nisam ih do sada rastavljao do tih sitnih detalja pa ne znam. Da ne ispadne da pametujem...
http://computershopper.com/feature/h...-optical-drive
Druga stvar su blu-ray uređaji. Oni imaju dvije leće i ne znam koliko lasera, ogledala i čega sve ne.
Bookmarks