Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 8 od 8

Hybrid View

Svježe registriran Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Mar 2011
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

LCD 46" + ili Projektor

Pozdrav

Pratim ovaj forum vec godinama, ali onako voajerski pa sam se u konacnici ipak odlucio registrirati, iskreno radi potrebe misljenja siroke mase.
    Pa evo sto se trenutno mota po mojoj glavi:

Dakle, preuredio sam dnevnu sobu (pod tim mislim da sam sve izbacio iz nje i sada imam praznu prostoriju od cca 20 kvadrata i LCD 40 inca (sony 40w4000) koji je iznenda u toj praznini postao mali.

Prije nego ga prodam htio bi kupiti nesto novo i malo vece i naravno malo bolje da neidem s konja na magarca kako se to kaze.

Sad me zanima da li kupiti neku telku (i koju?) od 46" ili vise ili neki HD projektor. Vecinom gledam filmove i dokumentarce sa BluRay maedia tako da mi je ta rezolucija od 1080p vrlo bitna.

Eto toliko od mene - nadam se zadovoljavajucem dogovoru ekspertnog konzilija sa cafe.mobil.hr

Pozdrav

VyKril

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    Motorola Atrix 4G
    Operater
    bonbon
    Godina
    39
    Bodovi
    38.840
    Nivo
    48
    Bodovi: 38.840, Nivo: 48
    Bodovi: 38.840, Nivo: 48
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    uhhh... bitna ti je kvaliteta, onda sigurno da dolazi u obzir bolje monitor. e sad, to je malo veća investicija. ja bi radije možda uzeo projektor jer je puno praktičnije. manje prostora zauzima, nabaviš odgovarajuće platno i da vidiš. a sad, ne znam. i ne znam koliko će ti tih 6" ili 15 cm više dodati na prostoru. to samo možeš ti znat

CFC Postignuća:
    VeteranOverdrive31 days registered50000 Experience PointsTagger First Class
    Nagrade:
    Posting Award

Datum registracije
    Jun 2006
    Bodovi
    160.434
    Nivo
    95
    Bodovi: 160.434, Nivo: 95
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    "Neki" su preambiciozni...ima li nesto ispod 30000 EUR ovdje...mislim da ne.

Koliko god to zanimljivo bilo, mislim da covjek ne cilja na takvo sto.

Pored toga ovo:

http://www.blu-ray.com/community/gal...&folderid=2051

...po mome misljenju znaci samo...imam viska novaca, ali nemam pojma o HiFi - ju.

Moj savjet, ako ti je kvaliteta slike doista najbitniji parameter, u startu odbaci platno i projektor. Nagledao sam se i jako skupih sustava, ali kvaliteta reprodukcije slike nikada nije bila na razini kvalitetnijih panela.

Sto se savjeta oko opreme tice, budzet bi bio jako korisna informacija.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

CFC Postignuća:
    VeteranOverdrive31 days registered50000 Experience PointsTagger First Class
    Nagrade:
    Posting Award

Datum registracije
    Jun 2006
    Bodovi
    160.434
    Nivo
    95
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bimbi Pregledaj post
    "Neki" su preambiciozni...ima li nesto ispod 30000 EUR ovdje...mislim da ne.

Koliko god to zanimljivo bilo, mislim da covjek ne cilja na takvo sto.
    Ma sarkastična je bila ta rečnica. Ljudi su se malo previšle unijeli u taj blu ray svijet.

Osobno bi uzeo neki Panasonic, malo poveći i riješeno pitanje.

Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2008
    Mobitel
    HTC Evo3D, Iphone 3gs 8gb
    Operater
    VIP Savrsena
    Godina
    42
    Bodovi
    3.696
    Nivo
    14
    Bodovi: 3.696, Nivo: 14
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Do 42" panasonic plasma s20 seriju ili g20. A mozes i pedeset incha. Vjeruj mi imati ces sliku za svrsit.
    In Jack Daniel's veritas

Svježe registriran Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Mar 2011
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @GoGs taj detalj o samo 6 inca me i brine, bojim se da tu percepcija popunjvanja prostora bas ne bu bila puno veca

@yager - mislio sam potrositi do max 10k kn, za sve ostalo bi bila potrebna neizreciva ljubav na prvi pogled i veci minus na racunu

Kaj se tice trenutnog zvuka, imam Logitechov z5500 5.1 sustav (spojen optikom)

A kaj se plazme tice, cini mi se nakako da LCD-i imaju ostriju sliku, mozda se i varam

Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2008
    Mobitel
    HTC Evo3D, Iphone 3gs 8gb
    Operater
    VIP Savrsena
    Godina
    42
    Bodovi
    3.696
    Nivo
    14
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    http://makarska-hr.com/blog/hrvatska/sladoled/

Molio bi te da procitas malo ovaj clanak, znam da je na nekoj "bezveznoj" stranici no nisam mogao naci na HD televiziji taj slican clanak koji je u biti cak i bolje i profesionalnije napisan.

Sto imam reci za LCD i Plasmu? LCDovi su dobri televizori no kad se usporeduje s Plasmom ipak ima dosta vise nedostataka. Pa prvo sto LCD ako zeli biti priblizno plasmi po performansama priblizno a kosta 5000 kuna,mora biti barem duplo skuplja od plasme. I opet kaska u kontrastu crne,lagovima,osvjetljenju same slike. Da ne pricamo ako koristite telku za gaming onda LCD tu poprilicno pati.

Od cure mi otac je kupio Phillips LCD od osam tisuca kuna ja sam se jezio od slike kako je to izgledalo. Kockala se slika,boje se preljevaju ajme uzas. Spojio sam i plejku na tv i ajmo reci da HD signal okej izgleda ali nije to to.

Iskreno ako zelis vrhunsku telku do 10 tisuca kuna,onda uzmi Panasonic G20 koja je vrhunski televizor. Ona je bila vrh ponude zajedno s V plasmom na trzistu sve dok se nisu pojavile 3D plasme. A ta V plasma je ljepsa po dizajnu no hardwerski nije puno bolja.

Sami panel G plasme je savrsen jer ako znate da je Panasonic preuzeo "kuro" tehnologiju koju je kupio od Pioneera, definitivno mislim da Panasonic nema nekog previse ozbiljnog konkurenta sto se tice kvalitete slike. Samsung je izbacio 3D plasmu no rezultati su porazavajuci kad se usporedi s Panasonicovom plasmom.

evo neke mane koji novi Samsung 3dtv ima: efekt upecenja slike (screen burn-in), zadrzavanje prethodne slike (image retention) staklena površina ekrana koje jako reflektira svjetlo

Dakle da se razumijemo i plasma ima ovakve iste probleme no ne toliko kao Samsung. Definitivno s novijim panelima su rijesili burn-in a image retention im je stvarno rijedak a i brzo se makne. U redu ako ostavite nepomicnu sliku recimo 10 minuta to ce ostati ali samo obrisi i to ce se maknuti. Naravno da to u gledaju televizije se ne vidi nego samo u extremno mracnim scenama no i tada ne primjetite.

Neznam, inace nisam neki sugovornik i neznam objasniti covjeku. No jedan zlatni savjet. NIKAD !!!! ama bas NIKAD ne vjerujte slikama na telkama u prodajnim mjestima. Oni ih tako nasteluju na hd signalu koji pustaju da ono izgleda savrseno no kad dodes doma to tako ne izgleda. NE moze se procijenivati slika na jako osvjetljenom prostoru a da ne govorim kako napucaju sve parametre slike do neba samo da to super izgleda. A to plasmama najvise smeta jer ona mora odraditi svojih 200 sati na podosta smanjenim parametrima da bi slika bila kvalitetna. I jos nesto ako niste znali da u plasmi tek nakon 200 sati pocne pravi prikaz slike i boja. Tek onda dode na svoje. Ja imam plasmu i definitivno cu zasad ostati pri plasmi. No ako izade neki novi lcd koji je priblizno dobar kao plasma ili cak bolji onda cu definitivno cu kupiti.

No cinjenica da su LCD televizori dobri no ipak precijenjeni. A samsung to najcese napumpava svoje performanse no nema toliko koliko tvrdi. Naprijer onaj LED kad je izasao. To nije bio pravi led nego su samo dodali osvjetljenje bolje u kutevima slike. A da ne spominjem cijenu koju morate platiti koja nije ni priblizno onome koliko date novaca. E pa ja necu!!!
    In Jack Daniel's veritas

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Nove tarife: "Slike i slova"; "Među nama"
    By posjedon1 in forum Tele 2
    Odgovora: 36
    Posljednji post: 26-02-2009, 01:00
  2. Odgovora: 96
    Posljednji post: 18-08-2008, 00:38
  3. Preporuke : Projektor, dvb-t receiver
    By therrlu in forum Glazbene i video komponente
    Odgovora: 4