= Citat = Izvorno postao Bimbi Pregledaj post
Ovaj model je dobra kupnja za ulozeni novac.

S obzirom na to da nisam imao prilike oprobati ovaj model ne mogu govoriti o iskustvina "iz prve ruke", ali ono sto vidim je da na ozbiljnijim recenzijama nije bas pobrao lovorike. Opet treba promatrati omjer ulozeno dobiveno, jer mora se priznati da aparat za 1500 kn nudi puno.

Svakako savjetujem prije odluke o kupnji pogledati i sljedece modele:

1. Fuji Finepix S2500HD

Ovaj je model definitivno ergonomski bolje rijesenje. Tijelo je ozbiljnije napravljeno i ulijeva povjerenje. Optika je kvalitetna i recenzije su pokazale da se radi o kvalitetnome i uspjesnome modelu.

2. Olympus SP610 UZ
3. Nikon L110

Zadnji model jest ponesto skuplji, ali prema sample - ovima i recenzijama i kvaliteta konacnoga proizvoda...fotografije, je na nesto visem nivou.

3. Nikon L110......1700kn.... jebeno preskupo, taj model od SZ-20 ima bolji zoom i ISO sve drugo je u minusu , od starog tipa senzora do 4 AA baterije koje idu u njega što je meni jako velik minus jer sam imao dva takva fotića i poludio sam sa tim baterijama (imao sam od duracela 2500mA i od sony-a neke posebne pa žali bože, svaka dva-tri dana punjenje i nakon god. dana crknu :-( ) i ostalih minusa....... i ono što meni treba a nema širokokutni 24mm objektiv i ima nešto manji ekran

2. Olympus SP610 UZ
Ista priča ko i gore kod prijašnjeg modela stari tip senzora, veliki zoom, žarišna udaljenost i otvor blende dosta lošiji. mala širina objektiva, ekran sa duplo manje pixela, ISO nešto slabiji i opet ono najgore idu u njega 4 AA baterije (fotić imaš 4-6 god ako si zadovoljan s njim i onda potrošiš još 1000 kn na baterije i pun kofer živaca jer se potroše baš kad ne treba). Jedino je 200kn jeftijinj ali i da je 500 morao bi dobro razmislit oću li ga kupit

i

1. Fuji Finepix S2500HD
hmmmm ista priča ko i gore kod prijašnja dva.....

meni ne treba fotić da izgleda brutalno i da je velik i pun dugmića..... tražim 24mm širokokutni objektiv pristojne pixele i ok zoom i po mogućnosti ostale sitnice da ih ima.... ovo sve gore su stari fotoaparati po meni, jer neznam kad je kojio izašao nego gledam po specifikacijama i uopće mi nisu privlačni za uloženo/dobiveno.. ali to je samo moje mišljenje

P.S. čak mi se čini da je onaj sony DSC-WX5 iz prijašnjeg teksta najbliži mojem traženju uz ovaj olympus i po cijeni tu negdje ))