= Citat = Izvorno postao RAUL Pregledaj post
Pa normalno da ne moze naci posao kada bi svi bili ekonomisti ( menadjeri )Iz istog smo grada,vidis da si upisao pomorski faks,FER,brodostojar ili neko slicno zanimanje sigurno bi u Puli nasao posao.Evo ti jedan primjer iz Uljanika;Jan De Nul je gradio brodovo u Uljaniku i jedva je skupio ljude koji bi radili za 250-300 dolara na dan.A znas zasto, zato jer na brodu treba biti 4 mjeseca.Nudio je posao svim koji su radili na tom brodu i malo tko je pristao na uvijete.Po meni prije upisivanja fakulteta treba dobro razmisliti sta zelis i u kojem gradu zelis zivjeti i tako prilagoditi svoje skolovanje.Nije uvijek kriva drzava i izvrsna vlast u istoj.
Ekonomisti =! menadžeri. U Puli sam nakon 1, godine faksa odustao od traženja mogućeg radnog mjesta koje bi moglo biti u mojoj struci. Mislio sam ići u Uljanik, ali bez štele ništa. Provjereno. Jednostavno u takvim firmama kada netko ode u penziju, već se zna tko dolazi na njegovo mjesto. Novih mjesta, osim varioca i montera, baš i nema. S druge strane, tu je još uvijek prisutna neinformiranost poslodavaca sa svime što je bolonja donijela, a samim time i neprepoznavanje potencijala mladih prvostupnika, ali to je već skroz druga tema... Svi bi htjeli završiti FER, ja prvi samo da ga imam u CVu, ali nije ni to faks za svakoga. Zato smo svi "menadžeri"

Podsjetio si me s ovim primjerom, i labinski Systec redovito traži ljude za rad po svijetu (automatičari i sl.) pa ako nekog zanima...