= Citat = Izvorno postao RAUL Pregledaj post
I onda netko govori da mladi covjek koji nema fakultet ne moze uspjeti u Hrvatskoj...pa gdje to u svijetu osoba od 25 godina moze imati svoju kucu ( stan ) voziti dva auta i imati djecu?Meni je Rus moralna vertikala i osobno cu mu cestiti na zivotnom uspjehu sa 25 godina.Ovima koji idu na ova okupljanja porucio bih da se uhvate posla i da se ugledaju na uvazenog kolegu Rusa.
Lijep je to primjer, ako ima netko starosti 25god, bez završenog faxa, da od početka pošteno radi, a da je uspio puno stavri ostvariti u životu. (imati kuću/stan, redovnu plaću i imati dva auta)

Ali, koliko ima primjera, gdje ljudi do 23.e 24e završe fax, pa 1-2-3-4 godine nemogu naći nikakv posao. a nisu gospoda, već bi radili sve i svaša, samo da imaju za kruh

Ali je bitno da u državnim službama rade naraštaji jedne obitelji, bitno da mi obični građani plaćamo, tj preplaćujemo te državne službenike, koji imaju 8 satni radni dan, a nerade efektivno ni 5 sati
Bitno da mi imamo 23% PDV-a, da smo imali porez na plaću, da se uvedu nekakvi porezi, jer država je sposobna samo porezima namaknuti pare.
Bitno je da država tone, a državna uprava špara na klamaricama, vodi sa okusom, tonerima, papiru, wc papiru i sličnim glupostima, ali bitno da se ne diraju kolektivni ugovori po kojima ti dužnosnici imaju plaću i da im se nebi slučajno NEisplatila božićnica, regres ili 13.plaća ili nekakav bonus. ili da se slučajno nakon par godina nebi kupili novi auti.

A tko to sve plaća?
Obični ljudi koji hrane sebe i svoju obitelj, koji rade pošteno i pokušavaju pošteno zaraditi za život, a nerijetko spajaju kraj sa krajem

Važna činjenica je i ta, da je Hrvatska svojom pohlepom i svojim nametima odbila čitavo čudo stranih ulagača.
Zar bi smetalo da se Audi vozila proizvode u Hrvatskoj, a ne u Gyoru (Mađarska)?
Slovenija proizvodi Renaulte (ili je bar proizvodila, do izlaska Clia), Srbi imaju licencu za Fiat Punto

Šta imamo mi? 10-ak šoping centara u Zagrebu (i bližoj okolici)

Ovi koji žive na "državnoj sisi" se neće nikad pobunit. ili ako se pobune onda je to zato jer su im dirnuli njihove kolektivne ugovore.
onda oni pozivaju druge da im se pridruže. ali kada ti drugi prosvjeduju, onda nema šanse da bi se i ovi drugi pokrenuli.

Najžalosnija je činjenica da se i nakon prosvjeda i nakon izbora u državi neće ništa promijeniti.
Dobro, možda se promijene stranke, ali to znači da će novci ići u nečiji drugi džep, a ne u džep sadašnje vlade.

Dobro Luna kaže.
Nismo "mi" izabrali ovu vladu.
Trenutnu vladu nije nitko izabrao, jer su ljudi izabrali Ivu i njegov HDZ, a kada je njemu dosadilo, on je predao vlast Jaci. koju narod nikad nije ni podržavao (sjetite se izbora za predsjednika države, kada je Boris Mikšić skoro imao više glasova od nje)

S pravom se ljudi bune. samo što kod nas treba veća promjena od promjene vladajuće stranke.

Dok god u saboru sjede "Metuzalemi" i dok god je glavna rasprava "čiji je otac bio ustaša, a čiji partizan", dok god se potiče gospodarski kriminar, dok god se ne potakne industrijski razvoj, Hrvatska kao država pokušava ići naprijed u prvoj brzini, na malo okretaja, sa potegnutom ručnom kočnicom