Dakle uskoro mi dolazi vrijeme za produžavanje ugovora na T-mobilu. Razmišljam dali da ga uopće i produžavam. Prije godinu dana sam htio totalno raskrstiti s njima pa sam dobio pogodnost Tarife za sve 200 po cijeni od 100kn. Izvrsna pogodnost za tarifu koju vjerujem neće u mom slučaju nitko nadmašiti u pogledu cijene. Da obrazložim zašto. Moji računi su maximalno 170kn na toj tarifi koje više nema. Kako? Znači u startu me izađe 100kn plus imam opciju 25kn za 300 poruka i interneta 250MB za 35kn. Pribrojimo tu i radijsku frekvenciju od 10kn dobijate jasnu računicu. Kako većinom dugo pričam sa curom koja je isto na T mobilu 300minuta je mi je dovoljno, no u slučaju da nije i dalje imam na raspolaganju 200kn koje trošim na uspostave poziva, i ostale pozive prema drugim mrežama, na poruke koje kada iskoristim ovih 300 sto sam doplatio opciju (usput njih nikad ne potrošim). Znači ovim sam dobio jako dobru pogodnost koja će mi za 2 mjeseca isteći te će mi i dalje ostati ta tarifa ali će mi u startu cijena iste biti 200kn plus ostalo a to mi je ipak previše.

Aktualne tarife u T mobilu su Extra tarife. Zanimala bi me tarifa koja bi se mogla uklopiti u moju mjesečnu potrošnju opisanu u gore navedenoj tarifi. Extra priča odmah otpada jer tu nemam internet a i slabe su bespla minute.Gledajući npr. Extra total tarifu L koja iznosi 250kn mjesečno, gdje dobivam 450 minuta prema svima, 250 poruka besplatno i neograničen internet tarifa sama po sebi nije loša ali moj račun će se u toj tarifi bližiti brojci od 300kn, a vjerujem i puno više od 300. Zašto? Tarifa je u startu 250kn, na nju ide 10 kn radijske frekvencije, te za razliku od Tarifa za sve ovih 250kn se ne troši tj. nekoriste se za uspostave poziva i ostalo već nabrojeno od prije. Malo sam si stavio na papir i dnevno sigurno imam minimalno 5 uspostava poziva prema svima. (5x 0,25kn=1,25x30dana=37kn). Znaci start od 250kn plus 10kn radijske frekvencije plus ovih 37kn je 300kn odmah u startu. Tarifa je u odnosu na mojih 170kn od prije, meni puno nepovoljnija.

Extra tarifa total M je malo jeftinija, no manjak besplatnih minuta kao i poruka vjerujem da će me natjerati na račun puno veci od 200kn.

Možda u cijeloj ovoj priči s obzirom da nevisim stalno na internetu, ali dosta pričam za mene bi bila dobra extra mix L tarifa. 450 minuta, 250 besplatnih poruka te promet od 512MB bi mi sasvim odgovaralo. No kad i nju stavim u cijenu na kraju mjeseca koštat će me 225kn star+10kn radijska+ cca 40-50kn na uspostave poziva dobivam račun od 285kn sigurno.

Možda malo dosadan tekst, no mene T mobile nije nikad upravo zbog ovakvih izračuna, iznenađivao neopravdano visokim računima. Uvijek sam znao na čemu sam.

Kako sam opet fan Nokia i jedini mobitel kojega bi uzeo bi bila opet Nokia ili htc sensation kojega i dalje nema, preostaje mi još samo da čekam koji mjesec dok neizgubim svoju pogodnost.

Imam jos dva mjeseca da odlucim no zaista nisam pametam