Desire HD
Pozdrav,
koji od ova dva modela bi mi prije preporucili? Najviše me zanima izdržljivost, brzina rada, buduce nadogradnje etc.
Desire HD
ako misliš na bateriju kad kažeš izdržljivost,čuo sam od par iskustava da je baterija dosta loša kod Desira HD. Ne znam kakva je kod Galaxya. Desire HD je noviji uređaj,samim time ima dužu budućnost nadogradnje. I moj glas za Desire HD
hvala na savjetima, jedino što me brine kod DHDa je to što imam osjecaj ako mi padne na pod da je gotov![]()
meni je galaxy s pao na pločice sa cca metar visine i niš mu nije bilo, otvorio se poklopac i ispala baterija , al uglavnom nije niš puklo, čak se nije ni ogrebao , a to što je kučište metalno baš niš ne znaći kod dhd .... mada i za jedan i drugi model treba imat nekakvu silikonsku futrolicu , preskupi su to mobiteli . meni je svjet stao kad mi je zviznuo na pod![]()
www.vss.hr http://www.fkit.hr/ www.mdc.hr/tehnicki/
moja tehnikalija: toshiba satelite pro a300-21a, motorola V8 , DSLR Pentak K100d Super.. itd...
Meni je sa 2 metra galaxy s zviznuo na pločice, ništa mu nije bilo, pao je i sa metar visine na beton igrom slučaja i nije mu ništa bilo, tako da što se toga tiče nemaš brige, metal bi se udubio zasigurno, ovo je plastika, ili će napuknut ili joj neće ništa bit, udubit se nemože
Imo sam oba, moj glas ide za SGS definitivno
dhd ima sigurno bolju podršku nego samsung , no zato kad softverski zajeb.š galaxy s nemaš brige , jer u europatradovom servisu ako imaš garanciju neče ti naplatit popravak ako je i tvojom greškom, provjereno jer sam sam to dvaput napravio, zanći možeš ga slobodno rootat, stavljat custom romove itd bez straha od gubljenja garancije , i svaki put su mi u istom danu naravili , znači nema čekanja ... čist me zanima kakva je situacija sa agramservisom
www.vss.hr http://www.fkit.hr/ www.mdc.hr/tehnicki/
moja tehnikalija: toshiba satelite pro a300-21a, motorola V8 , DSLR Pentak K100d Super.. itd...
moj je pao sa tri metra (doduse odbio se od auta koji je nazalost bio moj) i pao na asfalt i klizao po ekranu nekih 3 metra... jedine ogrebotinice su na straznjoj masci... tako da mozes biti siguran...
A sto se tice updeata samsung je upravo na twitteru napisao da Galaxy S dobiva sluzbeni 2.3 u 5 mjesecu ja mislim...
I ekran je po mom misljenju puno bolji na galaxyu S... btw, koristio sam oba mobitela....
EDIT: Ovdje pise da ce Galaxy S dobiti u 3. mjesecu Gingerbread update... http://mob.hr/samsung-galaxy-s-dobiv...3-gingerbread/
EDIT2: Pardon, oficijalni 2.3.2 update je stigao... weee... http://forum.xda-developers.com/show...=974117&page=4
Zadnji uredio android167 : 28-02-2011 u 22:40
Sony Xperia S-Sony Xperia Mini Pro-Samsung Galaxy SII-Samsung Nexus S-HTC Flyer[/U][/B]-HTC Sensation-Motorola Defy-iPhone4-Xperia X8-Galaxy 3-GalaxyS-Hero-Pulse-8800-i3G-5800-6288-KU990-6131-W760-W910-K800-K750-D750-K700-3660-CF62-C65-C35-OT 300/OT Easy
Da malo podignem temu...
S obzirom na trenutnu ponudu t-mobile-a i moju mogućnost da uskoro mogu produžiti ugovor uz zamjenu lijepe količine bodova, analizom ponude došao sam do dvije mogućnosti izbora.
HTC Desire HD ili Samsung Galaxy i9000 (i9100 sigurno neće tako brzo doći kod nas).
Tri su mi stavke bitne kod izbora moba:
1. Baterija - Ppoželjno da traje bar dan i pol, uz konstantnu 2g povezivost, povremeni wifi i povremeno switchanje na 3g (i naravno partija angry birdsa navečer)
2. Kamera - podjednako foto i video
3. SAR value - za Galaxy znam da je SAR oko 0.24 dok za Desire HD nisam siguran jer ne mogu naći nigdje tu vrijednost
Kakva su vaša razmšljanja i iskustva?
Ja ti samo mogu reci da dan i po od DHDa neces nikako izvuc-.-' budi sretan ak dan izdrzi....ja sam uz sparanje ogromno jedva natezala dan s njim-.-'baterija je koma po meni...
A ja ga recimo punim svaku vecer, ali dobivam cca 5 sati usage timea (dakle 5h upaljen ekran, pod sto spada citanje pdf fileova na faksu, gmail, fejs, google reader, vrlo cesto i guglanje po raznoraznim stranicama, youtube 20ak min za pogledat nba sazetke na faksu, itd, a wifi je upaljen cijelo vrijeme). Od 6.30 ujutro i navecer oko 8 mi je jos uvijek na 30ak%, ja sam zadovoljan
Naravno nije mi to prosjecan dan nego ekstreman kad me bas nema cijeli dan doma, ali poanta je da ce ti izdrzat jedan dan bez problema. Medutim isto tako ces ga i morat punit svaki dan jer bas 2 dana sumnjam da moze izdrzat
![]()
O tom i govorim usage je bio na dhd mi oko 5/6h dok iphone radovno preko 8h ide do max 10 a to je velika razlika
Volio bih da mi prilozis screenshot tog usagea od 10h.. Ima tema za trajanje iPhone baterije i tamo ljudi isto tako dobivaju izmedu 4-6h, ne sjecam se da sam vidio da netko ima vise.. http://cafe.mobil.hr/threads/70712-T...iPhone-u/page3
Ali to je nebitno na kraju krajeva, covjek je pitao za dvojbu izmedu DHDa i SGSa, ja sam samo odgovorio za DHD buduci da ga imam![]()
Imam DHD i mogu ti reći da će ti baterija bez problema izdržat dan i pol.
To nije istina. Očito si mala problema s mobitelom. I meni se jednom dogodilo da mi je nešto "žderalo" bateriju pa sam morao odinstalirat aplikaciju i resetirat mobitel. Ista stvar mi se dogodila i na iPhone-u. Ne znam što bi to trebao raditi da mi baterija ne izdrži 1 dan
Ma to s tim usage-om na i4.. to je prevara. Napunš mobitel, ništa ne radiš pola dana i on to pokaže da si ga korisitio 2 sata.. Prevara. Imam i i4 i DHD i, ako ih normalno koristiš, bez problema će oba mobitela izdržati bar jedan dan (uz dosta razgovora, interneta i upaljenog ekrana jer nešto čačkaš po njima).. Za SGS ne znam jer ga nemam.
Ja govorim kaj pise bilo napuhano il ne,ali takvi su rezultati a zakaj mi dhd bio teliko los s baterijom neznm stvarno-.-' zato sam ga u promijenila zbog baterije vise nisam mogla...
trebala si najprije napraviti hard reset i obrisat aplikacije koje si instalirala malo prije nego si primijetila da se prazni baterija.
meni se ista stvar dogodila i na DHD-u i na i4 (baterija je doslovno "nestajala" i to u par sati). Brisanje zadnje instaliranih aplikacija plus hard reset i stanje se popravilo. Baterija mi redovno traje 2 dana
Ma nisam ti ja ni imala neke app samo angry birds,facebook,skype ono najosnovnije,ma mijenjala bi ja svakak,velicina dhd me ubijala,al u svakom slucaju mob je presuper![]()
Ma samo da Galaxy ima led flash, ne bih se dvoumio...
Ovako, HD mi je blize, ali ta baterija me muci.
Nikaj, moram u "te centar" da ih oboje primim u ruku. Da vidim jel nula tri inca ipak presudno...
Sent from my Milestone using Tapatalk
Meni je baš ta veličina super
Ovaj ekran na i4 mi pored ovog izgleda premali
Mislim da te baterija ne treba mučiti, osim ako ne mislim 8 sati non-top prčkat po mobitelu.. ali tad te niti jedan neće zadovoljit autonomijom. Jedan dan bi baterija trebala izdržat pa da ne znam što radiš s njim (u granicama normale)
Ja imam sličnu dvojbu i nekako mi samsung vodi jer mislim dosta Skypat a HD nema prednje kamere
Eto, bil sam danas u t-comu da malo provrtim Desire HD po rukama.
Sama težina mi nije bila toliki problem, jer ipak trenutno nosim "pol kilnati" Milestone.
Više problema mi je zadalo samo baratanje uređajem. Imam velike lopate odnodno ruke, ali fakat mi je bio problem baratati njime.
Tim više što su unlock tipku stavili na gornji lijevi rub pa je nikako nisam uspio dohvatiti ako mi je donji dio moba bio u dlanu. Trebal sam izvesti neke egzibicije, što mi se u svakodnevnoj upotrebi nikako ne čini praktičnim. A čini mi se da ni uobičajeno "jednoručno" rukovanje s ovim uređajem nije baš moguće... Naravoučenije (posebno za ženski dio): "veće nije uvijek ujedno i bolje."
Tako da sam trenutno bliže Galaxyu. Još samo da se pomirim s time da nema flasha.
Skype video poziv za android ili je pustio prije 2 dana ili usavršava? Nisam siguran, u svakom slučaju mislim da je pitanje dana / tjedna kad će doć...
Trenutno imam DHD, a imao sam SGS.
Ukoliko ti treba flash, uzmi DHD, ukoliko ne treba, uzmi SGS
DHD je super, malo težak, istina ne možeš ga stavit u auto na neku podlogu di se može mrdat jer će ti se oko kamere ono izgrebat (to me živcira xD), navikneš se na 4,3", stvarno nije problem koristit to
Super je za igrice kad igraš doma, stvarno, da bi rječ rekel
Uz određeni ROM i baterija traje stvarno puno dulje nego na stocku
I to uz kvalitetan usage (mada meni nikad ne dočeka drugi dan preko 30%)
SGS ima rodjak, baterija mu je traje 5 dana otkako ne koristi internet (spoji se, posalje face poruku, odspoji, i tako 20-ak puta u danu možda). Naravno, 5. dan ne dočeka večer al nevjerojatno. Ja nisam vjerovao dok nisam vidio :S
Uz moj usage (hard one), kaže da bi trajala bez problema 2 dana... Pa sad ti reci... (Koristi Darky ROM 9.6 extreme).
Ekran je bolji 2 puta, vidi se i po danu sve (na DHD se ne vidi skoro ništa, čak i na najjačem osvjetljenju vrlo slaba vidljivost), 4" je za mene bolja veličina, na dohvat palca je...
Ukratko, flash i kamera (čini mi se kvalitetnija..) je na strani DHD (stvarno služi svrsi), a sve ostalo po meni na strani SGS-a
Bookmarks