U 5 mjeseci korištenja SGS2 stavio sam na njega 47 raznih romova (što romova, što updatea - piše kad se mob. postavi u download mod) i od svih isprobanih najbolji mi je MIUI rom.
Imam MIUI (posljednja verzija), kernel koji dolazi s njime (2.6.35.14.............), preko SetCPU pstavljen takt od 200-1600 MHz, na 1600 MHz voltaža na 1550mV, na 200 je 850, podatkovni promet uvjek upaljen, osvježavanje gmaila na push, drugog e-maila svakih 5 minuta, cca tri sata surfanja preko wi-fi (palim ga gdje znam da ima mreža), 45-60 minuta razgovora, par sms i mailova, svjetlina ekrana kroz dan na auto, navečer na minimum i baterija mi bez problema izdrži od 7:30 do 24:00 sata, tako da sam zadovoljan.
Ima jednu stvar koju na ostalim romovima nisam nasao,mozda sam u krivu,ali mislim da ostali romovi nemaju tu mogučnost.Naime radi se o spajanju na wifi mrezu, kod tasta me trazi "koristi staticki IP",znaci rucno sam morao upisati Ip,Dns,getwey.... i uvijek kad bi se htio spojiti kod njega,trebao sam ući u postavke i staviti kvačicu na koristi statički ip.Isti slucaj mi je bio i sa wifi na poslu.Na miui romu to prepoznaje sam od sebe.

Sto se tiče kamere,za moje potrebe mi radi ok slike,video koji vrtim peko playera,a radi se o skinutim torrentima vrti ok,za bloototh nisam siguran,neki dan probao spojit sa iphone 3,al nije islo.gubitak signala nisam nikad primjetio,sa trajanjem baterije sam zadovoljan, koristim awd launcer i ekrani i meni mi izgledaju potpuno isto bez obzira koji rom koristio. Jedino ne radi backup i restore preko recoverija kao na ostalim romovima,al zato ima vlastiti backup u meniu.Sto se tice odabira tema,tu sam zadovoljan brzinom i kolicinom tema, moze se postelat gotovo sve od izgleda sms-a, notifikacion bara, izgleda ikona.....
Preko noći baterija padne od 3 do 6%.