e da si malo citao temu pohvale i zalbe na vip bi procitao izmedju ostalog i moj post di sam imao slicnu situaciju. zali se,reci da nisi bio obavjesten u vezi toga....
evo link http://cafe.mobil.hr/threads/38405-V...risnika/page14
Pozdrav ljudi!
19.1.2011. potpisao sam ugovor sa vipom, tarifa Sve za mene 250. S obzirom da u ugovoru lijepo piše da imam 1gb prometa internet sam koristio dosta često te kada sam potrošio 955mb jednostavno sam ga isključio i nisam više koristio.
28.1.2011. poslao sam poruku za provjeru potrošnje u kojoj je pisalo da potrošnja iznosi 6.57kn, od čega je 3,61kn data (368,458mb).
Zatim na moje neugodno iznenađenje 31.1. nakon provjere potrošnje dobio sam poruku da potrošnja do tog dana iznosi 1.802,49 kn data (811,933mb).
Zvao sam ih, te su mi objasnili da s obzirom da sam nakon 15. u mjesecu potpisao ugovor nemam 1gb prometa nego cca 350mb. To mi baš nitko nije rekao kada sam potpisivao ugovor i nisam imao pojma o tome!!
Šta da radim, hoće li uspjeti žalba?
Unaprijed puno hvala na pomoći!
M. U. F. C. - Not arrogant, just better
e da si malo citao temu pohvale i zalbe na vip bi procitao izmedju ostalog i moj post di sam imao slicnu situaciju. zali se,reci da nisi bio obavjesten u vezi toga....
evo link http://cafe.mobil.hr/threads/38405-V...risnika/page14
Pretpostavljam da to piše u uvjetima koje si potpirao.
U krajnjem slučaju, na moj.vip.hr ti je od prvog dana pisalo koliko imaš minuta, poruka i podatkovnog prometa, za taj mjesec.
Npr. za moj SZM400, aktiviran 5.1.2011.
Besplatne minute i/ili minute uključene u tarifni model:
Akcija Ukupno minuta Potrošeno minuta Preostalih minuta Rok trajanja
Sve za mene/posao 400
871
207
664
01.02.2011
UKUPNO: 871 207 664
Besplatne SMS i MMS poruke:
Akcija Ukupno SMS i MMS poruka Potrošenih SMS i MMS poruka Preostalih SMS i MMS poruka Rok trajanja
Sve za mene/posao 400
261
222
39
01.02.2011
UKUPNO: 261 222 39
Besplatne kune: iznos dodjeljen umjesto minuta uključenih u tarifni model i/ili besplatnih MMS poruka ili iz drugih pogodnosti:
Akcija Ukupno kn Potrošenih kn Preostalih kn Rok trajanja
UKUPNO: 0 0 0
Besplatni MB:
Akcija Ukupno MB Potrošeno MB Preostalih MB Rok trajanja
Sve za mene/posao 400
1784
233
1551
01.02.2011
UKUPNO: 1784 233 1551
uh dobro su te ozenili....
Kriv si.Ti uslovi te tarife vrijede od prvog do zadnjeg u mijesecu a ti si koristio data promet gotovo do kraja iako proporcionalno sa danima ugovora on ide.Npr da imas 3 gb a potpisao si 20 og u mjesecu imao bi pravo trositi 1 gb.
Hvala Rus, na žalost nisam čitao tu temu... na vip.hr se nisam ni registrirao još, nisam imao kako provjeriti. U ugovoru to ne piše! kad sam saznao da nemam cijeli paket bilo je kasno. Da li ima netko iskustva s tim žalbama i prigovorima, kako to prolazi?
Ugovor ima i poleđinu na kojoj su opći uvjeti poslovanja. Osim toga postoje i tzv. uvjeti korištenja za raznorazne usluge. Što si pročitao od toga?
Jel' je vip to trebao pročitati umjesto tebe? *ebiga sad. Piši kući propalo. Ostaje ti sad nada da će ti smanjiti račun, ali im moraš objasniti zašto bi to trebali učiniti.
ako ti ne prode zalba preko vipa,zali se HAKOMu...ako postoji ikakva sanse da se izvuces,oni ce je nac.ja sam rjesavao jednu zalbu preko njih,i iznenadio sam se kad su mi javili da mi vip mora maknut dug.
ali prvo sta napravi,plati mjesecni iznos pretplate koji bi platio da nista nisi trosio,zatim posalji zahtjev vipu o izuzecu duga,kako ti nebi iskopcali broj dok zalba traje,i prvo se zali vipu,pismeno,pa tek hakom kao zadnji.
I naravno jedna sitnica.Mms se naplacuje a ne kao sto stoji u njihovom propagandnom materijalu-besplatne sms i mms poruke.
napisi da nisi bio usmeno obavijesten o tome,da si znao da nebi tako postupio,vjeran korisnik koji je potpisao ugovor na jos dvije godine....
ako nemas dosta istine malo i muljaj al sa "pokricem"
posaljes im na fax zalbu i njima ce trebat nekih 5-10 dana za odgovor,uglavnom puno bolja iskustva imam sa njima nego T2
ovo je nazalost cista situacija. kada se potpise ugovor za pretplatu onda se i naknada placa proporcionalno danima koji su preostali u mjesecu. Ne vjerujem da bi ikome bilo logicno da potpise pretplatu 31.1. u 15 sati recimo i da mora platiti puni iznos pretplate (npr. 200 kn) i isto tako da ima one benefite iz tarife (npr. 2 GB i 1000 minuta razgovora) i to sve treba zdrobiti za 9 sati.
Mozes ze pismeno zaliti ali nemoj ocekivati previse. Sa onim forama "meni to nitko nije rekao" nazalos samo ispadas glup. Svatko ti moze odgovoriti da zasto nisi pitao, jer nitko ne zna sto tebe tocno zanima. Iskreno sumnjam da bi svatko tko potpisuje ugovor na prodajnom mjestu trebao ostati jos jedno 3 sata da mu se kaze ama bas sve.
dobar grah daleko se čuje
ja kad mami provjeravam potrosnju na szm400, lijepo pise u poruci koliko jos ima minuta, poruka i prometa... ako si provjeravao to ti je moralo pisati...pa bi onda vidio da nemas 1gb nego manje...
Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
R.I.P.-16.10.2007.
kad provjeravas potrosnju ti ne pise,nego moras poslat BSP da bi vidio preostali iznos poruka,mb-a I sl.
Ja sam poslovni pretplatnik na Vipu, i idem ja tamo oko 1.1. malo na 0.facebook.com, kao cuo sam da je besplatno + pise mi na stranici Free Access from Your Network. Kad ono sutradan Tpo na 777, 3.5mb = 50kn :$...
pa dobro, ali ako mu je pisalo na tpo da mu je potrosnja 370mb i 4kn valjda bi mu bilo sumnjivo zasto naplacuju data paket?al dobro, tvoja je greska...jedino ako se uspijes izvuc na to da ti nitko nije rekao, ali ako im u uvjetima koristenja pise to, onda bojim se da nista od zalbe...
ja sam bila pitala jer smo uzeli 17.12. pa me zanimalo kako ce biti naplata stare/nove tarife pa su rekli da ce i jedna i druga biti obracunata po danima koristenja...
Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
R.I.P.-16.10.2007.
Hvala vam svima na odgovorima! Ugovor sa zadnje strane sam pročitao prije nego sam upalio mobitel. Neću tvrditi da to tamo ne piše, ali ja to nisam vidio. Ljudi ja radim za 3500 kn, da sam znao da nemam cijeli paket sigurno ne bi potrosio 955mb i nabio račun 1800 kn, nego onoliko koliko su mi dali i gotovo. Probati ću sa žalbama, nemam što izgubiti. Bar da mi smanje račun jer ja stvarno nisam imao pojma o tome, prvi put u zivotu sam na pretplati...
a ako vec ne uspijes tako, probaj sa vipom dogovoriti da ti dozvole placanje na rate...mojoj prijateljici se tako nagomilao dug da je sa kamatama doslo preko 3000kn, pa su joj dali na 6mj da placa...
R.I.P.-16.10.2007.
Zar nije to opće poznato ja mislim kod svih operatera - da se plaća sukladno za onoliko dana koliko je u mjesecu. Isto tako i sve što ulazi u paket se određuje sukladno danima... Jedino bilo je na t-mobile ranije prije par godina da potpišeš za kunu ugovor, uzmeš webnwalk i dobiješ mobitel n70 za 200 kn. U paketu webnwalk je bilo cijeli promet a ne proporcionalno - uglavnom, ide se u korist kupca.
Pokušaj dogovoriti da platiš punu pretplatu za taj mjesec i da ti priznaju kao da je bio cijeli mjesec...iako vjerujem da je to smišljena taktika - kupac nije znao, ali mora platit zato!
Što se tiče prvog mjeseca pretplate - kod iTarife u TM možeš iskoristiti usluge za cijeli mjesec, a plaćaš samo za one dane kada si koristio tarifu.
Za ostale tarife ne znam, jer nisam isprobavao.
Zašto, zato što u iTarifi porukom možeš dobiti stanje o PREOSTALIM minutama, porukama i GB, a ne o iskorištenim. Tako da uvijek znaš koliko ti je još ostalo. Da li je tako i na VIP-u?
je... sa BSP vidis koliko ti je ostalo ubutar paketa - minue,sms i mb...sa TPO vidis koliko si potrosio extra ( primjerice, uspostava poziva)
R.I.P.-16.10.2007.
...možeš i u vipu slanjem poruke BSP ma, mislim, 777...a TPO je trenutna potrošnja...
...vjerojatno si gledao slike, i pretpostavljam, išao raditi nešto što nije uključeno u "besplatni" facebook...o detaljnim informacijama i o tome što možeš pregledavati preko 0.facebook.com pročitaj na stranici providera...
p.s. nazovi SZK i pitaj imaju li to pravo i POSLOVNI korisnici...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Nisam gledao slike...ma, pretpostavljam da nije moguce za poslovne...
...ništa te ne košta nazvati SZK i pitati...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
evo da vam javim kako priča napreduje. otišao sam u vip gdje sam kupio mob i čovjek koji tamo radi (koji mi je prodao mobitel i kod kojega sam potpisao pretplatu) odmah je vip-u napisao žalbu da nisam nikako mogao znati da je to tako te da molim da mi storniraju. isti dan me zvao netko iz vip-a i rekao da će račun biti smanjen te da ću najvjerojanije platiti oko 150 pretplatu. nadam se da će biti tako jer da sam znao da nemam 1gb sigurno ne bi potrošio 950mb.
Bookmarks