broj piksela je najmanje važan u cijeloj priči, sve ovisi o kvaliteti, finoći, kamere i softveru koji stoji iza nje...
zanima me da li postoji još koji kriterij za kvalitetu kamere osim broja pixela. recimo da li ima kamera koje bolje snimaju u mraku ili imaju kraću ekspoziciju (onda bi pokreti bili manje razmazani)?
i jel bolja kamera na N6230 ili K700? znam da K700 ima nightmode koji ne služi ničemu..
broj piksela je najmanje važan u cijeloj priči, sve ovisi o kvaliteti, finoći, kamere i softveru koji stoji iza nje...
...a naravno,to još nije dovoljno postignuto da bi se mogle koristiti umjesto digitalaca (ne računajući one naj,najlošije)...ali dolaskom 1.3 Mpix mobića poboljšava se slika i kvaliteta slike...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
bitan je CCD chip koji je u kameri, koliko on ima razlucivost i kako moze pretvoriti sliku u leci u digitalni format tim bolja kvaliteta.. mozes ti imati 5MP kameru ako je CCD chip los, sika ce biti izoblicena, mutna i svasta.
nemora biti CCD u vecini je CMOS u tome i fora nekvalitete
CMOS? ne znam,mozda. CCD chip prtvara osjetljivost zraka svjetlosti i boja u digitalni format..
CCD čip je trenutno ugrađen samo u S700i, dok su u drugim mobitelima CMOS čipovi.
No nek vas to ne zavarava, CMOS čip itekako može biti dobar za slikanje, jasan primjer za to su i recimo Canon-ovi profi SLR fotići Canon EOS-1D Mark II ( http://www.steves-digicams.com/2004_reviews/1d_mk2.html ) ili EOS 20D ( http://www.steves-digicams.com/2004_reviews/20d.html ).
Fora je u tome kaj su u mobitelim jako jeftini CMOS-ovi (dolar po komadu), ali tako je isto i sa CCD-om u S700i koji također ne producira drastično bolje fotke...
U stvari za kvalitetu su najvažniji optika i imaging procesor, a to u mobitelim sigurno nije ni blizu razine digitalaca. Dovoljno vam govori i sama veličina leća - nemoguće je dobiti realnu i neiskrivljenu sliku kroz tako mali optički prozor.
Zadnji uredio whiteboy : 01-02-2005 u 03:12
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
e to si dobro reko,,laca je pre mala i zarisna duljina pre mala za dobru sliku.
...za primjer,kupite novi Mobil i provjerite test megapix mobića...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
nije bas neki test..al ok..
Kvaliteta slike ovisi o leci, pa cipu koji hvata svjetlo , pa o algoritmu koji se koristi za kompresiju ( dakle indirektno o brzini procesora ugradenog u mob ). Ovo zadnje je cesto najveci problem i uzrok zrnatosti i sumu na slici. A bas zbog zadnjeg 6630 ima trenutno najkameru.
o brzini proca?al mislim da je camo CCD chip glavni krovac za losu sliku, ne tolko brzina.
ali vi shvacate da niti jedan mobitel nema focus, tako da nema sanse da napravis dobru sliku,osim ako bas pogodis udaljenost
Jel ti znaš kako bi izgledao mob s fokusom?Izvorno postao coma_zgb
kako bi izgledao?
Kao možda na primjer Sony Ericsson K750?? Tupani!
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
pa on ima 2M kameru
Možda bi bio izdužen onaj dio gdje je kamera
isuse bože stvarno ste malo spori... napisao sam u sarkastičnom tonu kao odgovor na tvoje i zeusovo pitanje kako bi izgledao mob s fokusom 'izgledao bi kao K750' upravo zato što je to prvi i jedini mobitel sa fokusom!!!! Bože!Izvorno postao khideg
Eto kako, kao K750. Tako bi izgledao. K750 ima fokus. U redu. Jeste shvatili. Ili da vam nacrtam??![]()
Zadnji uredio whiteboy : 03-03-2005 u 02:36
Misliš na autofokus?![]()
e jesam tupan ni ja to nisam znao![]()
da, uostalom svaki mob, tj. kamera ima fokus...Izvorno postao gog
Da, samo što je fiksni![]()
Samo jedno pitanje:jel postoji mob sa optičkim zumom?
Ne, tj. opet se vracamo na K750 i to dvostruki opticki zum.
A rekao sam indirektno o brzini procesora jer sto je procesor brzi moze se upotrijebiti kompleksniji algoritam za kompresiju, dakle spremljena slika ce biti kvalitetnija. Jednostavno.
Bookmarks