Join Today
Prikazujem rezultate 1 do 14 od 14

Threaded View

mod_se Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Discussion Ender

Datum registracije
    Dec 2004
    Bodovi
    36.153
    Nivo
    46
    Bodovi: 36.153, Nivo: 46
    Bodovi: 36.153, Nivo: 46
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao frunc Pregledaj post
    Evo primjer:
    Covjek pita kako dekodirat neki mobitel. Tema odma ide u lock jer postoji hrpa takvih tema i to korisniku nebi trebao biti problem nac. I onda (konkretno kod SE mobitela govorim) dodje do toga da covik nezna koji model mobitela (softwera) ima. Svugdje vidi unlock npr: CID52 modela, DB2020 itd... A na velikom djelu tih postova se ne spominje tvoj model.
    Upravo to je i poanta - zasto spominjati nekakve specificne modele ako odredjeni postupak provjereno radi za cijelu klasu mobitela?
    A otkljucavanje je inace relativno riskantan postupak, pa iskreno, ako covjek nije u stanju saznati takve osnovne stvari o svom mobitelu, najbolje bi bilo da niti ne prcka sam po njemu. Bilo je vec slucajeva da su trajno unistili mobitele jer nisu znali sta rade.

A kada trazis preko trazilice nalazis jedno 5-6 tema di ljudi to pitaju i odgovor je - potrazi po forumu o tome se pricalo 100 puta.
    Vrlo cesto se u takvim temama prije zakljucavanja navedu linkovi na te druge postojece teme.
    Da ne spominjem da smo upravo radi lakseg snalazenja napravili "superthreadove" (ne znam jesi li ih primijetio) gdje su navedene prakticki sve najkorisnije teme.
    Ako je tema slucajno zakljucana a nije u njoj naveden link na vec postojecu, vrlo je vjerojatno da samo treba pogledati u superthread.
    Ili to, ili se o nekoj stvari stvarno pricalo bezbroj puta, u tom slucaju je stvarno trivijalno upisati par kljucnih rijeci u trazilicu i naci sto ti treba. Ja provjerio par puta, radi.

Sada se vracamo na ono da ga netriba uputit, ali netriba ni lockat temu tako da covik moze u njoj pitat da mu se pomogne usmjerit ga
    Time dobijes hrpu tema prakticki iste tematike. I tek se onda nikome nece dati potraziti, svi ce odmah plakati da ima toga previse i odmah ce otvarati jos jednu novu temu jer je tako najlakse.

A sad da salje netko PM moderatoru tom da ga pita da ga uputi po meni nije rjesenje. Jer ako se odredi da se tako radi onda ce moderatori bit pretrpani s poslom i svi ce im slat poruke da oni traze umjesto njih.
    Pa ne bi bas rekao. Forum funkcionira ovako kako funkcionira vec jako dugo, upitati moderatora na PM ako ti sto nije jasno je uvijek bila otvorena opcija, no ja osobno dobivam vrlo malo PM-ova da nekome nesto nije jasno ili se ne snalazi. To me navodi na zakljucak da vecina ljudi ipak bez vecih problema nadje sto im treba.

A po meni bi ispa redikul kada bi otisa u temu tog programa i napisa:
    Evo pokusavam prebacit kontakte s mobitela na komp. Preko ovog program nemogu jer mi neradi tipkovnica. Koji program da koristim?

Po meni to spada u novu temu i skroz je nevezano za taj program jer taj program nemoze odradit ono sto meni treba i treba mi neki drugi program.

Po meni to spada u novu temu i skroz je nevezano za taj program jer taj program nemoze odradit ono sto meni treba i treba mi neki drugi program.
    Onda bi dobio odgovor da neki drugi program ne postoji. Da postoji, vec bi ti ga spomenuo. Dakle, ili s tim programom, ili nema nacina. Sorry.
    Dakle ispada da je jedino otvoreno za raspravu samo pitanje zasto ti ne radi s tim programom, a za to je postojeca tema i vise nego prikladna.
    Nisam te bezveze uputio na postojece teme...

Slične teme

1. Primjedba na moderatora - xlr
    By FatalERROR in forum Pravila / Obavijesti / Prijedlozi
    Odgovora: 16
    Posljednji post: 24-02-2008, 23:43
  2. Primjedba na rad moderatora.
    By sonyck in forum Pravila / Obavijesti / Prijedlozi
    Odgovora: 63
    Posljednji post: 16-12-2007, 23:26
  3. LG-primjedba na rad moderatora vol.2
    By sonyck in forum Pravila / Obavijesti / Prijedlozi
    Odgovora: 6