Nitko ovdje nije pristran i nitko ovdje ne brise ili zatvara teme bez veze i bez dobroga razloga za to, stoga Cionn ne slazem se s tobom, ako ti neki post ili vise njih jest obrisan vjerujem da je to potpuno opravdano. Ako mislis da nije takav slucaj prijavi, ako ne zelis izravno na forumu, onda barem meni ili nekome od super moderatora na PM.
Prvi razlog svakako nije osornost moderatora vec cilj svih nas koji vodimo forum da njegov sadrzaj bude sto konkretniji i da korisnici koji zele uloziti malo truda u trazenje informacije koja im je potrebna do te informacije sto lakse dodju. Radi navedenoga inzistiramo i na naslovljavanju tema na nacin koji je propisan pravilima tako da naslov doista najkvalitetnije opisuje sadrzaj teme.
Sto se zalbi tice u pravilima foruma jasno pise da je forum koji je namjenjen zalbama bas ovaj gdje je tema trenutno:
http://cafe.mobil.hr/announcement.php?f=3&a=66
Samo to sto tvrdis u postu iznad:
...upucuje me na to da pravila usprkos svojim tvrdnjama nisi procitao, jer u njima stoji sljedece:
9) Primjedbe na rad moderatora upućuju se isključivo u forumu:
...koji služi kao forum za tehnička pitanja. Primjedbe moraju sadržavati opis na što se, u kojem forumu (dakle, kojim moderatorima) odnosno temi upućuje kritika. Nakon toga se pokreće rasprava i dogovor s moderatorima i administratorima o tom slučaju i daljnjim akcijama u sličnim slučajevima. U svim ostalim forumima strogo je zabranjeno raspravljati o radu moderatora, njihovim mogućim propustima ili neprimjerenom ponašanju. Prekršaj ovog pravila povlači udaljavanje člana s foruma.Pored svega navedenoga, moderator se potrudio da prije zatvaranja teme da sasvim razuman odgovor, koji te upucuje na sadrzaj koji vec postoji na forumu, a koji bi trebao rijesiti problem koji imas. Ako njegov savjet doista ne rijesava tvoj problem, onda potrazi temu sa navedenom tematikom i u njoj detaljnije opisi sto te muci ili zasto kod tebe navedeni savjet ne koristi, i vjerujem da ces dobiti prikladan savjet ili prijedlog kako da rijesis svoj problem...
...dakle, dopusti da te parafraziram:
...ja znam da je novim korisnicima malo teze pohvatati pravila i sustav trazenja tema po strukturi foruma, ali zar je stvarno toliko tesko potrositi kakvih 10 ak minuta na trazenje ako vam savjet doista treba. To je cak jednostavnije nego pisati zalbu na sasvim opravdane postupke moderatora.

Bookmarks