Join Today
Zatvorena tema
Prikazujem rezultate 1 do 14 od 14
    Forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2007
    Bodovi
    5.318
    Nivo
    17
    Bodovi: 5.318, Nivo: 17
    Ukupna aktivnost: 15,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Primjedba na rad moderatora

Evo imam primjedbu na rad nekih moderatora...

Danas sam otvorio ovu temu:
    http://cafe.mobil.hr/threads/70794-W...adi-tipkovnica

Možda jesam moga malo bolje i opširnije opisat svoj problem, ali nisam smatra potrebnim jer mislim da se iz onoga što sam napisa dovoljno shvaca o cemu je rijec.

Moderator ravilov mi je dao neke "savjete" ali to nije ono što meni treba. Moja tema je zaključana iz razloga jer se - Kosi s pravilima.
    Nakon toga ja odlazim na citanje pravila (davno sam se registrira i procita ih pa ponovno citanje nije problem). Nakon sto sam "proletia" pravila jer neman vrimena za detaljno proucavanje nego samo ono sto sam smatra da bih trebao znat odlazim na ovaj podforum:
    http://cafe.mobil.hr/forums/71-Moderatori
    Za koji u opisu stoji:
    Forum za odabir i smjene moderatora na forumu. Prijave, prijedlozi i rasprave o moderatorima za pojedine forume
    Da postavim raspravu o moderatoru. Nakon klikanja na opciju za pokretanje teme dobivam obavijest da neman dozvolu tu pokrenut temu. Posto nisam znao gdje da pokrenem temu o svome problemu odlucih se vratit u podforum gdje je nastao moj problem. Pa i ako dobijem ban zbog toga bar cu dobit i odgovor od moderatora gdje sam pogriješio.

Nakon šta sam postavia novu temu gdje pitam tog moderatora gdje je probblem:
    Link na temu - http://cafe.mobil.hr/threads/70797-Moja-tema-o-W705
    Dobivam odgovor od moderatora Sljaka da opet idem citat pravila i da postavim temu tamo gdje joj je mjesto.

Ja znam da moderatori imaju pune ruke posla i nemaju vrimena upucivat nas na forume ili teme, ali zar je toliko tesko bilo prebacit moju temu tamo gdje joj je mijesto? To je cak jednostavnije nego pisat odgovor na moju temu...

I sada pokrecem ovu temu u podforumu: # Mobil # Forum # Obavijesti
    Zato jer jos uvik je neznam gdje bih trebao pokrenut tu raspravu i molim iduceg moderatora da moju temu premjesti na pravo mjesto jer moja inteligencija nije tolika da iz pravila mogu zakljucit gdje da postavim ovu temu.

I jos uvjek neznam odgovor na moj problem, nacin kako da formuliram pitanje za moj problem ili u kojoj temi da pitam da mi netko pomogne u vezi toga.

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    Motorola Atrix 4G
    Operater
    bonbon
    Godina
    39
    Bodovi
    38.840
    Nivo
    48
    Bodovi: 38.840, Nivo: 48
    Bodovi: 38.840, Nivo: 48
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pa koliko vidim, ravilov ti je dao vrlo jasan odgovor na tvoje pitanje. kao prvo, naslov teme ti nije dobar, koncipirao si ga tako da ti je problem u hardveru, što i je, no tvoje pitanje je kako skinuti kontakte, koje je apsolutno softversko pitanje.

Prvo: Naslov teme bi ti trebao biti "Kako backupirat kontakte", "Tipkovnica ne radi - Kako spasiti kontakte" i n mogućnosti. Ne da mi se nabrajati. U samoj temi navedeš razlog zašto ti se to događa. Što se tiče pravila, jasno je da su te upućivali konstantno jer si postavio pitanje koje je prošlo 20 puta na forumu, a ti iako si pročitao sva pravila, nisi okinuo search, nego si možda zadnje dvije stranice u podforumu pregledao da li postoji što slično.

Dakle, problem je što nisi dobro pretražio forum.

Ja bih ti sad ovaj tren dao konkretniji odgovor, no ne mogu jer nisam dovoljno stručan za SE, ali vidim da je ravilov dao vrlo dobar odgovor, samo treba potražiti malo o tim programima na forumu i naći ćeš. Ako stvarno imaš problem sa searchom, i ako smatraš da nisi dovoljno inteligentan da bi to uspio naći, ja ću ti pomoći, samo mi se obrati na PM.

Lijep pozdrav.

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    SocialVeteranOverdriveTagger First Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    Galaxy S7 Edge
    Operater
    Vip®
    Bodovi
    28.054
    Nivo
    40
    Bodovi: 28.054, Nivo: 40
    Ukupna aktivnost: 8,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Moja preporuka, odustani dok jos mozes.
    Ovako ces se njima zamjerit, kao recimo ja, i onda ce ti svaki post brisat u podforumu na kojem imaju ovlasti.

Recimo, u nekim temama su stajali offtopic postovi po par dana i nakon kaj sam upozorio nodove na to, no oni su se uvrijedili i poceli indirektno vrijedati jer ocito im ne pase kada im netko prigovara na taj savrseni rad. No, postovi su nestali. Dobio sam takodjer upozorenja X modova, zato kaj reportam offtopic postove, a dok sam imao ban savjetovali su mi da reportam svaki neprimjereni post.

No, oni opcenito ne vole prigovaranje, pa odustani dok mozes
    "Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nitko ovdje nije pristran i nitko ovdje ne brise ili zatvara teme bez veze i bez dobroga razloga za to, stoga Cionn ne slazem se s tobom, ako ti neki post ili vise njih jest obrisan vjerujem da je to potpuno opravdano. Ako mislis da nije takav slucaj prijavi, ako ne zelis izravno na forumu, onda barem meni ili nekome od super moderatora na PM.

Prvi razlog svakako nije osornost moderatora vec cilj svih nas koji vodimo forum da njegov sadrzaj bude sto konkretniji i da korisnici koji zele uloziti malo truda u trazenje informacije koja im je potrebna do te informacije sto lakse dodju. Radi navedenoga inzistiramo i na naslovljavanju tema na nacin koji je propisan pravilima tako da naslov doista najkvalitetnije opisuje sadrzaj teme.

Sto se zalbi tice u pravilima foruma jasno pise da je forum koji je namjenjen zalbama bas ovaj gdje je tema trenutno:

http://cafe.mobil.hr/announcement.php?f=3&a=66

Samo to sto tvrdis u postu iznad:

= Citat = Izvorno postao frunc Pregledaj post
    I jos uvjek neznam odgovor na moj problem, nacin kako da formuliram pitanje za moj problem ili u kojoj temi da pitam da mi netko pomogne u vezi toga.
    ...upucuje me na to da pravila usprkos svojim tvrdnjama nisi procitao, jer u njima stoji sljedece:

9) Primjedbe na rad moderatora upućuju se isključivo u forumu:

...koji služi kao forum za tehnička pitanja. Primjedbe moraju sadržavati opis na što se, u kojem forumu (dakle, kojim moderatorima) odnosno temi upućuje kritika. Nakon toga se pokreće rasprava i dogovor s moderatorima i administratorima o tom slučaju i daljnjim akcijama u sličnim slučajevima. U svim ostalim forumima strogo je zabranjeno raspravljati o radu moderatora, njihovim mogućim propustima ili neprimjerenom ponašanju. Prekršaj ovog pravila povlači udaljavanje člana s foruma.
    Pored svega navedenoga, moderator se potrudio da prije zatvaranja teme da sasvim razuman odgovor, koji te upucuje na sadrzaj koji vec postoji na forumu, a koji bi trebao rijesiti problem koji imas. Ako njegov savjet doista ne rijesava tvoj problem, onda potrazi temu sa navedenom tematikom i u njoj detaljnije opisi sto te muci ili zasto kod tebe navedeni savjet ne koristi, i vjerujem da ces dobiti prikladan savjet ili prijedlog kako da rijesis svoj problem...

...dakle, dopusti da te parafraziram:

Ja znam da moderatori imaju pune ruke posla i nemaju vrimena upucivat nas na forume ili teme, ali zar je toliko tesko bilo prebacit moju temu tamo gdje joj je mijesto? To je cak jednostavnije nego pisat odgovor na moju temu...
    ...ja znam da je novim korisnicima malo teze pohvatati pravila i sustav trazenja tema po strukturi foruma, ali zar je stvarno toliko tesko potrositi kakvih 10 ak minuta na trazenje ako vam savjet doista treba. To je cak jednostavnije nego pisati zalbu na sasvim opravdane postupke moderatora.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Mar 2007
    Bodovi
    5.318
    Nivo
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao GoGs Pregledaj post
    pa koliko vidim, ravilov ti je dao vrlo jasan odgovor na tvoje pitanje. kao prvo, naslov teme ti nije dobar, koncipirao si ga tako da ti je problem u hardveru, što i je, no tvoje pitanje je kako skinuti kontakte, koje je apsolutno softversko pitanje.
    Smatram da je tipkovnica veci problem zasto se nemoze pribacit i da po meni je problem vise hardvera nego softvera. Ravilov odgovor nije dovoljno jasan jer to nije ono sto meni treba i s time se to nemoze napravit.

Prvo: Naslov teme bi ti trebao biti "Kako backupirat kontakte", "Tipkovnica ne radi - Kako spasiti kontakte" i n mogućnosti. Ne da mi se nabrajati. U samoj temi navedeš razlog zašto ti se to događa. Što se tiče pravila, jasno je da su te upućivali konstantno jer si postavio pitanje koje je prošlo 20 puta na forumu, a ti iako si pročitao sva pravila, nisi okinuo search, nego si možda zadnje dvije stranice u podforumu pregledao da li postoji što slično.
    Dobro naslov teme je mogao biti opsirniji i sadrzavat sve pojmove. Ali sam smatrao da je bolje napisa da mi neradi tipkovnica iz razloga sto ce onda ljudi koji su imali slicni problem otvorit moju temu i procitat.
    Al zar nije bolje da moderator preimenuje naslov moje teme nego da mi zakljucava temu? I onda ja moram pravit novu temu s istim tekstom, a drugim nazivom sve dokle ne pogodim naslov?

Dakle, problem je što nisi dobro pretražio forum.
    Forum sam pretražio. Jedino sto sam nasa je savjet od jednog korisniga da ga bacim u zid. (Proba sam i to, ali nece da proradi )
    Pa cu ti se evo za par min javit onda na PM kao sto odispod kazes.

= Citat = Izvorno postao -->Cionn<-- Pregledaj post
    Moja preporuka, odustani dok jos mozes.
    Ovako ces se njima zamjerit, kao recimo ja, i onda ce ti svaki post brisat u podforumu na kojem imaju ovlasti.
    = Citat = Izvorno postao -->Cionn<-- Pregledaj post
    No, oni opcenito ne vole prigovaranje, pa odustani dok mozes
    Ma jucer sam bia cili zivcan jer mi nikako nije htjelo proradit i onda mi se ovo dogodi. Da mi nije bia los dan nebi se bunia.
    Ali koliko vidim po SE podforumu ima dosta nepotrebnih zakljucavanja. U 80% slucajeva kada sam imao neki problem teme s mojim istim problemom su zakljucane jer je to vec negdje odgovoreno. A za nac taj odgovor se moras mucit trazit i onda se stalno taj problem ponavlja...

--------------------------------------------------------------------------------------

Na kraju mi se cini da cu danas uzet mobitel i prepisat na papir sve brojeve i unit u drugi mobitel. Jer izgleda da je lakse izgubit 2-3 sata prepisivajucu brojeve nego doc ovdje do savjeta...

<edit>
    = Citat = Izvorno postao Bimbi Pregledaj post
    Sto se zalbi tice u pravilima foruma jasno pise da je forum koji je namjenjen zalbama bas ovaj gdje je tema trenutno:

http://cafe.mobil.hr/announcement.php?f=3&a=66

Samo to sto tvrdis u postu iznad:

...upucuje me na to da pravila usprkos svojim tvrdnjama nisi procitao, jer u njima stoji sljedece:

9) Primjedbe na rad moderatora upućuju se isključivo u forumu:

...koji služi kao forum za tehnička pitanja. Primjedbe moraju sadržavati opis na što se, u kojem forumu (dakle, kojim moderatorima) odnosno temi upućuje kritika. Nakon toga se pokreće rasprava i dogovor s moderatorima i administratorima o tom slučaju i daljnjim akcijama u sličnim slučajevima. U svim ostalim forumima strogo je zabranjeno raspravljati o radu moderatora, njihovim mogućim propustima ili neprimjerenom ponašanju. Prekršaj ovog pravila povlači udaljavanje člana s foruma.
    Pored svega navedenoga, moderator se potrudio da prije zatvaranja teme da sasvim razuman odgovor, koji te upucuje na sadrzaj koji vec postoji na forumu, a koji bi trebao rijesiti problem koji imas. Ako njegov savjet doista ne rijesava tvoj problem, onda potrazi temu sa navedenom tematikom i u njoj detaljnije opisi sto te muci ili zasto kod tebe navedeni savjet ne koristi, i vjerujem da ces dobiti prikladan savjet ili prijedlog kako da rijesis svoj problem...
    Da ali prilikom ulazka u taj podforum stoje drugi podforum koji kaže:
    Forum za odabir i smjene moderatora na forumu. Prijave, prijedlozi i rasprave o moderatorima za pojedine forume

Sto bi znacilo ne u ovaj podforum nego u taj da postavim pitanje. Ili onda treba to izbrisat iz opisa tog foruma jer taj forum tome ne sluzi...
    Zadnji uredio frunc : 27-01-2011 u 10:41 Razlog: Nadopuna na novi post

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Da ali prilikom ulazka u taj podforum stoje drugi podforum koji kaže:

Sto bi znacilo ne u ovaj podforum nego u taj da postavim pitanje. Ili onda treba to izbrisat iz opisa tog foruma jer taj forum tome ne sluzi...
    Slazem se s tobom...ispraviti cemo opis podforuma "Moderatori".

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

mod_se Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Discussion Ender

Datum registracije
    Dec 2004
    Bodovi
    36.153
    Nivo
    46
    Bodovi: 36.153, Nivo: 46
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Smatram da je tipkovnica veci problem zasto se nemoze pribacit i da po meni je problem vise hardvera nego softvera.
    Ako sam dobro shvatio, tebe primarno zanima kako spasiti podatke (konkretno kontakte). Cinjenica da te to zanima zato sto ti tipkovnica ne radi je sporedna i zapravo nebitna.

Al zar nije bolje da moderator preimenuje naslov moje teme nego da mi zakljucava temu? I onda ja moram pravit novu temu s istim tekstom, a drugim nazivom sve dokle ne pogodim naslov?
    E vidis, krivo. Da je problem bio samo naslov, to bih odmah ispravio i gotovo. Poanta je da otvaranje nove teme uopce nije bilo potrebno. Da si otvorio jos 100 novih tema, svaku sa drugim naslovom a sve da se ticu tog istog problema, i opet bi bile sve zatvorene.

Mene samo zanima, jesi li uopce isprobao to sto sam ti tamo napisao? Jer ja sam si evo dao truda pa jesam, i meni radi tocno kako sam ti tamo rekao.
    A da ti nesto nije bilo jasno, mogao si me slobodno kontaktirati na PM pa bi ti objasnio (ne bi bio ni prvi ni zadnji takav), i dosad bi vjerojatno vec imao svoje kontakte sigurno spremljene na komp, pa odande kud god te volja (na stari mob ili sto vec). Reci sto hoces, ali to mi se svakako cini jednostavnije i brze, te trud ulozen bolje nego u otvaranje dvije dodatne teme i pokretanje rasprava...

very old s-mod Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points
    Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Bodovi: 62.269, Nivo: 60
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    @frunc da neke stvari za ubuduće dogovorimo onako, kako kod mene kažu zdravo seljački bez puno filozofije. Cijela ova situacija rezultat je nesporazuma. Vrlo često mnogi misle da je dovoljno samo napomenut o čemu se radi i da će se odmah naći netko tko zna rješenje. U većini slučajeva neće, jer površnim opisom problema najčešće dolazi do nesporazuma. A to onda dovodi do niza problema, moderator briše temu jer smatra da odgovor postoji, član je nezadovoljan jer mu je tema obrisana itd itd.
    Sve se to može izbjeći ako se problem što detaljnije opiše. Čak i ako tema ili post završi na krivom mjestu tako opisani problem u pravilu se preseli kamo treba.
    Kad ti netko da savjet onda je dobro dati povratnu informaciju je li taj savjet pomogao. Sve znanje i informacije koje ovdje imaš rezultat su međusobne razmjene tih istih znanja i informacija. Nitko od nas nije toliko pametan da ne može još nešto naučiti. Ako je nešto pomoglo više puta, dobro je saznati da postoje situacije kad ne pomaže. Evo ti za primjer Madfish ne uspijeva postići ono što je ravilov napisao i traži dodatno objašnjenje. To je način kako funkcionira forum.
    Kad i ako nisi siguran otvarat novu temu ili pisati u postojeću možeš kontaktirat bilo moderatora dotičnog dijela bilo nekog od supermoderatora i dogovorit se što napraviti.
    Nadam se da ćemo ovaj nesporazum ubrzo zaboraviti i da ćeš naći rješenje problema.
    Zadnji uredio ravilov : 27-01-2011 u 15:19 Razlog: dodan link na post koji se spominje
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

Moderator Postignuća:
    SocialVeteranOverdrive25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    Xiaomi 14T PRO
    Operater
    A1
    Godina
    40
    Bodovi
    45.488
    Nivo
    52
    Bodovi: 45.488, Nivo: 52
    Bodovi: 45.488, Nivo: 52
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @ frunc
    1. Spašavanje kontakata na W705 s neispravnom tipkovnicom je bio realan naslov a ne ka šta si ti napisa.
    2. Kabel se naruči za 10-ak kuna i lako se mijenja.
    3. Ravilov se bavi sa SE već dugo,i bez ikakvih protekcija,vjerujem da se njegov savjet isplati poslušat. Ako je on uspio,možeš i ti.
    4. Razno.

@ cionn:

1. U ovoj temi te nitko ne proziva nizašto,niti ti se je itko zamjerio. Sve što radiš,sam sebi radiš.
    2. Pročitaj pod 1.

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Mar 2007
    Bodovi
    5.318
    Nivo
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da tocno to - smatram da je doslo do nesporazuma. Ali kao sto sam rekao - za 80% problema sto sam trazia da rjesim preko ovog foruma sam nalazija zakljucane teme, a za rjesenje se uvjek triba ubit trazeci. Za vas ljudi mozda pitaju banalne stvari, ali to je tako.
    Evo primjer:
    Covjek pita kako dekodirat neki mobitel. Tema odma ide u lock jer postoji hrpa takvih tema i to korisniku nebi trebao biti problem nac. I onda (konkretno kod SE mobitela govorim) dodje do toga da covik nezna koji model mobitela (softwera) ima. Svugdje vidi unlock npr: CID52 modela, DB2020 itd... A na velikom djelu tih postova se ne spominje tvoj model. I onda trazis jedno 15tak min ovdje i po googlu koji model softwera imas. Kada nadjes nalazis tu temu koja ti je potrebna i otkrivas da se nemoze tvoj mobitel dekodirat.

A kada trazis preko trazilice nalazis jedno 5-6 tema di ljudi to pitaju i odgovor je - potrazi po forumu o tome se pricalo 100 puta. Sada se vracamo na ono da ga netriba uputit, ali netriba ni lockat temu tako da covik moze u njoj pitat da mu se pomogne usmjerit ga jer se događaju druge stvari - covjek nezna gdje da trazi niti gdje da pita,a da ne falije opet jer ako opet falije opet ce bit "vika" po njemu. A sad da salje netko PM moderatoru tom da ga pita da ga uputi po meni nije rjesenje. Jer ako se odredi da se tako radi onda ce moderatori bit pretrpani s poslom i svi ce im slat poruke da oni traze umjesto njih. A ako je tema aktivna onda mu netko drugi moze pomoc pronac odgovor i svatko tko nađe tu temu odmah je upucen na drugu temu s rješenjem.

= Citat = Izvorno postao Sljaka Pregledaj post
    Evo ti za primjer Madfish ne uspijeva postići ono što je ravilov napisao i traži dodatno objašnjenje. To je način kako funkcionira forum.
    O tome se radi. Madfish je objasni da zašto se to nemože napravit. To bih i ja objasni ali kako je moja tema lockana nisam u mogucnosti napisat. A po meni bi ispa redikul kada bi otisa u temu tog programa i napisa:
    Evo pokusavam prebacit kontakte s mobitela na komp. Preko ovog program nemogu jer mi neradi tipkovnica. Koji program da koristim?

Po meni to spada u novu temu i skroz je nevezano za taj program jer taj program nemoze odradit ono sto meni treba i treba mi neki drugi program.

mod_se Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Discussion Ender

Datum registracije
    Dec 2004
    Bodovi
    36.153
    Nivo
    46
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo primjer:
    Covjek pita kako dekodirat neki mobitel. Tema odma ide u lock jer postoji hrpa takvih tema i to korisniku nebi trebao biti problem nac. I onda (konkretno kod SE mobitela govorim) dodje do toga da covik nezna koji model mobitela (softwera) ima. Svugdje vidi unlock npr: CID52 modela, DB2020 itd... A na velikom djelu tih postova se ne spominje tvoj model.
    Upravo to je i poanta - zasto spominjati nekakve specificne modele ako odredjeni postupak provjereno radi za cijelu klasu mobitela?
    A otkljucavanje je inace relativno riskantan postupak, pa iskreno, ako covjek nije u stanju saznati takve osnovne stvari o svom mobitelu, najbolje bi bilo da niti ne prcka sam po njemu. Bilo je vec slucajeva da su trajno unistili mobitele jer nisu znali sta rade.

A kada trazis preko trazilice nalazis jedno 5-6 tema di ljudi to pitaju i odgovor je - potrazi po forumu o tome se pricalo 100 puta.
    Vrlo cesto se u takvim temama prije zakljucavanja navedu linkovi na te druge postojece teme.
    Da ne spominjem da smo upravo radi lakseg snalazenja napravili "superthreadove" (ne znam jesi li ih primijetio) gdje su navedene prakticki sve najkorisnije teme.
    Ako je tema slucajno zakljucana a nije u njoj naveden link na vec postojecu, vrlo je vjerojatno da samo treba pogledati u superthread.
    Ili to, ili se o nekoj stvari stvarno pricalo bezbroj puta, u tom slucaju je stvarno trivijalno upisati par kljucnih rijeci u trazilicu i naci sto ti treba. Ja provjerio par puta, radi.

Sada se vracamo na ono da ga netriba uputit, ali netriba ni lockat temu tako da covik moze u njoj pitat da mu se pomogne usmjerit ga
    Time dobijes hrpu tema prakticki iste tematike. I tek se onda nikome nece dati potraziti, svi ce odmah plakati da ima toga previse i odmah ce otvarati jos jednu novu temu jer je tako najlakse.

A sad da salje netko PM moderatoru tom da ga pita da ga uputi po meni nije rjesenje. Jer ako se odredi da se tako radi onda ce moderatori bit pretrpani s poslom i svi ce im slat poruke da oni traze umjesto njih.
    Pa ne bi bas rekao. Forum funkcionira ovako kako funkcionira vec jako dugo, upitati moderatora na PM ako ti sto nije jasno je uvijek bila otvorena opcija, no ja osobno dobivam vrlo malo PM-ova da nekome nesto nije jasno ili se ne snalazi. To me navodi na zakljucak da vecina ljudi ipak bez vecih problema nadje sto im treba.

A po meni bi ispa redikul kada bi otisa u temu tog programa i napisa:
    Evo pokusavam prebacit kontakte s mobitela na komp. Preko ovog program nemogu jer mi neradi tipkovnica. Koji program da koristim?

Po meni to spada u novu temu i skroz je nevezano za taj program jer taj program nemoze odradit ono sto meni treba i treba mi neki drugi program.

Onda bi dobio odgovor da neki drugi program ne postoji. Da postoji, vec bi ti ga spomenuo. Dakle, ili s tim programom, ili nema nacina. Sorry.
    Dakle ispada da je jedino otvoreno za raspravu samo pitanje zasto ti ne radi s tim programom, a za to je postojeca tema i vise nego prikladna.
    Nisam te bezveze uputio na postojece teme...

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    SocialVeteranOverdriveTagger First Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    Galaxy S7 Edge
    Operater
    Vip®
    Bodovi
    28.054
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Smuchac Pregledaj post
    @ cionn:

1. U ovoj temi te nitko ne proziva nizašto,niti ti se je itko zamjerio. Sve što radiš,sam sebi radiš.
    2. Pročitaj pod 1.
    Samo sam savjetovao covjeku kakva ja iskustva imam sa MOD-ovima i S-MODovima .
    Lijepo sam ga upozorio da se bolje ne petlja sa takvim ljudima, jer ce izvuc deblji kraj .
    "Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran100 Experience Points10000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    Moto G
    Operater
    Bonbon
    Godina
    41
    Bodovi
    17.655
    Nivo
    32
    Bodovi: 17.655, Nivo: 32
    Bodovi: 17.655, Nivo: 32
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Za SE forum niti sam nisam zadovoljan. Nikad nisam koristio SonyE za svoje mobitele pa nemam pojma o njima. Nemam pojma što je db ili cid....

Nekoliko puta mi je došao po koji SE pa da ga otkodiram, namučio sam se ko mali majmun tražeći jer nema tko da ti pomogne....

Evo zadnje sam otkodiravao SE z530, nitko nije skočio da pomogne.

Zašto se nemože postavit tema npr: Kako da otkodiram SE xxx?
    Kako da stavim Hrvatski na SE XXX? Takve teme bi se odma brisale jer bi moderatori rekli naprimjer potraži temu o flešovanju db2020 cid 49,50,53 mobitela ili tako nešto? A sada otkud da netko zna što je db2020 ili Cid 53?

ps.
    Nemoj se natezat s moderatorima oni su uvijek u pravu.
    Zadnji uredio lika091 : 27-01-2011 u 17:50
    ....

14. 'Hvala' kaže:

very old s-mod Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points
    Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Rekao bi da su tebi dva tri klika više strašna muka. Toliko ih treba, uz malo čitanja da bi saznao sve što te zanima. Uostalom, ovo je forum, a ne tehnička podrška. Svi koji ovdje dolaze samo kad im nešto treba neka malo razmisle od kuda sve te informacije koje tu "teškom mukom" nalaze. Netko je sve što je tu napisano isprobao na svom mobitelu, često riskirajući da ga pretvori u ciglu, a pojednicima je teško pretražit par tema.

@frunc nisam ti bez veze napisao ono gore. Ovaj forum već godinama funkcionira na sličan način. Ne kažem da je savršen i da nema nedostataka, ali ispobali smo i drukčije i uvijek je ovaj način za većinu članova ispao najprihvatljiviji. Znam da ima situacija, kao ova, kad dođe do nesporazuma, ali uz normalan i argumentiran razgovor doći ćemo do nekog kompromisa.
    Ako želiš još nešto dodati u ovoj temi, javi se privatnom porukom bilo kojem supermoderatoru i tema će se ponovo otvoriti.

Temu zatvaram jer ovdje nije mjesto za bla-bla prepucavanje kakvo su počeli -->Cionn<-- i lika091.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

Zatvorena tema

Slične teme

1. Primjedba na moderatora - xlr
    By FatalERROR in forum Pravila / Obavijesti / Prijedlozi
    Odgovora: 16
    Posljednji post: 24-02-2008, 23:43
  2. Primjedba na rad moderatora.
    By sonyck in forum Pravila / Obavijesti / Prijedlozi
    Odgovora: 63