ja sam nabavio nex5 sa dva objektiva +sony alfa a55 18-55 i prezadovoljan sam..jako veliki skok sa panasonic lx5...
definitvno vrijede love..svaka preporuka..
nije lose imati niti tako neki megazoom..dobro dode..ali meni ipak kvaliteta fotke/velicina aprata na prvom mjestu..sa ovoga nema sanse da bi vise na nesta sto nema bar aps-c senzor![]()
A ne volim osobne fotke stavljat po netu...aparat ima mana..ali generalno vise prednosti..
Odlicno tijelo,kao i izrada kit objektiva,najvisi standard..odlican ekran,kvaliteta fotke pri visim iso vrijednostima,opceniti je kvaliteta slike vrko dobra u usporedbi sa tim dslr segmentom,video rekao bi odlican..
Od mana,rekao bi manjak vanjskih direktih kontrola,neke postavke su duboko zakopane..iako je sa novim updejtom to poboljsano,opet nije na razini punokrvnog dslra+manjak objektiva:/ to je novi sistem i tek ove godine dolazi cca novih 10 stakla...sve u svemu ja sam zadovoljan,malen(iako sa 18-55 to ne izgleda tako),vrhunsa izrada,odlican senzor kao i ekran,vrlo dobre fotke sa kit 18-55 objektivom(16mm je losiji,makar je fotoaparat u tom slucaju stvarno mininaturan)nosim ga svugdje bez beda i eto zadovoljan..
Sent from my Desire HD using Tapatalk
Ma ok, eto samo me zanimalo kak dela slike, prirode, objekata itd.E viš imal sam i u planu uzet taj panasonic lx5 kaj si ti imal.Kaj je dost velika razlika između lx5 i nex-a, mislim u pogledu kvaliteta slika?
Sad baš gledam između nex-a 3 i oly E PL-1, potonji je jeftiniji od nexa kojih 500-tinjak kn, i tu se dvoumim, za oly-a kolko čitam fale ga na sva zvona, a oko nex-a su mišljenja podjeljenja..
S tim da ak idem na nex 3, objektiv 18-55 dost je velik a i to onda više nije to, spram E PL1 koji praktički stane u džep..Al nex što se tiće dizajna je nema kaj, čista petica..
Ep1 ima katastrofa ekran,losije tijelo(sa nex5 usporedujem+ne znam otkuda ti to da u dzem stane sa 18-55,nex ima par mm duze stakli puno manje tijelo),ali odlican jpeg engine.neces fulat ako ga uzmes.ekipi nex pase i dr. Ekipa obavezno pljuje kojoj ne pase,on ti je kao ajfon medu mobovima
Sto se tice lx5 i nex5...jed pogledaj velicinu senzora jednog i dr. I toe to...
Normalno da razlike ime,na lx5 iso 400jer ravan 1600 na nexu,otprilike..pa brzina fokusa,bolje video snimanje itd.
Od prosumera definitno lx5,s95 preporucam..
Čuj sony je skuplji 1000kn od oly-a, pitanje jel opravdava tak visoku cijenu...
A ovaj Olympus je u rangu nex-a..
A niš, idem neki review naći NEX vs E PL1![]()
Meni samo ekran+kvaliteta izrade objektiva i tijela+bolji video opravdava visu cijenu..
Ako nemas love,ne brigaj oly fenomenalne fotke radi..
Ak ima ko Olympus E PL1 pa nek napiše mali osvrt na aparat...
Pošto sam suzil izbor na ova dva aparata, najizglednije da idem na PL1 mada to još nije zaključno, tražim još koji su(tražim sa manjim šumom u lošije osvijetljenim prostorima) dobri konkurenti.Ak imate koji još aparat a da je bolji od ova dva navedena u tom cijenovnom rangu, samo recite..
Kolko vidim cijena E PL1 14-42mm, 3200kn...Dok je oko 4500kn Olympus E PL1 14-42mm+40-150mm, opet jeftinije neg Nex 3..
EDIT:Ono najbitinije, fotić bi koristil za slikanje prirode, objekata, ljudi itd..Uglavnom za sve namjene.
Zadnji uredio zvone_ : 23-01-2011 u 17:59
Bookmarks