Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 20 od 20
    Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Jan 2011
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Blackberry 9700

Novi sam u tome svemu pa imam par pitanja...... imam bolt 9700 i nemogu appe skidati??? zasto??? i di da software updateam???? i koja zadnja verzija????... hvala unapred.....

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2003
    Mobitel
    BlackBerry: Z30 & Q10
    Operater
    VIPnet & Tele2
    Godina
    42
    Bodovi
    10.599
    Nivo
    24
    Bodovi: 10.599, Nivo: 24
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Prvo da pitam, da li koristiš uređaj na broju koji je na pretplati ili na prepaidu?
    Ako je na pretplati, je li aktivirana koja od BlackBerry usluga? (npr. kod VIP je to ovo: http://www.vipnet.hr/poslovni-korisnici/blackberry)

Ako je aktiviran neka od BB usluga, da bi aplikacije mogao skidati direktno sa uređja, (Bold) 9700, trebaš imati jednu jednu ikonicu (aplikaciju) koja se zove BlackBerry App World.
    Napraviš svoj account i skidaš aplikacije koje ti odgovaraju. One besplatne, naravno, ne plaćaš, a ako želiš kupovati aplikacije morat ćeš povezati BlackBerry App World s PayPal-om, tako da možeš odmah i kupovati aplikacije
    (samo jedna napomena, kad nađeš neku aplikaciju koja se plaća, prije nego što je kupiš, probaj je malo potražiti preko googla, jer vrlo lako nađeš direktan link proizvođača aplikacije koji nekada ima i jeftiniju cijenu preko svoga "shopa" nego preko BlackBerry App World-a).
    Osim BlackBerry App World, aplikacije možeš tražiti kako ti god padne napamet, preko Googla, na neki drugim stranicama (npr. www.crackberry.com) i sl.
    Ako si tako našao aplikaciju, jednostavno je skineš na desktop (ili gdje već želiš), (u pravilu) odzipaš, i pokreneš program BlackBerry Desktop Software (koji si, pretpostavljam, dobio s uređajem - ako nisi, nema problema, možeš ga skinuti i na www.blackberry.com).
    U navedenom programu, odeš na izbornik "Applications" (na lijevom dijelu), te odabereš opciju (u desnom gornjem dijelu) "import files...". Nađeš file (aplikaciju koju želiš inastalirati, tamo gdje si je spremio), te kada je program ubaci, samo klikneš na "Apply".
    (ne trebam valjda napominjati da je uređaj sve ovo vrijeme trebao biti spojen USB s računalom ).

Dalje, software update ti je najlakše raditi istu putem BlackBerry Desktom Software.
    Prvo sa web stranice operatera kojeg koristiš/točnije kod kojeg je kupljen uređaj (ako je u pitanju VIP, službeni software ti je na: http://www.vipnet.hr/korisnicki-cent...ka/blackberry; iako možeš "slobodno" skidati nove software sa svih Vodafonea (ja u pravilu koristim UK (https://www.blackberry.com/Downloads...05D7C424EBAE5F) i DE (https://www.blackberry.com/Downloads...374C8919D2074E)).
    Kada skineš software, instaliraš ga na računalo.
    Zatim odeš na BlackBerry Desktop Software, i u izborniku "Device" odabereš "Upadate my device".
    Na isti način, radiš buduće upgrade, kao i downgrade (po želji/potrebi).
    To je možda, za početnike, najbolji i, zasigurno, najlakši način.
    Mislim da je jedan kolega, već pisao o drugom načinu update, pa pogledaj malo po forumu.

Zadnju verziju software možeš provjeriti sam na svim gore navedenim stranicama... Ako te baš zanima OS 6, imaš službene ("official") i još uvijek neslužbene "leaked" verzije. Malo potraži po forumu, pisali smo već o tome.

Usput, vidim da si na drugoj temi pitao što je OS 6, pa da ne odgovaram tamo (kad ti već ovdje pišem).
    OS = operating system, "olitiga na našem" operativni sustav. Još jednostanvije, isto ono što su Microsoft Windowsi, Linuxi, Mac OS itd.
    6 je samo verzija novog operativnog sustava (naziva 6) za BlackBerry uređaje, koji je nedavno predstavljen zajedno sa novim BlackBerry uređajima.
    Puno se piše o tom novom OS 6 jer je napokon izašla službena verzija za naše uređaje (Bold 9700).

Nadam se da će ti sve ovo biti bar malo od pomoći, te da si zadovoljan uređajem.

Uživaj u BlackBerry svijetu
    Zadnji uredio SEguy : 20-01-2011 u 18:21

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Jan 2011
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hvala ti..... proucio sam i skuzio puno stvari na bb-u.... samo me muci jos kako staviti taj os6, app za fb i messenger..... mozes mi oko toga pomoci... pogledal sam na forumu za os6 kako se stavlja gore i nejde.... stalno baca neki error ovo je error (This BlackBerry® Device Software upgrade includes new features and significant enhancements to the BlackBerry® solution and, as such, is only available to users with an active BlackBerry subscription. To learn more about BlackBerry® service, please visit www.blackberry.com/service.)..... desktop maneger 6 trebam imati za to sve je tak????

Datum registracije
    Aug 2003
    Mobitel
    Operater
    VIPnet & Tele2
    Godina
    42
    Bodovi
    10.599
    Nivo
    24
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aplikaciju za Facebook nađi na BlackBerry World App, sigurno je ima tamo jer FaceBook je (valjda) jako popularan.
    MSN messenger sam ja našao, također na BBWA.

Gdje si skinuo taj OS 6 i koja je točno verzija?
    Probaj isključiti internet neposredno prije nego počneš instalaciju (pogotovo prije nego klikneš na "Update my device".)
    Također, nisi odgovorio kako koristiš BB 9700, pa pretpostavljam da imaš uključenu neku BB uslugu?!

Da, trebaš imati BlackBerry Desktop Software.

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Jan 2011
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tmobile i300 tarifu koristim. Fb i messenger su skinuti s BBWA al ne rade..... eror za messenger (service not enabled for this handheld) eror fb (you are currently on a service plan that does not support this app. if you want to use this app, please contact your service provider to upgrade your data plan). Neznam tocno di sam skinuo al znam da je neki forum za bb-e... Verzija 424 sam skinuo naso sam na forumu da ta radi savrseno. Gledal sam malo druge forume oko problema sa fbo i messenger i drugi ljudi imaju taj isti problem s tima ali niko ne pise o nekom rjesenju oko toga

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    VeteranTagger Second Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    desire,desireHD,BB Bold,
    Operater
    VIPnet
    Godina
    52
    Bodovi
    27.756
    Nivo
    40
    Bodovi: 27.756, Nivo: 40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cek, ja nisam vidio dal si odgovoril jel imas Blackberry uslugu ukljucenu na broju.
    dobar grah daleko se čuje

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Jan 2011
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    niti neznam sta je to Blackberry usluga na bbu. Novi sam u tom bbu.... pa se teze snalazim....

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    VeteranTagger Second Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    desire,desireHD,BB Bold,
    Operater
    VIPnet
    Godina
    52
    Bodovi
    27.756
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    OK. onda zaboravi na punu funkcionalnost uredjaja. Jednostavno to je tako. Potpunu funkciju dobivas kada imas aktivnu Blackberry uslugu aktivnu kod operatera. Naravno moras bit pretplatnik.
    Malo pronjusi po forumu sto je BB usluga.
    dobar grah daleko se čuje

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Jan 2011
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    jesam pretplatnik sam...... na tmobile mrezi sam... samo me zanima kako stavit os6,da proradi fb app i messenger... ostalo cu se snac...

Datum registracije
    Aug 2003
    Mobitel
    Operater
    VIPnet & Tele2
    Godina
    42
    Bodovi
    10.599
    Nivo
    24
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Osim što imaš pretplatu na T-mobileu (Tarifu i300) koristiš još i ovo http://www.t-mobile.hr/2/20-20-40-45-00.asp

OS 6 ćeš staviti kao vrlo jednostavno - opisao sam ti već (četiri-pet postva poviše).

Što se tiče te dvije aplikacije, mislim da ni jedna ni druga nemaju mogućnosti da pod opcijama prebaciš spajanja sa BIS/BES na WAP(2) ili TCP/IP (što bi trošilo direktno MB iz paketa pretplate).
    Drugim riječima, bez aktivacije koje od BB usluga nećeš moći koristiti navedene dvije aplikacije (ali i sve one koje se spaju baš preko samo preko BB).

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Jan 2011
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ajmo redom .... prvo od os6.... sve sam napravio kak si reko za update osa6 na bb-u, i nejde. nadam se da ne gnjavim pretejrano dal ima koji drugi nacina??? ili imas linkove da skinem to sve. mozda ne valja ono sta sam ja skinuo. Bb mi odlicno radi i prezadovoljan sam s njime jos da rjesim taj os6

Forumaš Postignuća:
    Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2009
    Mobitel
    BB 9700
    Operater
    Vip
    Bodovi
    2.702
    Nivo
    12
    Bodovi: 2.702, Nivo: 12
    Bodovi: 2.702, Nivo: 12
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Odi u temu "BB 9700 i OS6", i potrudi se pročitati pažljivo sve napisano.
    Ako ti ne ide po uputstvu koje ti je ovdje lijepo dao @SEguy, probaj alternativni način koji sam opisao u toj temi...
    Prati točku od 1 do 6 kako je napisano.

Nisi mi još jasan...imaš li uopće BB uslugu aktivnu, pored pretplate (i300)?

Datum registracije
    Aug 2003
    Mobitel
    Operater
    VIPnet & Tele2
    Godina
    42
    Bodovi
    10.599
    Nivo
    24
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Moguće da si skinuo verziju koja je za Vodafone (a pošto si u T-mobilea na pretplati pretpostavljam da si kod njih uzeo i aparat, pa ti Vodafone verzija OS 6 neće raditi (bar ne dok ne izbrišeš "vednor" file).
    Mislim da je netko već stavio link negdje u dijelu za BlackBerry za "leaked" verziju 6, pa potraži malo (ili skini official, ja sam postavio negdje official link s Vodafone India - ali onda prije nego odeš na "update my device" nađi instalirani software na HD (vjerojatno pod C:\Program Files\Common Files\Research in Motion\App loader\ i tu izbriši datotetku pod nazivom "vendor.xmlf").

Ako to nije uzrok/razlog, stvarno ne znam... možeš provati i alternativni način kao što ti je digitaal već naveo.

Ni meni nije još nije jasno imaš li aktivnu BlackBerry uslugu ili ne? Nebitno!

P. S. sada sam vidio na što te uputio digitaal, pa bi možda bilo bolje da malo pogledaš po temama prije nego postaviš pitanje (nemoj krivo shvatit, ali mislim da nije potrebno da non-stop pišemo isto (a po onome što sam vidio da je on napisao, ja sam gotovo isto naveo).
    Zapravo ova tema se više razvila u BlackBerry 9700 i os 6 a jedna takva već postoji.
    Zadnji uredio SEguy : 22-01-2011 u 21:35

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Jan 2011
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evo mene opet ekipo. ne da budem dosadan nego da se zahvalim forumu na pomoci. Ispricavam se ako su moja pitanja bila iritantna al bio sam novi u tom BB svjetu.. Da ... Puno hvala svima kaj ste mi pomogli imate pivu svi ... Na svom bbu sam slozio sve sta me zanimalo i sve radi kak treba... Bez brige nejdem ja nikud s tog foruma... Doci cu ja sa jos pitanja

Svježe registriran Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Feb 2011
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bokić, šta je sa flash playerom za naš mob??? ja sam na bonbonu i imam net al nemogu na youtube jer nemam flashplayer, nemam bis uslugu zar to ovisi o tome???
    ja bi ny youtube

Hardcore forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2004
    Mobitel
    Xiaomi Redmi 6
    Operater
    BonBon
    Bodovi
    20.873
    Nivo
    35
    Bodovi: 20.873, Nivo: 35
    Bodovi: 20.873, Nivo: 35
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pa ima yotube aplikacija oO

7 days registered

Datum registracije
    Feb 2011
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ali nemam blackberry app world!

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Probaj skinut Bolt browser. On podržava Jubito stream stream, a ne traži BIS/BES. http://boltbrowser.com/home.html Zato pripazi na račun ili se spajaj na WiFi

7 days registered

Datum registracije
    May 2011
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pozdrav svima!Ocito je da ovdje jedino ima korisnika tog mobitela, sto mi je drago jer pojma nemam oko nekih stvari...Naime mobitel sam dobio (bio je na pretplati,sada koristim bonove).Stoga ako cete znati odg bio bi neizmjerno zahvalan.Prvo sto mi je iritantno javlja mi t-mobile non stop sljedece: iznos na simpa racunu nije dovoljan za prijenos podataka.Dali on update pravi u pozadini ili?I dali se moze to nekako ugasiti?
    Posto nemam BB tarifu tako da nemam ni AppWorld aplikaciju niti mogu uopce ista od tamo skidati.Nabavio sam facebook applikaciju, ali ju naravno nemogu koristiti,e sada sto me zanima dali postoji stranica sa aplikacijama kao i na appworldu?Posto sam nasao 1-2 foruma gdje stavljaju aplikacije, sto nisu ni blizu kvaliteti onima na app worldu.
    Pa ako je moguce igdje nabaviti takve aplikacije da se mogu koristiti bez problema!?
    Trenutno imam OS5 i zanima me ako ja budem nadogradio na OS6 dali cu imat kakvih problema sa t-mobile?Tj. koristenje T-mobile kartice i sl.???
    Mozda jesu glupa pitanja ali meni trenutno ta pitanja zadaju glavobolju hehe...

7 days registered

Datum registracije
    May 2011
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao robert1989 Pregledaj post
    Pozdrav svima!Ocito je da ovdje jedino ima korisnika tog mobitela, sto mi je drago jer pojma nemam oko nekih stvari...Naime mobitel sam dobio (bio je na pretplati,sada koristim bonove).Stoga ako cete znati odg bio bi neizmjerno zahvalan.Prvo sto mi je iritantno javlja mi t-mobile non stop sljedece: iznos na simpa racunu nije dovoljan za prijenos podataka.Dali on update pravi u pozadini ili?I dali se moze to nekako ugasiti?
    Posto nemam BB tarifu tako da nemam ni AppWorld aplikaciju niti mogu uopce ista od tamo skidati.Nabavio sam facebook applikaciju, ali ju naravno nemogu koristiti,e sada sto me zanima dali postoji stranica sa aplikacijama kao i na appworldu?Posto sam nasao 1-2 foruma gdje stavljaju aplikacije, sto nisu ni blizu kvaliteti onima na app worldu.
    Pa ako je moguce igdje nabaviti takve aplikacije da se mogu koristiti bez problema!?
    Trenutno imam OS5 i zanima me ako ja budem nadogradio na OS6 dali cu imat kakvih problema sa t-mobile?Tj. koristenje T-mobile kartice i sl.???
    Mozda jesu glupa pitanja ali meni trenutno ta pitanja zadaju glavobolju hehe...
    I zaboravio sam pitat dali je moguce da si ja postavim email???

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. BlackBerry 9700 i OS 6?
    By microhard in forum BlackBerry RIM
    Odgovora: 29
    Posljednji post: 29-05-2011, 12:09
  2. BlackBerry bold 9700-problemi s Opera 5.x browserom
    By TrubaZG in forum BlackBerry RIM
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 08-09-2010, 23:14
  3. [Bold 9700] službeno, slike...
    By yager in forum BlackBerry RIM