= Citat = Izvorno postao FREAKed Pregledaj post
Ovo nije skroz točno, spliff ti je napisao kada to vrijedi. Samo preko ugovora sklopljenih na daljinu. Cionn, tu ti je članak pa si traži. I ja sam bio u sličnoj situaciji, imao na standbyu i prijatelja odvjetnika (ne nekog na studiju nego pravog odvjetnika, pa mi je objasnio da sam tu ja u krivu, na sreću je trgovasc bio pun razumijevanja pa mu nisam ni morao prijetiti), ali na žalost to što tvrdiš se ne može primijeniti na mobitel kupljen u tmobileu. Na sreću, mnogi su trgovci neobrazovani, odnosno ne znaju da to nisu obvezni i čim im se zaprijeti potrošačkim kodom, zakonom o zaštiti potrošača ili koječim se uplaše i predaju.
Zakon o zastiti potrosaca kaze tvoja prava, mislim da je "razumni rok" propisan zakonom o kupoprodajnom ugovoru.

ALI, ako ti neko stane na zivac (ko meni MOBIS electronic servis) onda dobijes mobitel po izboru, sa razlikom u cijeni (i NOVOM garancijom naravno) nakon 6 mjeseci. Doduse ovi u ducanu su mi morali dat, i malo mi je bilo zao, iako su i oni mucki sutili dok ja nisam izvadio mail od inspektorata

Dakle, ako cemo konkretno o T-mobileu: frend je nakon 7 mjeseci (5+2 na servisu) dobio novi iPhone 3GS (i ispriku od T-mobilea), zahvaljujuci meni , iako su ga dvaput odhebali dok je govorio da nije kriv za mob.
tada sam saznao jos jednu stvar: U slucaju kvara (banalno, mob ti padne u vodu nakon mjesec dana, posusis ga dobro, rikne, ali ima tragove vlage) PRODAVAC je DUZAN dokazat da je drzao uredjaj u povoljim uvjetima (i to PRVIH sest mjeseci garantnog roka je teret na prodavacu, jel jebga, treba da oksidira ak je stajal na vlaznom ). Na to sam mu izvuko novi mob