Kažem vam,8dana prema zakonu,ne obazirem se na t-mobile![]()
Kažem vam,8dana prema zakonu,ne obazirem se na t-mobile![]()
Ovo nije skroz točno, spliff ti je napisao kada to vrijedi. Samo preko ugovora sklopljenih na daljinu. Cionn, tu ti je članak pa si traži. I ja sam bio u sličnoj situaciji, imao na standbyu i prijatelja odvjetnika (ne nekog na studiju nego pravog odvjetnika, pa mi je objasnio da sam tu ja u krivu, na sreću je trgovasc bio pun razumijevanja pa mu nisam ni morao prijetiti), ali na žalost to što tvrdiš se ne može primijeniti na mobitel kupljen u tmobileu. Na sreću, mnogi su trgovci neobrazovani, odnosno ne znaju da to nisu obvezni i čim im se zaprijeti potrošačkim kodom, zakonom o zaštiti potrošača ili koječim se uplaše i predaju.
Pobjeda u svađi na forumu je kao pobjeda na Specijalnim olimpijskim. Ni jedno ni drugo ne umanjuje činjenicu da si retardiran
Zakon o zastiti potrosaca kaze tvoja prava, mislim da je "razumni rok" propisan zakonom o kupoprodajnom ugovoru.
ALI, ako ti neko stane na zivac (ko meni MOBIS electronic servis) onda dobijes mobitel po izboru, sa razlikom u cijeni (i NOVOM garancijom naravno) nakon 6 mjeseci. Doduse ovi u ducanu su mi morali dat, i malo mi je bilo zao, iako su i oni mucki sutili dok ja nisam izvadio mail od inspektorata
Dakle, ako cemo konkretno o T-mobileu: frend je nakon 7 mjeseci (5+2 na servisu) dobio novi iPhone 3GS (i ispriku od T-mobilea), zahvaljujuci meni, iako su ga dvaput odhebali dok je govorio da nije kriv za mob.
tada sam saznao jos jednu stvar: U slucaju kvara (banalno, mob ti padne u vodu nakon mjesec dana, posusis ga dobro, rikne, ali ima tragove vlage) PRODAVAC je DUZAN dokazat da je drzao uredjaj u povoljim uvjetima (i to PRVIH sest mjeseci garantnog roka je teret na prodavacu, jel jebga, treba da oksidira ak je stajal na vlaznom). Na to sam mu izvuko novi mob
![]()
Bookmarks