IMEI nikako.
Nema svrhe tome, pusti neka policija koliko toliko odradi svoj posao...
Objava IMEI broja nije dozvoljena... Nadlezni organi ilga imaju, ako oni ne rijese, necemo ni mi.
A moguca je i promjena istog na konkretnom nodelu, no srecom nije jednostavno.
IMEI nikako.
Nema svrhe tome, pusti neka policija koliko toliko odradi svoj posao...
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Na temu krađe telefona, preporučio bih Theft Aware program, trial se može skinuti s marketa, a program je otporan na hard reset, deinstaliranje i sl., ukratko jedino promjena ROM-a ga neutralizira. Telefon je moguće potpuno kontrolisati putem SMS-a, a uskoro i interneta, drugim riječima je na rootanim telefonima moguće daljinski uključiti GPS i bez da ukradeni telefon ima internet konekciju, što drugim programima nije moguće. Moja najtoplija preporuka, a ni licenca nije skupa, ako imam 450 eura za telefon, imam i još 10 da ga zaštitim. Postoje verzije za Android i Symbian.
http://symbian.theftaware.com/web.srv?step=start
U slucaju zamjene SIM kartice, program automatski salje broj te kartice na jedan ili dva ranije odredjena broja. Komande SMS-om imaju sifru nakon koje slijedi naredba, npr. "0000 location" salje vlasniku lokaciju telefona. Pogledaj user manual programa, iz njega mozes jako puno saznati.
Nazalost dok god se moze flashati custom rom koji ukloni taj software nije dobro. Mislim bolje je imati ga nego ne, ali sto je software popularniji isto ce tako i biti popularnije flashanje custom roma.
Ni jedna zaštita nije 100% efikasna, ali ko od sitnih lopovskih gamadi zna šta znači pojam rom ili flash? Dakle, postojke realne šanse da se pomoću ovog ili sličnog softwarea napravi nešto konkretno po pitanju pronalaska skupog uređaja, dok je bez njega jedina opcija sjedi i plači.
'Izgubio' ga je u sportskoj dvorani Martinovka, u svlacionici kojoj je brava bila razvaljena. Dakle to je bila kradja![]()
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Koliko sam cuo, policija ceka 3mjeseca i da to svi znaju i kad ukradu cekaju da prodje 3mjeseca i onda. E sad onda bi bas trebalo nakon 3mjeseca opet zatrazit lociranje, ako je ikako moguce.
Neznam kako je ovo završilo, ali meni je prijateljica prošle god izgubila mob.
Netko ga je našao, uzeo i stavio svoju karticu.
Policija ga je našla u kratkom vremenu i vratila vlasnici.
Bookmarks