mislim da ne treba ocekivati nikakav meego uredaj od nokie prije q3 ako i onda. Meego je trenutno u 1.1.1 verziji za sve osim za mobitele. Ako 1.2 izlazi u travnju, taman i da bude sve kako treba, a vjerojatno ne bude, jer mislim da je nemoguce sa ovog prakticki neupotrebljivog 1.1 napraviti sve funkcionalno na 1.2. Takodjer, meego se i dalje razvija i testira na n900 jer drugog uredaja nema, ili stvarno svi sute sto ne vjerujem. Nadalje, nokia planira neki svoj skin preko toga svega, neki od tih vidjeni prijedloga su OK, neki su skroz bezveze a ja bi najradije cisti OS, to se nekako uvijek pokaze najboljim na kraju. Onda sami HW, taj uredaj mora imati dual core procesor (mislim, ne mora, ali zbog marketinga mora) i jos ponesto stvari vidjenih na CESu. Obzirom na to da Nokia vec dugo nija izasla sa nikakvim revolucionarnim i naprednim uredjajem (bez obzira sto su i N8 i N900 stvarno OK) nekako ne vjerujem da su poceli raditi neku opaku platformu prije LG, Samsunga, Motorole, HTCa...... Svasta se prica za taj N9 ili kako ce se vec zvati no zapravo se ne zna nista. Ako vec imaju nesto onda mozda i bude nesto od toga, ali ako ih je tek CES probudio onda mislim da prije kraja godine nema nista. Nazalost. Iako mislim da su neke od tih stvari stvarno overkill ali ljudi se loze na brojke iako ne razumiju zapravo o cemu se radi. Primjera radi, moj buraz je bio sav sretan zboh HDMI izlaza na N8 jer sad moze gledati filmove na telki. I onda ja spojim svoju N900 preko USB na tu istu telku i gledamo film.
A kaj se tice PR 1.4, ne znam bas. Pogotovo ovo oko dual-boota. Jos uvijek nisam saznao da li ce biti moguce flashnuti meego umjesto maema ako bude skroz funkcionalan. Mislim da jednostavno nema dovoljno mjesta za 2 OS. A i stvarno je maemo mrtav kaj se tice nokie a i svih ostalih osim ekipe sa maemo.org. Sve te najave oko QT i medjusobne kompatibilnosti i sad N8 ima gro aplikacija od kojih ni jedna nije zavrsila na N900.

Bookmarks