za te novce ako je u dobrom stanju, isplati se. pazi da radi na naše mreže, dobro testiraj digitizer jer mu je on mana (kvari se). odakle ga nabavljaš?
Fix za digitizer nema nikakve veze sa kvarenjem istog. Koji to fix moze popraviti hardverski kvar?
Službeni update ne očekuj.
po ovome, podržava naše frekvencije. on je izašao globalno, radit će sigurno. digitizer ima manu što mu je flat direktno ispod fingerprint readera, te se nakon pritiskanja istog nakon nekog vremena može oštetiti. to rezultira da jedna linija (gore na digitizeru) prestane raditi, pa šteka, blesira se i slično.
problem se riješava sa novim digitizerom. makar, slučajevi su jako rijetki. nažalost, ja sam imao taj slučaj. ali ponavljam, jako rijetki.
Napokon sam opet na atrix-u :-))))
Stigao razbijeni mob, promjenio maticnu, otkljucao za 4$.
Verzija androida je 2.3.6, ima li sta novije?
Da li se može otkljucati bootloader za verziju 4.5.141 AT&T?
Koliko znam, mogućnost otključavanja BL zapravo uopće ne ovisi o verziji softvera. Vidio sam na XDA da su neki s tom verzijom otključali bez problema, a drugi opet nisu mogli nikako. Ovisi isključivo o samom BL-u, a neotključivi BL može doći sa bilo kojom i na bilo koju verziju softa.
jel se moze brickat mob ako se ne da otkljucat bootloader?
Mislim da ne, da samo neće raditi (javljat će nešto tipa da ne može flashati SBF). Ali naravno rizik uvijek postoji.
otkljuco sam bootloader,
Da bi stavio neki rom trebam ClockworkMod Recovery,koji tutorijal da pratim?
Da li trebam rootat mob prije toga i moze neki dobar tutorijal ili video?
Potpuno je svejedno koji tutorial, svi su manje-više isti.
Otprilike ovako: Skineš recovery, potrebne drivere za telefon i programčić "moto-fastboot". Ugasiš telefon, držiš Vol(-) i kratko pritisneš Power. Kad ti pokaže "Fastboot" pritisneš Vol(+). Spojiš mobitel na komp i upišeš ovo:
Ne može jednostavnije. Ima i hrpa tutoriala na XDA.Code:moto-fastboot flash recovery recovery.img
Root nema nikakve veze sa ovime.
Da li ima neka aplikacijja ili opcija, da si kao widget stavim za zakljucavanje ekrana, a otkljucavanje da ide preko volum up tipke?
Da izbjegnem glavnu tipku, da mi ne smrda digitalizer...
Za zaključavanje postoje aplikacije i widgeti na Marketu pa potraži. Za otključavanje mora postojati podrška u ROM-u. CM to ima ugrađeno, za stock postoje modovi.
BTW nekorištenje glavne tipke ti nije nikakva garancija da ti svejedno neće otići digitizer...
nije garancija, ali drastično smanjuje mogućnost da se ponovno potrga. mada, mislim da je glupo to izbjegavati.
jos jedno pitanje, da se naucim za sva vremena
Ako sam imao original android 2.3.6, unlocko bootloader, stavio Neutrino rom,
sad da stavim rom baziran na ICS i ne svidi mi se, da li mogu normalno ucitati ponovo neutrino?
Mislim, jel se i to smatra downgrade?
I da i ne. Sve ovisi o tome KAKO radiš downgrade. Dok god ne koristiš SBF/RSD, sve je u redu. Flashanje u recoveryju je uglavnom bezopasno i sigurno, tj. teško može strgati toliko da se ne da popraviti.
Da, samo bi radio preko recoverya, ne pada mi napamet vise dirati SBF/RSD.
koja je zadnja oficial verzija za Atrix?
2.3.x, ovisno o regiji. Za USA je 2.3.6.
E sad, koja je to motoblur verzija, to ne znam.
kako nesto uradit print screen na Atrixu dok sam na netu i imam neku sliku ili text koji zelim na mobu,a ne da save picture pa download,ima li nesto brze??? hvala
imam npr neku sliku koju hoću odma printscreen ,ali nasao sam program screen grabber,hvala na javljanju
kako instalirati hrvatski meni na atrix,pomoću more locale2 mi nema prijevoda
Već je davno rečeno da morelocale2 ne prevodi ništa, već samo "razotkriva" postojeće prijevode unutar OS-a. Prijevodi dolaze isključivo od samog ROM-a, ako njih nema nijedna aplikacija tu ne pomaže.
Doduše ne znam što bi uopće značilo "hrvatski meni"...![]()
Bookmarks