ma da, ma napravio sam si i factori usb kabel al ne moze se nista ni s tim....
Flešao si sbf? Mogao si neki custom rom ili fruit cake.
pa da, sa sfb-o sam ga flešo.
ma nije mi htijelo staviti 2.3.4 pa sam probo 2.2 i usro stvar...
Nije bilo nekog razloga, zaboravio na upozorenje.
Zadnji uredio 007jaran : 20-02-2012 u 17:30
A jbga, kupi opet kako si kupio i ovog![]()
a rekao sam mu da ne radi downgrade, da će ga hard brickati. upozorio sam ga da ne ide na froyo nazad. i nije me poslušao i napravio je baš ono što sam mu rekao da ne radi.
što se tiče custom ics-a, probao sam prvi cm9 koji je izašao, trebala mi je kamera i ne volim općenito štekanje, pa mi se baš i nije svidjelo što mi hardverska akceleracija nije radila kako se spada.
uz sve to imam problem sa svojim digitizerom, fantomski se blesira, imam onaj takozvani "ghost finger" i sve mi se mrda, tako da ću morati mjenjati digitizer. nije jeftino, ali da kupujem cijeli telefon... definitivno jeftinije. jedino što se bojim jest to da možda digitizer nije kriv.
Sve me nešto vuče da bi uzrok tomu mogla biti vlaga ili neka ultra sitna kapljica vlage negdje ispod ekrana koja se zavukla. ali opet, čim ga ugasim i ponovno upalim, on radi dobro par trenutaka. i onda opet počne. dovoljno samo da ekran ugasim i ponovno upalim. sredi se momentalno.
možda bi pomoglo samo rastavljanje ovog starog digitizera kojeg imam i čišćenje sa unutarnje strane, no bojim se da to neće biti dovoljno.
Pa ******! Mislio sam da je to radio bez razmišljanja a ono se još i savjetovao i bio upozoren... Može ti sad jeftino prodati mob, tj. digitizerKoja je inače cijena digitizera?
Da ga probaš prosušiti? Skini bateriju i stavi negdje na toplo. Ne baš direktno na radijator, recimo na ručnik koji je na radijatoru. Pročitao sam da je nekima uspjelo oporaviti taj problem sa flashanjem mislim radia ili nečeg drugog...
Nedavno sam baš modao system\etc\touchpad\22\touchpad.cfg tj. u njemu TCHAUTOCAL=75 u TCHAUTOCAL=0 to rješava glupi raindrop. Usput sam promijenio i NUMTOUCH=2 u NUMTOUCH=5. Sve radi savršenoProbaj ovo prvo, možda pomogne jer pomalo ovo što si opisao sliči na to. Link na thread.
ICS je prilično uznapredovao od tvog zadnjeg flasha. Uspio si vratiti nandroid backup ili si flashao GB rom?
cijena digitizera je cca 50 dolara. sumnjam da bi prodao za tako jeftine novce svoj atrix, ali opet, ne može ništa sa njim. no više me se dojmilo ovo tvoje riješenje, ali mislim da mi to neće riješiti stvar.
ja imam ovaj problem:
http://www.youtube.com/watch?v=A6U2HjdYs6Q
inače, sa čime editiraš ove fileove? flashao sam radio, ali nije u njemu stvar.
što se tiče ics-a, preflashao sam novi rom gore, nisam pokušavao vraćati backup. vjerujem da bi išao, ako ne direktno preko ics-a, onda preko nekog fresh GB roma pa onda backup.
Jesu sredili 2D akceleraciju na cm9? nisam baš u zadnje vrijeme gledao. sve radi dobro?
e da, sjetio sam se zašto sam isključivo maknuo ics. nisam mogao prebaciti da mi interna memorija bude kao memorijska kartica, pa mi tonu stvari nije šljakalo, nisam mogao spremati dokumente, ništa. Zato što nemam sd karticu. jesu to uspjeli složiti?
Hm da, kao da detektira nešto. Loš kontakt, vlaga ili je riknuo. Prvo probaj ubaciti ovaj file, dao sam ti link. Ako ne uspije, probaj ga prosušiti. Pretpostavlljam da imaš razloga sumnjati na vlagu? Ako ni to ne pomogne a misliš sam mijenjati digitizer, pažljivo ga rastavi i počisti kontakt. Sretno
Editiram sa Notepad++ ili direktno iz ES File Explorera. Pazi s čime to radiš jer je file u Linux formatu i ako ga snimiš iz Windowsa sa nekim drugim editorom možda ga mobitel neće prepoznati. Mislim da sam ovaj file prvo izvadio iz zipa (odavno ručno mijenjam fileove umjesto flashanja iz cwm-a), napravio backup originalnog, usporedio ta dva, vidio samo te dvije razlike, kopirao taj novi ručno preko starog i rebootao.
Skoro su potpuno sredili 2D akceleraciju iako mi baš nije najjasnije kako kad nVidia još nije izdala libse. Uzeli su od LG-a kojem je valjda procurio rom. Kamera radi ali video snimanje još ne radi u potpunosti. Neke aplikacije, recimo Chrome se znaju srušiti ali za jedan sklepani ICS rom, prema onome što čitam, radi jako dobro.
Nemaš sd karticu?!Da riješili su to, tj. mogao si to i sam riješiti sa dvije linije u system\etc\vold.fstab.
# external sd card
dev_mount sdcard /mnt/sdcard 18 /devices/platform/tegra-sdhci.3/mmc_host/mmc0
# internal eMMC storage
dev_mount emmc /mnt/emmc auto /devices/platform/tegra-sdhci.2/mmc_host/mmc2 /devices/platform/tegra-sdhci.2/mmc_host/mmc1
e, hvala ti na ovome, budem pokušao. što se tiče digitizera, bojim se da nije vlaga problem, jer kad ugasim ekran i ponovno upalim, uopće se ne blesira, radi dobro. i onda nekad opet počne nakon par sekundi, nekad 2 sata ništa. sumnjam da bi sušenje pomoglo. ali ništa me ne košta probati.
možda ovih dana skinem novi rom pa probam kako radi. ako bude stabilan i ne bude se rušio, vjerojatno ga neću više ni micati. 2d akceleracija i taj sd problem su mi bili ključni. ako to radi, skupa sa kamerom, neću ga više ni micati.
kupujem si H720 bluetooth handset, ali ga nigdje ne mogu naći. tj, ima na ebayu, ali previše košta. na amazonu ne šalju u hr, imaš li možda preporuku gdje da pogledam?
Imam iskustva s elektronikom, tako da je vrlo lako moguće vlaga ili loš kontakt. Ugasi ga večeras, izvadi bateriju (šteti joj visoka temperatura) i stavi ga na ručnik (suh) i na radijator. Naravno pazi da temperatura nije previsoka. Možeš probati i malo ga propuhati fenom s toplim (opet ne vrelim) zrakom.
Rekoh ti kakav je rom. Neki ga koriste ali ima još dosta mušica, video snimanje, rušenje Chroma i još nekih aplikacija. Očigledno 2D još ima bugova.
Evo tu ti je sve http://www.jokersax.com/developer-pa...enmod-9-atrix/ Jokersax je trenutno na odmoru pa je razvoj pauziran.
Edit: Molim te ovo sušenje izvedi pažljivo da ga još više ne oštetiš!!!
Zadnji uredio zeljko12345 : 20-02-2012 u 22:15
Nije LG izbacio ROM, tj. nije leakao, nego su izasli sources za ICS pa je ekipa s xda (primarno RC) izvela alphu pred tjedan dana.
LG selfkang je izveden iz atrixovog koliko sam ja shvatio. U svakom slucaju je atrixov bio 1.
Pretpostavljam da su verzije za atrix i O2X podosta slicne pa mogu rec da je ICS podosta sredjen. Sve radi glatko i bez stekanja. 2D takodjer.
Alpha je puno starija od tjedan dana. No moje pitanje je kako su uspjeli uraditi akceleraciju ako nemaju llibse, drivere ili kako kod već to želiš zvati za tegru2. Isto tako se sjećam da je LG rom akceleraciju imao prije, netko je poslao link i onda je jokersax rekao da to može upotrijebiti. Koliko sam čitao, uzeli su ICS cource a driver i kernel iz GB.
Zapravo je nebitno tko je bio prvi, bitno je da je razvoj tekao nevjerojatnom brzinom. A još bitnije je da je Motorola najavila službeni ICS![]()
GoGs, jesi li napravio što sa svojim Atrixom?
Pozdrav....
planiram sebi uzet motorolu atrix 4g....trenutno imam n900 na maemu i ta motrola bi mi bila prvi android uredaj...pa imam par pitanja...
1. kako vas sluzi virtualna tipkovnica?
2. planiram uzet novi mobitel koji je vjerojatno na androidu 2.2 pa me zanima da li ga je bolje prvo root-at i unlock-at bootloader pa stavit neki custom rom sa gigerbread-om ili sa ics-om ili da odmah stavim oficijalni gingerbread koji ima za njega? citam da postoji mogucnost da se desi hard brick ako imam taj oficijalni rom a pokusam stavit neki custom rom......pa molim za neki savjet kako mi se nebi desio hard brick.....
Moje misljenje za 2. - NE DIRAJ NISTA, koristi tocno kakvog ga dobijes, sve do trenutka kad ces TOCNO ZNATI sto radis.
Zasto bi pobogu odmah krenuo demolirati softver na sustavu koji dosad nisi ni vidio ni koristio?
haha....ma nebrini se vec sam ja koristio android i stavljao custom romove....al nisam nikad jos imao telefon na androidu koji je bas bio moj i koji bi ja non-stop koristio kao ovu n900.....a mijenjo bi custom rom zato sto mi se svida stock verzija androida koja je na njemu......
Imaš na xda one click root. Ukoliko se imaš namjeru igrati sa romovima i obzirom da je Motorola zeznuta sa lockanjem, fuseom koji se nepovratno promijeni upgradeom, preporučio bih unlock i root prije nego upgradeš na zadnju službenu verziju Andorida. Ako napraviš upgrade postoji mogućnost da unlockom tj. flasanjem starijeg sbf -a trajno brickaš uređaj. Kad ga jednom unlockaš, NIKAD ALI BAŠ NIKAD nemoj flashati stariji sbf. Hard brick ti je zagarantiran.
Prije nego se upustiš u unlock i root detaljno i više puta pročitaj sve upute na xda.
Također, možeš koristiti uređaj i bez unlocka i roota. Doći će službeni ICS i tada ćeš moći normalno napraviti upgrade. Naravno unlockom gubiš jamstvo i nema načina da lockaš ponovno. Možeš samo sakriti unlock poruku ali se i dalje u servisu može otkriti da je unlockan.
Virtualna tipkovnica me normalno služi.
o.k....hvala na odgovoru.....a jel ti koristis neki custom rom ili ovaj stock gingerbread od motorole? jer ako se gubi garancija onda mozda necu ni dirat nista postom kupnjom novog mobitela dobivam godinu dana garancije....
Koristim blago modificirani stock GB. Sam sam stavio ono što mi je trebalo.
ali i zbog te "blage modifikacije" si svejedno moro unlockat i root-at ili?? i ako bi ja ovaj svoj root-o i unlock-o vjedno bi mogo stavit na njega stock GB ili ICS kad izade?
Pročitaj temu, mislim da negdje piše a i očigledno je da sam unlockao i rootao. Ako unlockaš i rootaš postoji mogućnost OTA updatea ali bi moglo biti problema. Recimo meni je neki dan iskočio update (i to rano ujutro kad sam se tek probudio) na noviju GB verziju. Naravno da sam odbio update jer je root prvo što ću izgubiti a možda mi još i bricka uređaj. Nakon toga sam odmah freezao update proces. Ako baš želim tu noviju verziju sigurnije je flashati stock rootani sa xda (fruitcakes). Kao što rekoh, baci se na čitanje [Updated 2-11-2012] THE BEGINNERS (N00B) GUIDE!!! N00BS LOOK HERE FOR YOUR HOW TOs
Obzirom na pitanja koja postavljaš čini se da ipak nisi tako upoznat s Androidom, rootanjem i custom romovima kao što tvrdiš![]()
Bookmarks