Da, ali posto se radi o tako malom ekranu na tolikoj udaljenosti, potrebni su puno veci pomaci da bi kut gledanja bio problem. Hocu reci, sjednes li na pola metra od TV-a i pomaknes glavu 10cm u stranu, suprotni rub ekrana ti je vec pod velikim kutem dok je kod mobitela u istim uvjetima neznatan. Slazem se da nije svejedno i da kut gledanja mora biti DOBAR. Sjecam se Motorole V3 i V3i koje su imale cudno orjentiran ekran koji je imao OK vertikalni ali uzasan horizonalni kut gledanja. Cak kad bih ga iz sredine gledao, jedno oko mi je vidjelo jednu, a drugo drugu nijansu boje sto je rezultiralo u nekakvom laznom 3D efektu jer se mozak "zbuni". No sve dok LCD ima dobar kut gledanja, a vecina uredjaja u cjenovnom rangu npr SGS-a ima, ne vidim to kao nekakvu veliku prednost AMOLED-a. Za razliku bas od trzista monitora i televizora gdje to jako bitno (vidi plazma vs LCD).
Kontrast je ono po cemu se OLED izdvaja. Bas sam jucer opet gledao frendov SGS. Dok su ugaseni, njegov ekran je tamniji od moga a kad se upale naravno kod mene pozadinsko osvjetljenje probija jos vise. Jednom kad smanje te probleme sa trosenjem i degradacijom, reprodukcijom boja i nadam se rijese se te PenTile matrice, biti ce bolji od LCD-a u svakom pogledu. Trenutno to nije slucaj iako vecina ljudi cim vidi "AMOLED" misli da se radi o superiornijem prikazu po defaultu.

Odgovori uz citat
Bookmarks