Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 92

Hybrid View

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    SocialVeteranOverdriveTagger First Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    Galaxy S7 Edge
    Operater
    Vip®
    Bodovi
    28.054
    Nivo
    40
    Bodovi: 28.054, Nivo: 40
    Bodovi: 28.054, Nivo: 40
    Ukupna aktivnost: 8,0%
    Ukupna aktivnost: 8,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao rise000 Pregledaj post
    Aha dakle kut se mijenja ali to ipak nema veze? Kontradiktoran si samom sebi, naravno da situacija niti kod mobitela niti kod telkmi/monitora nije drasticna nego uvijek postoji neki iskoristivi radijus ali taj radijus se uvelike razlikuje kod ekrana koje svrstavamo u dobre po pitanju kuta gledanja i onih koje svrstavamo u lose.

Sto se tice primjera hodanja i pomicanja kuta preporucam malo matematike i razmisljanja o napisanom.... Imam doma jedan SE t303 (sluzi mi samo za kamatarnje u oglasniku) i na njemu neki put jedva vidim sadrzaj ako ga cisto malo stavim u koso dok na gejfonu ne primjecujem taj slucaj.
    Ne izokreci moje rijeci!
    Rekao sam da se mjenja, ali to je zanemarivo jer sigurno ne mases mobitelom dok hodas nego ga drzis ispred sebe tako da tu kut gledanja nema veze..

Opet jedana usporedba koja je fail. Usporedjujes High end mobitel (iPhone) koji i ima posebni ekran (retina display) sa nekim bjednim mobom za 1k kn...
    "Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    ajFon triGeEs
    Operater
    Tmobile
    Godina
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao -->Cionn<-- Pregledaj post
    Ne izokreci moje rijeci!
    Rekao sam da se mjenja, ali to je zanemarivo jer sigurno ne mases mobitelom dok hodas nego ga drzis ispred sebe tako da tu kut gledanja nema veze..

Opet jedana usporedba koja je fail. Usporedjujes High end mobitel (iPhone) koji i ima posebni ekran (retina display) sa nekim bjednim mobom za 1k kn...
    Ne okrecem ja nista, procitaj svoje postove bolje...a sto se tice "fejla" ne usporedujem ja mobitel od 100 i od 5000kn kao takve nego ti pokusavam objasniti definiciju kuta gledanja koji se smatra dobrim i koji se smtra losim. Ocito je jedino da ti ne uspijevas citati s razumijevanjem. Naravno da u usporedbi iPhone, Desirea i drugih high end mobitela su minimalne razlike, isto kao da usporedujemo tri ekrana u low endu ali kad usporedis jedno s drugim vidis o cemu se prica

@ Rista - govorim o kolicini namjestanja i promjene kuta gledanja ne o spektru vidljivosti iz odredene poze. Iz koliko razlicitih kuteva gledas TV tj u kojem radijusu luka? A u kojem sve ekran od mobitela? Zelim reci da je mobitel zahtjeva promjenu kuta gledanja cim se ti pomaknes jer pomices i njega dok kod TVa/monitora to ne radis.

Svježe registriran
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao rise000 Pregledaj post
    @ Rista - govorim o kolicini namjestanja i promjene kuta gledanja ne o spektru vidljivosti iz odredene poze. Iz koliko razlicitih kuteva gledas TV tj u kojem radijusu luka? A u kojem sve ekran od mobitela? Zelim reci da je mobitel zahtjeva promjenu kuta gledanja cim se ti pomaknes jer pomices i njega dok kod TVa/monitora to ne radis.
    Da, ali posto se radi o tako malom ekranu na tolikoj udaljenosti, potrebni su puno veci pomaci da bi kut gledanja bio problem. Hocu reci, sjednes li na pola metra od TV-a i pomaknes glavu 10cm u stranu, suprotni rub ekrana ti je vec pod velikim kutem dok je kod mobitela u istim uvjetima neznatan. Slazem se da nije svejedno i da kut gledanja mora biti DOBAR. Sjecam se Motorole V3 i V3i koje su imale cudno orjentiran ekran koji je imao OK vertikalni ali uzasan horizonalni kut gledanja. Cak kad bih ga iz sredine gledao, jedno oko mi je vidjelo jednu, a drugo drugu nijansu boje sto je rezultiralo u nekakvom laznom 3D efektu jer se mozak "zbuni". No sve dok LCD ima dobar kut gledanja, a vecina uredjaja u cjenovnom rangu npr SGS-a ima, ne vidim to kao nekakvu veliku prednost AMOLED-a. Za razliku bas od trzista monitora i televizora gdje to jako bitno (vidi plazma vs LCD).

Kontrast je ono po cemu se OLED izdvaja. Bas sam jucer opet gledao frendov SGS. Dok su ugaseni, njegov ekran je tamniji od moga a kad se upale naravno kod mene pozadinsko osvjetljenje probija jos vise. Jednom kad smanje te probleme sa trosenjem i degradacijom, reprodukcijom boja i nadam se rijese se te PenTile matrice, biti ce bolji od LCD-a u svakom pogledu. Trenutno to nije slucaj iako vecina ljudi cim vidi "AMOLED" misli da se radi o superiornijem prikazu po defaultu.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Samsunga Galaxy S vs. HTC Desire HD
    By macanovic in forum Usporedbe Modela
    Odgovora: 16
    Posljednji post: 01-01-2011, 20:56
  2. i9000 Galaxy S Vs. Desire custom modifikacije
    By coby in forum Usporedbe Modela
    Odgovora: 6
    Posljednji post: 19-09-2010, 15:04
  3. Odgovora: 1
    Posljednji post: 25-09-2009, 20:32