Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 4 od 4

Hybrid View

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    1000 Experience PointsVeteran

Datum registracije
    Nov 2009
    Mobitel
    LG P350
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    36
    Bodovi
    4.872
    Nivo
    16
    Bodovi: 4.872, Nivo: 16
    Ukupna aktivnost: 2,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Acer Aspire One - BSOD

Prijatelj ima Acer Aspire One Netbook, sa originalnim Windows 7 Starterom. Procesor je Intel Atom 1.66 Ghz, 1 GB RAM, i ovo ostalo se ne mogu sjetiti.

Požalio mi se kako mu u zadnje vrijeme čim upali netbook radi sasvim sporo, i ako pokrene bilo koji program sve mu zblokira i preostaje samo ručno gašenje. Pa me je zamolio da vidim u čemu je problem.

Pokrenuo sam ga u Safe modu, i skenirao cijeli disk s Malwarebytes-om, Hijack This, Avast, Adware i još nekim alatima, i nisam ništa našao. Pa sam ga skenirao s AVG Rescue Discom, koji isto ništa nije našao. Očistio sam suvišne podatke u registru pomoću CCleaner-a, kao i pogasio nepotrebne startup programe, pobrisao nepotrebne programe, i privremene fajlove. Provjerio sam disk, i potpuno je zdrav. Provjerio sam RAM, i sve je uredu.

Kada sam sve to obavio, htio sam ga normalno pokrenuti, ali sam dobio BSOD. Nakon toga i Safe mode, i sve one opcije (kada pritisnem F8 prije pokretanja Windowsa), završe s plavim ekranom i restartom.

Pa sam skinuo Windows 7 Recovery Disc, kojeg sam pokrenuo s USB sticka. Ali i to se vuče nevjerojatno sporo. I bilo što da odaberem, ili zašteka ili učitava po nekoliko sati. Pokušao sam vratiti sustav u raniju točku, ali nažalost nema niti jedne točke.

Podigao sam Ubuntu 10.10 u Live modu, koji je radio besprijekorno, i čini se kako nema hardverskih problema.

Instalirani Windows je originalni, pa ga ne želim rušiti. U njemu postoji opcija za vraćanje svih postavki na tvorničke postavke, ali nažalost više ne mogu niti pokrenuti Windows, jer dobijem BSOD.

Što da radim? Dali bih mogao taj Windows pregaziti s piratskim Windows 7 Starterom, ali kasnije upisati serijski broj od tog bivšeg Windowsa?

SMSator Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    LG L90 Dual
    Operater
    vip TELE2
    Godina
    45
    Bodovi
    68.694
    Nivo
    63
    Bodovi: 68.694, Nivo: 63
    Bodovi: 68.694, Nivo: 63
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Probaj napraviti nadogradnju BIOSa, ako ni to ne pomogne onda napravi backup pa instalaciju sedmice, skini neku od onih all in one verzija koja ima starter omogućen tako da neće bit nikakve piratizacije kad uneseš ključ sa naljepnice.

Ali prvo provjeri da nema slučajno već ugrađenu mogućnost D2D recovery-a koja se pokreće pritiskom na Alt+F10 čim se prikaže slika biosa. I navedi koji je točno model (npr. AOXXXXX) jer ih ima preko 10 varijanti iz Acer Aspire One linije.

3. 'Hvala' kaže:

Datum registracije
    Nov 2009
    Mobitel
    LG P350
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    36
    Bodovi
    4.872
    Nivo
    16
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao sms freak Pregledaj post
    Probaj napraviti nadogradnju BIOSa, ako ni to ne pomogne onda napravi backup pa instalaciju sedmice, skini neku od onih all in one verzija koja ima starter omogućen tako da neće bit nikakve piratizacije kad uneseš ključ sa naljepnice.

Ali prvo provjeri da nema slučajno već ugrađenu mogućnost D2D recovery-a koja se pokreće pritiskom na Alt+F10 čim se prikaže slika biosa. I navedi koji je točno model (npr. AOXXXXX) jer ih ima preko 10 varijanti iz Acer Aspire One linije.
    Piše na poleđini netbooka Acer Aspire One 532h-2DS. Pogledati ću ovo za D2D recovery čim završim sa skeniranjem s ovim retardiranim Windows 7 Repair Discom. Evo skenira nekih 3 sata za mogućim pogreškama kod startupa.. Nadograditi BIOS ne mogu dok nemam funkcionalan Windows na netbooku..

Datum registracije
    Nov 2009
    Mobitel
    LG P350
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    36
    Bodovi
    4.872
    Nivo
    16
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo ipak ima nekakav D2D recovery. Sada sam ga pokrenuo, i dobio sam prozor Acer eRecovery Management u kojem sam odabrao vraćanje na tvorničke postavke.. Hvala sms freak! Javit ću rezultate kasnije..

EDIT: Vratio sam cijeli sustav na tvorničke postavke, i sad je sve uredu! Još jednom hvala sms freak!

Što se mene tiče može lock.
    Zadnji uredio Rodney : 22-12-2010 u 23:46

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. [acer emachine e725] - Prilikom instaliranja w xp izbacuje BSOD
    By Alienware in forum Prijenosnici, tableti, hibridi
    Odgovora: 28
    Posljednji post: 07-03-2010, 16:37
  2. Acer Aspire 9300
    By FaberOSK in forum Prijenosnici, tableti, hibridi
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 17-11-2007, 00:23