Koliko je meni poznato nijedan nema pravi multitasking. Sve ovisi o aplikaciji koju koristiš. Večina aplikacija samo pamti stanje u kojem je bila. To je nakakvo pauziranje aplikacija a ne multitasking.

Npr. na androidu-uđeš u browser (npr dolphin hd) i odeš nešto skidati s rapida. Čekaš da odbrojava x sekundi. Ako izađeš iz browsera i radiš nešto drugo, rapid će nastaviti s odbrojavanjem tamo gdje si izašao i pokrenuo drugu aplikaciju. Kod drugih aplikacija multitasking radi. Na ifonu je slično, tako da je o multitaskingu na obje platforme suvišno raspravljati.

Koga zanima multitasking neka uzme wm6.x

Koristio sam iphone4 oko tjedan dana i uređaj je super. Definitivno najbolja kvaliteta izrade. Možda malo slabiji vanjski zvučnik ali to me nije smetalo. Prijem signala mi je bio ok, kao i na drugim mobitelima. Mene je smetao os, koji mi se ne sviđa, dao sam mu priliku, ali jednostavno mi je odbojan. Dosta su mi falili widgeti, npr. da se upali wifi na iphonu moraš kopati po izbornicima, na androidu staviš widget i prekidač je na "desktopu". To je prožeto kroz čitav sustav. Android je moćniji.

Kada se sjetim itunesa, tlak mi se diže.

Moj izbor je android i htc, ali ako možeš probaviti ios, možda ne bi bilo loše uzeti iphone. Sve u svemu nećeš pogriješiti ni s jednim uređajem u toj klasi.