E nekuzim bas koji drugi telefon imas na meti, ali ako mislis Alcatel OT806, tak to je isti telefon kao ovaj. Tmobile kupuje te telefone od TCL (vlastnik alcatela) i brandira jih kao svoje, to znaci da ot806 i text II su identicni. E pa dobro, review, pocet cu od mana.
Mane:
1) Ne bas dobar displaj. Rezolucija je ok, boje su ok, ali sta mi smeta je da se displaj intenzivno mjena boje prema uglu pod kojim ga gledas. Mislim da technologia displayja je CSTN. Al kad pogledam kolko mobic kosta, pa zapravo display odgovara cijeni.
2) Ovo je fakat detail koji me ali zna cesto naljutit. Kad pises SMS, mozes si izabrati izmedu dva rjecnika, croatian i smart croatian. Smart croatia do dan danas neshvacam kak zapravo funkcionira, nenakva kombinacija T9 + qwerty, ali to nije bitno. Bitno je da croatian rjecnik neubacuje shift na pocetak rjecenice, pa ga moras uvjek sam aktivirati (mala glupost, al dobro bi dosla)
3) Ponekad malo nekonzinstentna navigacija razlicitim menijima.
4) Telefon zna minimalizirat java aplikacije, ali to na zalasost neznaci da mozes imati upaljene dvije istovremeno.
5) Ako stavis telefon na profil "silence/tisina", taj profil prebije alarm ili kalendar.
6) Ako se izvadi bateria na dulje vrijeme, neke postavke telefona (kao time) se resetiraju.
Bright side of life:
1) Kompletan UI. Covjek se mora ponekad cudit na kakve ugodne detaile naide kad radi s telelefonom. Kod UIa nije nit jedna veca stvar koju bi mu zamjer osim ponekad nekonzistentnog ponasanja (naprimjer da tipka zelenog telefona ponekad znaci OK a ponkedad nista)
2) Komplet audio oprema. Od vrlo pristojnog MP3 playera preko dobre kvalitete reproduciranja po 3,5mm jack, koji je u ovoj kategorii iznimka.
3) Naravno wifi. BTW: telefon ima jednu simpa opciju. Kod java aplikacija si moze covjek izabrati kako hoce da se spaja na internet, preko sim kartice, preko wifi ili "preferirat wifi", to jest ako radi wifi mreza, ukljuci se na nju a ako ne onda ide klasicno preko gprs/edge
4) Na desktop si muzes stavlajt razlicite widgete (weather,news, world time, music player, my favorites, email) pa te i ikone java aplikacija.
Sve ostalo (kao fotic itd) ako nisam spomenuo, onda zbog toga jer je kvaliteta tih funkcia na prosjecnoj razini prema cijeni telefona. Zapravo mislim da ako bi telefon u simpa paketu kostao cak o 200-300kn vise, jos uvjek nebi imao u svojoj kategorii bas konkurencije (osim xperie X8 od bonbona za 1000kn)

Odgovori uz citat
Bookmarks