Zanima me, posto moj Hero je dosta sporiji sa Class 4 karticom, gdje mogu nabaviti brzu karticu i po kojoj cijeni?
Zanima me, posto moj Hero je dosta sporiji sa Class 4 karticom, gdje mogu nabaviti brzu karticu i po kojoj cijeni?
Teško u Hrvatskoj.
Class 6(eventualno 8 ako naiđeš) bi trebala bit dosta.
Nego, kolko je spor? Koji rom koristiš? Kolko je kartica "nartpana"?
-i mene zanima gdje nabaviti najbržu microSD karticu?!![]()
http://www.nabava.net/trazilica.php?...=Pretra%C5%BEi
A mogao bih i ja nabaviti Transcendovih kartica od 32 GB Class 10... Uglavnom, ima ih, nismo više u 20. stoljeću.![]()
Ako je vjerovati ekipi sa pcskperta, ovaj seller bi trebao držati genuine Kingmax proizvode:
http://cgi.ebay.co.uk/Kingmax-Class-...item53e4e31a06
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=204846
Inače je ebay prepun fejkova, pa ono, dvaput razmisli prije kupnje.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Ja imam SanDisk 8GB Class 2. Vjerovatno zbog kartice mi je mob sporiji.
Ajde javite u temi ako neko preko Ebay-a kupi memorijsku i bude sve u redu da si i ja jednu piknem![]()
T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3
Ljudi jel moguće da moja SanDiskova kartica od 8GB Class 2 (nedavno formatirana) usporava mob?
Naime, Legend mi je postao totalno trom, kao i Galaxy se ponaša, nije pretrpan, stvarno me nervira, tako da želim što prije naručiti novu memorijsku i onda napravit hard reset na mobu i nadam se da će onda bit sve oke.
Jel kupovao ko s tih linkova memorijske?
T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3
Ne bi trebao osjetiti osjetno usporenje ukoliko ti sistem aktivno ne koristi karticu (tipa ako koristiš apps2sd, apps2ext, data2sd i sl. modovi). Usporenja bi (uvjetno rečeno) trebao osjetiti prilikom rada sa sadržajem na kartici (loadiranje galerije, brisanje/kreiranje cachea pojedinih aplikacija). Brža kartica je svakako dobra investicija, pogotovo ako kupiš neku ekstra karticu i držiš je za sebe, dakle ne prodaješ je s mobom. To je već investicija za budućnost![]()
Ako ti mob generalno šteka pri svim radnjama, tu bih karticu stavio na zadnje mjesto potencijalnog krivca.
Imam Hero sa RCmix ROM-om 2.1 Sense trenutno...Prije sam imao Floyo 1.2.0, 2.2 clockan na 691mhz i slike je full sporo ucitavao....
Govorim za općenito, na Home Screenu jako sporo otvara sve aplikacije, ili kada mjenjam Home Screen sporo se scrolla, onda mi onaj animation wallpaper (od HTC Sense) ponekad šteka, uglavnom mob mi je počeo ozbiljno se blesirat.
Mislim da je to zbog aplikacija koje sam stavljao (tipa LauncherPro, LockBot...), ali iako sam ih izbrisao opet sve isto.
Sada imam samo WidgetLocker od ovih aplikacija koje mjenjaju lockscreen/homescreen.
Znači @xlr misliš da mi netreba brža kartica, tj. da nije do nje?
Hmm, a neznam do čega bi onda moglo biti, mob ima uvjek slobodne RAM memorije u prosjeku 80-120 MB i opet šteka (a toliko MB je imao i prije kada je normalno radio).
Dakako, probao sam kako mobitel radi bez memorijske, i na moje veliko razočaranje opet šteka.
Možda zbog widgeta? Sumnjam...
To što opisuješ više nema veze s karticom. Ili ga je uneredio Froyo ili aplikacije. Možeš probati maknuti i widgete, pogotovo ako imaš natrpane homescreenove. Nemam pojma šta si na njega sve instalirao, ali možda ne bi škodilo napraviti jedan factory reset. Napravi backup sa Mybackup Pro (apps, sms, log, bookmarks) i polako ispočetka. Idemo u off, prešaltaj se u Legend temu.
Što kažete na ovu memorijsku?
Svekupno bi me trebala doći ispod 200 kn (po mom računanju cca 165 kn)
Zadnji uredio GT-R : 23-12-2010 u 01:08
A ova ?
Piše da neide za BiH, ali Hrvatska nije navedena, znači da bi trebala ići...
SandDisk je daleko bolji nego transcend - gledao sam neke testove...Uglavnom, sandisk class 6 je znatno brži od transcend class6. Usporedba je rađena na digitalnom fotoaparatu ako se ne varam...U minutu se sa transcendom uslika 80-ak slika,a sandiskom 120-ak...nesjećam se više...Znam da je zaključak da je sandisk znatno skuplji i znatno bolji od transcenda... Ja imam transcend 8 gb class6...170 kn platio.
Ja sam naručio KINGMAX-ovu memorijsku s Ebay-a, 8GB, class10 s adapterom.
Uplaćeno 125 kn, sad je red na poštarima.
Nadam se da više neće biti nikakvog štekanja i usporavanja mobitela.
Jedva čekam da dođe, sada imam mobitel bez memorijske jer mi je crkla SanDisk-ova 8GB class2, a pošto više nemam račun i garanciju mogu ju bacit u smeće.
Evo stigla mi je memorijska.
Prije nego sam je ubacio u mob, staru sam formatirao i napravio hard reset, tako da sve bude "ispočetka", nanovo. Isto sam formatirao i novu prije korištenja.
Kopiram 3 foldera, 729 pjesama u njima, zauzimaju 4,23 GB, kopira se preko USB-a na mob oko 15 min.
Mislio sam da će ovo malo brže ići, ali kako mi se čini ovom "brzinom" je išlo i na class2.
To je to za sada, sada slijedi instaliravanje aplikacija, pa prilagođavanje svega, pa ću tek onda zaključiti kakva je memorijska ustvari.
Skini s marketa sd tool i provjeri brzinu kartice. Često se događa da piše class 6, a ono u stvarnosti class 2
Kopiranje preko usb kabla nema smisla uspoređivati s ikakvom klasom kartice, zato sam te tražio test preko card readeraRezultati će ti biti još gori (sporiji) ako kopiraš brdo malih fajlova.
Evo prošao cijeli dan otkako imam novu memorijsku pa ću napisati dojmove.
Kada sam ju tek stavio i prebacio podatke, slijedilo je podešavanje, widgete sam stavljao, i tu je mob dosta štekao kada pomičem widgete, jako me živcirao, te nisam primjetio gotovo nikakvu razliku nego prije kada sam imao class2.
Kasnije kad se sve posložilo, tada sam primjetio brzinu memorijske. Slike otvara dosta brzo, kao i PDF file-ove u Adobe Readeru, ali opet mi nekako nedjeluje kao da je to class10, imam osjećaj da imam class6. Ja sam se ponadao da će mob letjeti, da će to biti ultrabrzo, ali sam se malo razočarao.
Neznam, nisam baš nešto previše zadovoljan memorijskom, i nevidim veću razliku između ove i kada sam imao class2.
Možda je to samo naslikano class10 na njoj a ustvari je class 6 recimo.
Bookmarks