kupuj ovo, odličan laptop, procesor, grafička ma sve
ako se odlučiš za neki drugi gledaj samo da je procesor intelov i5
Pozdrav,
molio bih savjet ili preporuku za kupovinu ozbiljnijeg laptopa do 7000kn NITI KUNE VIŠE JER JE I OVO MAX NATEGNUTO
zanima me 16" ili 17" i5 proc 4gb rama i jača grafička kartica jer iako je SEKUNDARNO(!!!) računalo na njemu planiram koristit adobe cs5 s tim da je naglasak da može normalno funkcionirat u cs5 premieru(BITNA GRAFIČKA)!
za sad sam našao ovaj model http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=1238 s cijenom 6400kn što mi ful odgovara ali ako netko ima bolji prijedlog slobodno neka kaže.
kupuj ovo, odličan laptop, procesor, grafička ma sve
ako se odlučiš za neki drugi gledaj samo da je procesor intelov i5
malo sam uspoređivao i našao sam ovaj http://www.ldsoft.biz/hp-prijenosno-...6ea-47815.aspx koji je po mnogim karakteristikama bolji od gore navedenog ali nije i5 proc.
Zašto misliš da mora bit intelov proc?
mojka preporuka je http://www.protis.hr/products/detail...-ws568ea/33918
ukratko -
HP Pavilion dv6-2180em,
Intel i5-430M 2,26 GHz,
6144 MB ram,
15,6", 1366x768,
SATA 320 GB,
Windows ® 7 Home Premium 64 bit,
NVIDIA® GeForce® GT 320M 1GB,
DVD±RW DL, 10/100/1000 Ethernet, 802.11b/g/n,
USB 2.0 4
(cito dovoljan za tvoje potrebe - mislim na cs5 - jedino bas ako velicina ekrana igra ulogu jer je ovaj 15.6")
nisi napomenu kako ces placati jer sa zdravom lovom mozes bolje proc i dali treba imati windowse ili ne
***There isn’t a perfect smartphone out there. There’s always something for anyone to love or hate.***
intelov procesor zato što je jednostavno puno bolji od amd-ovog. AMD se brzo grije, i njegovi quad core procesori su slabiji nego intelovi dual core. i5 je trenutno najbolji proc za laptope i s njim ne možeš pogriješiti, malo se grije a daje nevjerovatne performanse.
i ja bih ti preporučio ovaj laptop što je Hoc napisao, samo kupi free dos, jer windows možeš i samo instalirati
ako te pamet služi bježi glavom bez obzira od hp-a....
Zadnji uredio Smuchac : 14-12-2010 u 18:33
Za drivere ti mogu pričat do jutra. HP podrška za drivere mi je jedini + od ovih gore kritika koje navodiš.
Jedna Toshiba L350 nema dostupne drivere za sve svoje komponente za Xp operativni sustav i to me smeta nevjerojatno,al sta je tu je. Svejedno,nisu loši i dosta su bolji od ostalih ispod sebe. Iznad njih vidim samo Toshibu pa bih nju i preporučio svakome.![]()
Ok vidim da se mišljenja razlikuju...koja bi bila vaša preporuka? Uvjet je da je 17.3", i5 proc, grafička HD 5650 ili tog ranga i da je hard minimalno 500gb na 7200.
Nije lap za igranje već za rad i ne trebaju mi windowsi. I naravno da je max 7000kn s pdv-om!
Zar je AMD Phenom™ II Quad-Core zaista osjetno slabiji/lošiji od Intelovog i5?
Kao što vidiš gore, to je bio primarni plan ali kad sam usporedio što toshiba nudi za tu cijenu s hp-om, ispalo je da hp ipak ima bolje komponente.
Ali ako imaš neki prijedlog u tom rangu po pitanju toshibe, shoot! Stvarno nisam našao ništa pametno, mislim jesam ali ne zadovoljava uvjete koje sam naveo u postu iznad tvojeg.
Uglavnom toshibini imaju hard na 5400 i grafičku GT300M koja je slabija od ove ATI HD 5650 i da 16" display
Zadnji uredio boom22 : 14-12-2010 u 21:21
za ono što ćeš ti koristiti, ovo ti je i više nego dovoljno. da, istina, hp ima relativno jaču konfiguraciju. no duplo manju garanciju. to ti sada neće puno značiti, ali kad dođe vrijeme kad ti rikne matična na HPu točno 2 dana nakon isteka garancije, pojest ćeš si i muda i govno za uloženih 7000 kuna. to što si ušparao garanciju i digao konfiguraciju, žalit ćeš ohoho. a slučajeva je bilo također podosta.
ja imam toshibu A300D 205 satellite. 3650 grafičku. vrtim sve moguće 3D alate, catiu, autocad, ma sve živo. nemam nikakvih problema. ne cijepidlači i uzmi toshibu.
Taman kad sam mislio da sam riješio dilemu dao si mi za razmišljat
Malo ću progooglat jel ima kakvih problema s tom serijom!
Sad sam našao ovu toshibu http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=1530 ali ubija me taj hard na 5400!!
Zadnji uredio boom22 : 14-12-2010 u 22:30
Prošli tjedan sam i ja sam kupovao laptop sa istim performansama koje i ti tražiš boom22
I na kraju sam bio u dilemi između:
Toshiba L665-1DX - 6100kn
Intel i5-460M 2,53 GHz, 3072 MB RAM, 15,6" 1366x768
SATA 320 GB 5400RPM, WIN7 HP,
ATI Radeon HD 5650 (1GB)
http://www.protis.hr/products/detail...-l6551dx/39724
ili
HP Pavilion dv6-3160em - 6900kn
Intel i5-460M 2,53 GHz, 4096 MB RAM, 15,6", 1366x768
SATA 500 GB 7200RPM, WIN7 HP,
ATI Radeon HD 5650 (1GB)
http://www.protis.hr/products/detail...-xe048ea/39514
Ovaj HP mi se jako jako sviđao i dosta sam dugo slinio oko njega, išao ga gledati uživo u Links, no nisam ga se usudio uzeti upravo zbog toga što sam čuo milion loših priča o HPu, pa sam izabrao Toshibu zbog duže garancije i kvalitete o kojoj svi pričaju.
Kad sam donio Toshibu doma i raspakirao je, oduševljenje je splasnulo u roku keks.
Ukratko, sve Toshibe Satellite serije imaju više manje istu kvalitetu kučišta (modeli od 3000kn do 7000kn), a to kučište je živo S.R.A.NJ.E. uvija se poklopac ekrana (jako mekana plastika) propada tipkovnica u dubinu kada se jako stisne, nešto cijelo vrijeme užasno cvili tako da me rad u tišini ubijao, tipkovnica je glatka i lakirana tako da se vrlo brzo zamasti i postane skliska i nadasve odvratna, 2 particije hard diska (oko 120GB slobodno na svakoj, premalo), kontrast ekrana je očajan (no to je tako na većini novih laptopa)
Sve u svemu dojam laptopa od 3000kn.
Priča ide dalje, ja sam s laptopm bio užasno nezadovoljan, no uspio sam ga vratiti u protis čisto zbog toga što na računu piše da je jamstvo 3godine, a kad sam ga registrirao na internetu sam skužio da je jamstvo jedna godina + produženje s 1 godine na 2 godine gratis, naravno uvjeti produženog jamstva su lošiji od običnog tako da sam tu dodatno popizdio jer su mi 3god jamstva bili jedan od najjačih argumenata za izbor Toshibe nad HPom, a dobio sam usranih 1+1 godinu.
Naravno kada sam vratio toshibu odlučio sam se za HP i definitivno mogu tvrditi da je to laptop 2 klase iznad svake nove toshibe satellite serije.
Vrlo kvalitetno složeno aluminijsko kučište, bolji kontrast, osvijetljena i kvalitetnija tipkovnica, mogućnost prebacivanja na Intel MHD grafiku (radi uštede baterije), kvalitetnije hlađenje i definitivno ljepši izgled su samo neki od aduta HPa Pavillion serije nad ovom toshibom.
Pavilion je u nas nov, to je malo skuplja serija HP-ovih laptopa i puno je bolje složena od ostalih jeftinijih (koje posjeduju svi ovi od kojih dolaze pritužbe na HP)
Poanta priče; ime proizvođača zaista više ništa ne znači
P.S. za kog vraga neki proizvođači particioniraju HD na dva dijela, ja tu ne vidim neki smisao, ako HD crkne izgubljeni su podatci s obje particije, a ako se sruše windowsi lako se na komp ušteka usb stick sa bootabilnim linuxom i preko njega prebace podatci...
Zadnji uredio Harasho! : 15-12-2010 u 23:23
Harasho! thx na komentaru, HP je naručenBaš sam se danas čuo s frendom koji je isti kupio prije tj. dana i rekao je da je oduševljen, tako da je odluka pala.
Hvala svima na komentarima i informacijama!
ja imam paviliona dv6 vec godinu dana...nemas brige.radi savrseno,bez ikakvih problema.
Bookmarks