Najgora stvar od svega ovdje jest da se nismo razumjeli. Ali nema veze.
Ukratko ne branim vip. Nemam razloga, niti sam plaćen za to. Pokušavam ti objasniti da ne možeš očekivati od nekoga tko je trgovac da će raditi za tvoj džep. To ne ide tako nigdje pa ni kod nas. „Nema promocija, akcija, popusta“ – sve će to netko platiti...
Što se tiče načela, radnji oko izbora tarife i sličnog, recimo da to više nije ni važno. Jednostavno mislim da ne postupaju svi jednako kada biraju tarifu i mobitel, naročito ne na način kojim se ti koristiš. Usporedbe s kolom sreće su neadekvatne i dobrim djelom promašene.
Kao što znaš, u ovoj priči mi „plešemo kako vip svira“. Vip sastavlja ugovore, a na nama je da ih potpišemo i pristanemo na sve ili da ih ne potpišemo. Nema treće opcije. To je zapravo problem tzv. tipskih ugovora koji su uglavnom nepovoljni za ekonomski slabiju stranu. Jednom kada isti potpišeš, nemaš se na što žaliti, osim u iznimnim slučajevima.
Ovo drugo što kažeš, da vip isti uređaj nudi sada u akciji -50% je drugi par rukavica. Jedno je bilo onda, drugo je sada. Nažalost. Kamate, opće uvjete poslovanja, kredite... sve to razumijem i suosjećam. Ali na sve smo to pristali, bilo potpisivanjem ugovora, uzimanjem kredita...
Također povlačim se iz rasprave jer ovo nema više smisla. Nadam se samo da će netko nakon svega ovoga opreznije ulaziti u ugovorni odnos.

Odgovori uz citat
Bookmarks