ok, hvala vam obojici![]()
Zato i jesam naveo da postoji mala šansa da će prijenos biti odgođen, jer ti sigurno ne žele plaćati 10kn/h zato što kasne
A drugi dio pitanja... zaboravi na to, neće ti biti prenesen broj prije roka kao što je rekao i @anthony. Novi sim ne trebaš nositi non stop za sobom. 22.05. kada ti nestane signala na staroj kartici, ubaci novu i to je to.
ok, hvala vam obojici![]()
jedan mali ispravak...
Operater IMA pravo iz opravdanih razloga odgoditi prijenos, a kao što je moba2007 u tom slučaju ćeš biti obaviješten (ili nećeš kao što je kod mene bio slučaj).
Pravilnik o prenosivosti broja, članak 11. stavak 3. točka f) kaže:
Primatelj broja mora podnositelja Zahtjeva za prijenos broja prilikom zaprimanja zahtjeva upoznati s postupkom prijenosa broja te obavijestiti o sljedećem:
f. svim razlozima odgode prijenosa broja
U slučaju da je prijenos broja neopravdano odgođen, smatra se da isti nije bio pravovremen i podliježe naknadi.
No kao što su ti kolege rekle, ukoliko si dobio datum prijenosa 22.5. to znači da bi prijenos broja trebao biti tog dana. postoji mogućnost da zakasne, ali uraniti sigurno neće.
Koliko kartica mora biti aktivna u jednoj mrezi da bi mogao obavtiti prijenos broja u drugu mrezu?
Dali je potrebna i nadoplata koja bonom ili je dovoljna aktivacija?
Ako netko zna...
Hvala
--
. [Lejzermaster]
Dovoljna je samo aktivacija broja, dakle samo napraviti prvi poziv i predati zahtjev za prijenos.
kako da prebacim simpa broj na bonbon a nepoznati mi je puk1 broj?
Kad sam nedavno prebacivao broj u tomato djelatnik u vipu mi je rekao da više ne treba puk1 nego samo osobna.
Nisam bas siguran da ne treba PUK broj. Kako se dokazuje da je to tvoj broj. Uzmimo da ja znam tvoj broj i dodjem kod nekog operatera i trazim da mi se prenese broj a ti nista ne znas o tome!?
Inace PUK broj ce ti reci u Sluzbi za korisnike ali te pitaju neke detalje, koliko novaca imas na racunu, kad si zadnji put nadoplatio bon, koje brojeve si zvao u zadnje vrijeme...
@10aLEX
U krivu si. Za prijenos se ne traži puk
OK prije se trazio PUK kad sam ja prebacivao broj, ali neka mi neko objasni kako ce povezati osobu sa MSISDN-om, osim ako je broj registriran pa onda moze po osobnoj, ali nitko u raspravi ne naglasava to.
Pa ako radiš gluposti valjda nećeš svoju osobnu dati.
Stvarno ti u HAKOMu ili tko je vec to odlucio (bez PUKa) su nesposobni! Nadam se da su makar osobe koje su registrirali broj osigurane od takvih potencijalnih problema!
Meni je lako zamisliti da se netko pokusa dokopati zlatnih brojeva tipa 09x/500-5000, a za to unajmi nekog studenta da on da svoju osobnu. :-(
Meni je lako zamisliti da netko unajmi studenta da opljačka dućan umjesto njih. Pa nisu studenti glupi da kradu brojeve u tuđe ime.
Točno tako. Krađa privatnoga vlasništva kazneno je djelo. Vrlo lako se ustanovi tko se služio određenim brojem i onda slijedi mirisanje rešetaka.
kakvo mirisanje rešetaka za tako nešto u RH, o čemu ti?
Dobro ne mora biti student, nego uzmimo nekog "klinca" koji je tek napunio 18 godina i neko mu ponudi da za 100 kn ide za njega promjeniti broj, jer kao vlasnik ne stigne, u guzvi je,... (uvijek ima naivnih i lakih na par kuna za bezazlenu i jednostavnu aktivnost)
A i kako moze biti kradja kad operater ne zna tko je vlasnik kartice. Tebi kad otudje broj (prenosenjem na ovaj nacin) ces ti prvi morati dokazivati da si ti vlasnik i da ti ga je netko "ukrao".
Mozda je ovo samo posljedica one odredbe da svi brojevi moraju biti registrirani i da je tako (kao sto nije, klasicni Hr. sindrom) onda nema problema sa prenosenjem broja bez PUKa.
teoretski bi lopov mogao ukrasti broj i bez prijenosa. jednostavno otiđe u telekom centar kaže da je izgubio broj i da mu ponovno izdaju broj i da ga onda registrira na svoje ime.
e sada, javi se pravi vlasnik broja u telekom centru i kaže da je pokraden. u telekomu će mu reći da u njihovoj evidenciji nije navedeno da je on vlasnik broja, jer ga nikad nije registrirao na svoje ime.
ovo se meni dogodilo:
zatražio u t-centru dobar broj s 099. dali mi ga, a onda nakon par mjeseci mi ga uzeli jer se javio vlasnik broja koji ga koristi u drugoj mreži, a u HT-u im stoji da je broj ugašen.
i nisam jedini kojem se to dogodilo. problem je što HT ne bilježi kao žive brojeve one koje su prenešeni u drugu mrežu i dozvoljava si izdati potpuno iste brojeve (s prefiksom 098 i 099) iako su isti u upotrebi u tele2 ili vipnetu
ht me u ovom slučaju obeštetio s nekoliko stotina kuna, a drugu osobu koja je koristila identičan broj s novim mobitelom vrijednim nekoliko stotina kuna. hakom je samo od mene tražio da li sam zadovoljan s ponuđenim obeštećenjem
Eto, to samo potvrdjuje da se HT prilagodio pravilima u Hr., moze da pise i da postoji zakon ali ne mora da se provodi. :-(
Danas se na moj.bonbon stranici pojavila ova poruka:
Unutar tvog profila nalaze se brojevi pod različitim OIB-om. U Moj bonbon profilu može biti više brojeva, ali svi moraju imati isti OIB. Molimo te unesi OIB - svi brojevi pod tim OIB-om ostat će u profilu, a ostali će biti izbrisani iz njega.
To je ono sto smo ovjde pricali da svi brojevi moraju biti registrirani.
Bookmarks