Gle,ja sam ti imao isti problem,samo sam spajao laptop na LG LCD Full HDTV 107cm

Meni kad sam upalio se prikazivala slika i na laptopu i na tv-u,a kada sam restartirao,na TV-u slika je poprimila veću rezoluciju,bila bolja i kvalitetnija,ali sam je morao centrirati (rubovi su mi bili crni na TV-u),ali display na laptopu nije radio,tj otisao je u stand by

E sad,za tvoje prvo pitanje
Da li postoji neki nacin da nezavisno u ATI CCC namjestim rezolucije pa kad prebacim sa jednog displeja na drugi da oba rade na idealnim rezolucijama.
To ovisi koliko je jaka grafička.Ja sam na laptopu imao ATI X1600 Mobility i slika mi je bila tako muljava i na displayu i na TV-u

Kada sam restartirao,slika mi je otisla samo na TV i bila je puno bolja (boje,kontrast)

A recimo,na ovom sad kompu na kojem imam ATI Radeon XFX HD 4890 i probao sam spojiti,boja je kvalitetna i na monitoru i na TV-u,tako da ti ovisi o jacini graficke,a tvoja je dosta jaka pretpostavljam,pa bi mogla vritit oboje istovremeno sa dobrom bojom i kontrastom.

A ti pitas za rezolucije samo na TV-u.Da,njih možeš manualno namjestiti,odi u ATI CCC,namjesti da ti je TV jedini input i restartiaj.To bi trebalo biti to.Trebao bi se vratiti na svoju naturalnu rezoluciju.

I da,ne bi trebalo smetati TV-u. A niti grafičkoj kartici. To ti je kao da spajas drugi monitor na graficku (nista se nece pokidat).

Nadam se da sam pomogao.