pozdrav raja, novi sam korisnik foruma i naravno iphona 3 gs 16 gb, ios 5.0.1. bb. 06.15.00
ocaran sam mobitelom, inace sam inforamticki za iphone nepismen, dosta toga citam zadnjih 7 dana po netu ali mi je zaista previse informacija da bi svatio sve..pa sse obracam za pomoc strucnim i iskusnijim forumasima i korisnicima iphona.
Moje pitanje bi glasilo> Da li se nuzno, povecavanjem iOS a, da se tako izrazim na veci iOS ( sa iOS 3.0.... na iOS 4.1.taj je bio kad sam ga kupio) nuzno mijenja i bb. I kako je doslo,, po vama do toga da je moj mobitel na ovoj verziji bb 06.15.00 sa kojeg nema povratka.. da li je to neki prethodni vlasnik iz neznanja uradio u smislu da je isao podici updajtovati taj iOS koji je tada imao, na veci iOS kojeg sam ja zatekao pri kuipovini 4.1.) pa je tako podigao i bb. na 06.15.00. ili nekako drugacije je uradio to pa dobio ovaj sadansji bb 06.15.00... ne snalazim se bas najbolje pa bi mi svaki savjet dobro dosao i odgovor. I zasto se ne moze ovaj bb 06.15.00. vratit na verziju neku nizu da bih koristio GPS. .. Milism ne treba mi taj gps al eto fore radi.. Inace, kaad sam kupovao iphone 3gs imao je na sebi cydiju i i Tunes, sto znaci da je uradjen jailbreak to sam bar skuzio po edukaciji po forumima da kad ima to da je uradjen jail break. Toliko sam bio nepismen iphonac da ga nisam znao ni kako se pali ni kako se gasi a kamoli sta vishe.. I da li kad se izvrsio jailbreak se mora i uradit unlock otkljucaavanje basebanda ili da forumisem drugacije pitanje> da li kad se uradi jailbreak na iphonu dolazi automatski do zakljucavanja bb, pa se on mora unlockat/otkljucat?????
Hvala svima na savjetu i odogovru unaprjed..ponosni iphonac >) Mozda se nisam bas najbolje izrazioo ali mislim da ce me iskusni ajfonci svatiti sta pitam.. Volio bi jednostavan odgovor kao laiku das mi odogovori neko, jesam li dobro formulisao problematiku. Inace mobitel sam dao prijatelju te mi je on odradio to da imam sad iOS 5.0.1. a kupio sam mobitel 3gs 16 gb. iOS 4.1. Bb.06.15.00.