Pozdrav svima, imam pitanje, ovo je moj prvi post u Iphone dijelu

Inače kupujem samo mobitele iz dućana, ali mi se ukazala prilika da kupim jedan Iphone 3GS za cca 500-700kn. Naravno, ukraden je. Da odmah napomenem da ne volim kupovati takve mobitele, te bi mi ovo bilo prvi put, ali prilika je stvarno lijepa, a ovaj moj SE već umire. Zanima me slijedeće, ako je ukraden turistu, da li ga se može trackati? Ili ako je nekom domaćem, da li ga se isto može trackati? Jer malo sam uzeo vremena i čitam da neki ljudi vole isključiti GPS preko SETTINGS->LOCALIZATION (tako nekako), ili da ako je JB da ima program untrackable (tako nekako) koji briše podatke svakih 5 minuta.

Prije nego netko krene s kamenjem po meni, moram reći da nikada nisam kupio ukradeni mobitel, nego samo iz dućana ili od frenda za kojeg znam da je kupio u dućanu. Ovo me zanima čisto iz toga što moj mobitel rikava, moram kupiti novi a ovo je pre primamljiva ponuda da se ne bih raspitao ovdje jer vi imate znanje u svezi Iphone-a.

Ako bi netko odgovorio bio bih mu zahvalan, i prije nego me netko pita, da napomenem:

1. S tim "frendom" nisam uopće dobar, ponudio mi je samo zato jer sam prije par tjedana bio razgovarao o Iphoneu i izrazio želju da imam jednog.
2. Ako postoji neka veća mogućnost da me otkriju - ne uzimam ga. Mrzim bilo kakvu krađu, ali ako me ne mogu otkriti, radije bih kupio ja ovaj mobitel nego netko drugi.

Hvala unaprijed