Ne znam za iskustva sa drugim korisnicima, ali da se je odnos T-HT-a prema svojim korisnicima pogoršao notorna je činjenica. Uz korištenje VPN mreže mobitela kod mene na poslu postoji još i Netphone priključak i jedno 15-tak direktnih linija. Znači reklo bi se da spadamo u srednje velike korisnike, a skoro da mogu potvrdit gore napisano.
Osobno radim tehničku stranu priče, ne kod mobitela , nego vezano za druge usluge i dugogodišnjim bavljenjem stvorio se neki odnos uzajamnog povjerenja sa njihovim tehničarima. Prema njihovoj priči, a sudeći prema svemu ostalomto je i istina, problemi su nastali kad su gazde (DT) odlučili uvesti službe za korisnike i sve živo objediniti preko tih službi. Njihovi agenti za poslovne korisnike su loš pokušaj nekakvog intimnijeg kontakta sa velikim potrošačima. U praksi tim su agentima vezane ruke. Dok je prije dolaska DT-a za bilo kakav problem bilo dovoljno nazvat tehničara koji se inače o tome brine i sve se otklonilo u roku sat ili dva danas je procedura slijedeća:
Kod bilo kakvog kvara i problema prvo zovem famozni 0800 9100, da bi tamo svaki puta prošao jednu te istu glupu torturu ( Zar nitko u T-HT-u nije pomislio da kod poslovnih korisnika o tehnici brinu stručni ljudi i da nema potrebe i nakon trećeg poziva maltretirat nekog s nekom glupom procedurom? Valjda nije.) Kad se napokon uspijem probit do tehničke podrške osoba koja mi treba ili je na sastanku pa ne može razgovarat ili se uopće ne javlja. Sastanci redovito traju bar sat ili dva. Mogućnost ostavljanja poruke na sekretarici!? Ma kakvi, ta mogućnost nije predviđena. Očekivat da će pozvana osoba uzvratit poziv? Nema šanse. Nego zovi i zovi dok ne pogodiš trenutak između dva sastanka.
Poučen iskustvom, ovo gore je ponavljajući istiniti događaj, pokušao sam riješit problem prečacem preko njihovog agenta. Lik mi je ljubazno objasnio da mi ne može pomoći jer sve intervencije i svi pozivi moraju ići preko službe za korisnike. Još gore je ako se radi o kvaru na kako se to stručno zove terminalnoj opremi ( razno razne stvarčice kao modemi, routeri, ISDN oprema) , dok obavijest o kvaru dođe do tehničara koji ga jedini može otklonit poželiš čupat kosu s glave. I nema veze što imam njegov broj, on ne smije intervenirat bez naloga, a nalozi idu preko.....