Na serijske borjeve je došao dotični tip koji radi u Motoroli. Ne znam ga, tek dva-tri maila št smo izmijenili. Ali on tako tvrdi.Izvorno postao Night Hawk
Razlika u hardwareu očito postoji. I ja sam tvrdio (i još uvijek to tvrdim) da je blesavo da se u isti model ugrađuju toliko različite komponente. Ali izgleda da je tako.
Primjer je v620, koja bi hardverski bila ista kao i v525. Flex od v620 radi na v525, ali opet ima neke manje bugove (trba naknadno dodat 9 fileova na mob inače nema nikakvog zvuka).
Ali što se tiče displaya, chipa, memorije... identični mobovi. A opet, nema šanse (bar zasad ne) da proradi soft od v620 na v525.
Nisam toliko stručan da znam točno gdje je ta razlika, i zašto je. Ali ima još jedna stvar koja možda objašnjava situaciju: navodno se v600 (i ostali manji brojevi) ne proizvodi više. Ako odeš na servis, imaju zalihe pa ti mijenjaju (npr. motherboard i slično). Za nekih godinu dana, kad se zalihe istroše, a ti dođeš sa mobom, neće ti ga moći popraviti jer neće imati (npr.) motherboard od v600. Ali će ti zato staviti onaj od v620. Koji je vrlo sličan, ali ima koju opciju više, koju će softverski ili nekako drugačije disablati.
To mi je rekao tip kojeg sam upoznao u italiji davnih dana, koji je u ono doba isto radio u Motoroli (više, nažalost, ne radi tamo).
Tako da je moguće da su u dotične tri serije (pretpostavimo da su zadnje) mobova stavljali neke komponente od drugih (novijih) mobova. Možda čak i te "odabrane" v525ice imaju i neke nikad-viđene tripletse koji na našim "domestica vulgaris" 525icama jednostavno ne bi radili.

Bookmarks