na zvučnik misliš ovaj vanjski ili zvučnik slušalice?
Ekran je SCLCD...
Iskreno, znao sam da nije neka razlika izmedju SGS-a i Nexusa ali htio sam isprobati.
Po meni je velika razlika samo u Androidu, jer kao i obicno Samsung uvijek "zaprlja" svojim aplikacijama, widgetima itd a na Nexusu je kao i na njegovom prethodniku "cisti Android".
Ovakav, sa 2.3.3 radi kao SGS sa Darkyem 9.5, bar kad sam ga ja imao.Ali mislim da ni SGS nebi puno losije radio sa ovim Androidom.
Najvece razocarenje mi je zvucnik.Nije mi bio dobar na SGS ali nije ni ovdje bolji, cak mi se cini losijim,tisim.
Browser je odlican sam po sebi ali kad npr idem na 24sata i upalim neki flash sadrzaj, cijeli mob se ekstremno uspori, toliko da je i najosnovnije surfanje usporeno.
Kad je ugasen flash sve leti.
Uglavnom, nemam ga niti punih 12 sati, vidjeti cemo.
Definitivna preporuka za one koji misle kupiti Nexus S, odlican uredjaj ali ako ste imali SGS, prelazak se nikako ne isplati ako je razlika veca od 500kn...
Who? -Me? -Noooo...
na zvučnik misliš ovaj vanjski ili zvučnik slušalice?
a usporedba sa desireom hd? molim samo iskustva na osobnoj bazi jer sam na vagi dal da se mijenjam...![]()
@TomZG - na vagi da mijenjaš DHD za Nexus 2? Odgovor na to je instantni ne, po meni jedina prednost koju vidim je to što Nexus ima Gingerbread, ali ne znam ni kolika je to prednost budući da će ga DHD uskoro dobit![]()
Jedno malo pitanje za vlasnike Nexus S, a koji su prije njega koristili neki mobitel s LED notifikacijama:
- koliko vam fali nedostatak LED-ice za notifikacije? Iskreno.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
baš gledam specifikacije , ima isti hardwer od galaxy s ( a to je i potvrđeno ) a nema fm radio i ima slabije video snimnje ( manju rezu ) ... a svašta, definitivno se ne isplati mjenjat, jer je po ovom lošiji mob , jedino je soft malo manje nasran glupostima i ima blic, a to su mi i u europatrade- u potvrdili
Zadnji uredio Vatrogasac : 19-04-2011 u 10:18
www.vss.hr http://www.fkit.hr/ www.mdc.hr/tehnicki/
moja tehnikalija: toshiba satelite pro a300-21a, motorola V8 , DSLR Pentak K100d Super.. itd...
meni je nexus s super...hardverski nije nešto s obzirom na mobove koji sad izlaze ali stvarno ne mogu podnjet htc sense i slične.... stock android je definitivno najbolje rješenje za mene.
Jel istina da se ne moze zumirati kamera?
Ja npr izmedju DHD ili Nexusa bi sigurno izabrao Nexus jer je po meni fluidniji i nema niti najmanjeg trzanja a i puno bolje lezi u ruci.
Istina je da nema a HD snimanje ali to je vec softverska stvar.
Kamera je po defaultu bez zuma ali postoje razne aplikacije.
Radio hardverski podrzava,samo soft...
Inace grafa je jaca na Nexusu nego na DHD-u...
Fotke su dosta bolje na SNS nego na SGS...
Vanjski zvucnik mi se bije bas pokazao ali to je manje vazno.
Led notification mi nikad nije bio vazan pa nije ni sada.
Inace,svi seru da je plasticne izrade,sto i je ali nema nikakve veze sa SGS jer nema nikakvog skriputanja.
Po meni radi gladje nego modani DHD ili SGS iako su hardverski identicni manje vise.
Google experience...
Zadnji uredio Juventino85 : 21-04-2011 u 00:03
Who? -Me? -Noooo...
Koje su lose strane nexusa?
Loše strane:
- nema utor za kartice
- Ne snima HD video
- Ne podržava DivX video
- Nema Gorilla glass
Malo opširnije: http://mob.hr/test-nexus-s/
pozdrav svima, nedavno sam nakon 3godine iOS-a presao na android,tocnije na google nexus s. moze li mi tko dati link ili ukratko objasniti postupak kojom ga je metodom rootao.ja sam koristio nekakav 1click rooting tool.kod restarta imam otkljucani lokot ali imam problem sa programima koji zahtjevaju root.npr. titanium backup mi napise da nije rootan, ne radi mi market enabler .ocito sam negdje fulao a neznam di.ako netko ima neki savjet pomoc bi mi dobrodosla
hvala
Juventino, kako si koristio SGS pa poslje toga SNS, reci mi molim te razliku SLCD vs SAMOLED iz osobnog iskustva.
Ja sam imao istu dvojbu prije nego sam kupio SGS ali sam odustao bas radi I9023 verzije SNSa, a i predugo sam trebao cekati I9020 verziju sa SAMOLED ekranom, tako da sam uzeo SGS.
Može pomoć:
1. Htio bih GPS-om plotirati svoje kretanje (na putovanju npr.), ne mora biti u stvarnom vremenu online. Nije mi važno hoće li izgledati kao linija, ili hrpa točkica/lokacija, ali mora biti automatski, dok ja ne prekinem praćenje.
2. Ako je moguće, bilo bi dobro da se isto može objaviti na Google+
3. Ako je moguće, tio bih geotagirati slike s fotoaparata sinkronizacijom vremena na mobitelu i aparatu, korišteći putanju snimljenu GPS-om
Molim vas, nemojte mi samo reći "Google Latitude", jer ne kopčam tu aplikaciju, danas sam probao snimiti svoju putanju (planinarili smo Biokovom), mogu vam pokazati, ali ne razumijem kako i kada se pokazuju zabilježene lokacije, a neke nemaju blage veze s mjestima na kojima sam bio.
Hvala puno unaprijed
My Tracks?
Sent from my HTC Desire
Izgleda dobro. Znaš li radi li slučajno 2. i 3.? Nov sam s Androidom, sinoć sam dobio mob, a danas mi je već trebao GPS praćenje, pa nisam stigao ranije istražiti.
Mislim da je ovo najbolja aplikacija za to: Geotag Photos Pro
Službena stranica
(linkove gdje skinuti full aplikaciju možeš naći u Android aplikacije podforumu u sticky temama)
Isprobat ću. Hvala
da li se da ubaciti hr meni na nexus s kupljen u vipu?
ništa nije gore od rezanja rajčice tupim nožem
Naravno, napravi update sw preko wifi na 2.3.6.
Gledam dal mi se isplati preć sa HTC Desire na Nexus S, meni se čini da nije neka razlika.
To sam i ja razmišljao, ali čim su izašli ozbiljniji testovi vidio sam da nema smisla. Po meni najveće mane, a već su spomenute u ovoj temi:
- nema utor za kartice
- nema ledicu
Ruku na srce, za Desire postoje odlični AOSP romovi tako da i ta prednost Nexusa mi ne stoji. Jedini plus (ako bi to bio plus) u ovom slučaju bi mu dao što će uskoro dobiti ICS, dok ga Desire neće vidjeti malo duže vrijeme. Mislim na stabilnu verziju.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Sa sgsa sam presao na i9023, odlican je telefon, jedino sto mi fali je samoled.android opcenito i romovi rade puno bolje i stabilniji su nego na sgsu.
Led flash je kriza ne njemu i kamera za razliku od sgsa, a nedostatak utora za karticu mi nije neki problem, 16gb sasvim dovoljno.
Ics se na ovom vrti odlicno, a jos je alpha verzija (cyanogenmod 9 v11)
Sent from my Nexus S using Tapatalk
Koliko memorije ima za apove ili se i onih 16gb racuna u to?
Nemam pojma, piše interneal memory 1GB http://en.wikipedia.org/wiki/Nexus_S a 15gb usb memorije.
Nikad, baš nikad mi se nije desilo da mi se memorija telefona 'napunila', a svašta sam instalirao.
Bookmarks