Huawei ideos za 450 kn je bio odlična prilika - to je njegova prava cijena. Ali 900 je previše (znam da nemgu bit ni džaba, al ak dajem 900 dat ću još 300-500 pa kupit nešto bolje).
Meni je isto ok da bonbon bude sim-only, ali kad nije sim only...nego malo imaju mobitele u ponudi, malo nemaju, malo imaju dobar model-dva, malo imaju loša 2-3 (čitaj jeftina), a onda ko prst u oko ajfon...nema konstantnosti. Da ponude po poštenoj cijeni uvijek makar jedan smartfon srednje klase, koji bi mogao zadovoljiti one koji ne žele nešto najjeftinije...a onda okolo nek izvode i ubacuju ideos, ajfon i sl. - svaki mobitel već nađe svoje kupce...
Ovako, zbog takvog neimanja mobitela u ponudi prijatelj otišao u vip i uzeo sensation uz pretplatu, a u drugom, starom mobitelu je bonbon...Taj htc sensation mu služi za internet i sve ostale blagodati smartfona. Zašto bonbon nije mogao dati htc sensation ili se arc...kad može ajfon, zašto ne i ovi?
Pogotovo mi nije jasno jer tata t-mobile može doći kontejnerski do mobitela, i onda samo da redovito "gurnu" u bonbon neke poštene modele, tu i tamo po 50-100 komada. Praktički mogu svakih mjesec-dva mijenjati ponudu... Suradnja je ključna riječ.
Brat je također uzeo pretplatu jer mu je trebao smartfon - također nosi dva mobitela jer bonbon nema pošten smartfon (a brije smartfon spiku)...kao što ni nema pošten internet paket da se nahrani taj smartfon...i onda brat daje T-mobile pretplatu 50-60kn/mj i ima 512mb i nešto minuta za pričanje (a sve to bi mogao imati i u bonbonu za iste novce).

Naravno, sloboda izbora - ukoliko bonbon prestane biti isplativ ne preostaje drugo nego migracija... Zasad sam sasvim zadovoljan a i strpljiv na te male bug-ove, jer eto dok se uhodaju... Ali doći će i dan kada mi kuna neće biti najbitnija, nego da radi push, imam komotan/velik internet paket, smartfon po izboru (čitaj: skuplji) a onda ću uzeti i konkurenciju u izbor (vip/tele2)..
Tele2 je tako bio inertan i postao loš i skup, nije pratio konkurenciju, osluškivao što korisnici žele...te sam zato prešao na bonbon (ja i još 15-20 ljudi koje bar ja znam) - ako tele2 nije stalo do mene, nije ni meni stalo do tele2...Evo ostavljam bonbonu da uči da tuđim greškama!